Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijas slēpotāji pasaules junioru čempionāta 20 kilometru klasikā finišē ārpus pirmā četrdesmitnieka

Latvijas slēpotāji pasaules junioru čempionāta 20 kilometru klasikā finišē ārpus pirmā četrdesmitnieka
Samanta Krampe. Foto: Loru creative.

LETA. Latvijas distanču slēpotāji Samanta Krampe, Edijs Eiduks un Lauris Kaparkalējs pirmdien Vistlerā, Kanādā, pasaules junioru čempionāta 20 kilometru distancē klasiskajā stilā ieņēma attiecīgi 48., 50. un 55. vietu.

Sacensībās ar kopēju startu Krampe šo distanci mēroja vienā stundā 15 minūtēs un 13,9 sekundēs, uzvarētājai zaudējot 14 minūtes un no finišējušajām slēpotājām apsteidzot tikai trīs sāncenses. Vēl divas sportistes izstājās. Gadu jaunākā igauniete Onnela Rodendau bija vairāk nekā desmit minūtes ātrāka un izcīnīja 19.vietu.

Uzvaru izcīnīja Norvēģijas distanču slēpotāja Milla Grosberghaugene-Andreassena, kura finišēja vienā stundā vienā minūtē un 17,6 sekundēs jeb 13 minūtes un 56,3 sekundes ātrāk par Krampi. Sudraba godalgu izcīnīja zviedriete Līsa Ēriksone, kura zaudēja 21,2 sekundes, bet trešā bija sprintā uzvarējusī somiete Ēvi Inkeri Tosevainena, kura atpalika 33,9 sekundes.

Tikmēr vīriešu sacensībās Eiduks finišu sasniedza pēc 59 minūtēm un 31,2 sekundēm, kamēr Kaparkalējs distanci veica vienā stundā vienā minūtē un 28,4 sekundēs. Eiduks ar Kaparkalēju līderiem nezaudēja tik daudz cik Krampe.

Starp junioriem ātrākais bija norvēģis Matīass Holbeks, kurš finišēja 53 minūtēs un 5,7 sekundēs. Eiduks piekāpās labākā rezultāta īpašniekam sešas minūtes un 25,5 sekundes un Kaparkalēju uzvarētājs apsteidza par vairāk nekā astoņām minūtēm.

Otro vietu, atpaliekot 7,7 sekundes, ieņēma Somijas distanču slēpotājs Niko Antola, bet pie bronzas godalgas tika uzvarētāja tautietis Kristians Koleruds, kurš zaudēja 28,1 sekundi.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē Krampe 1,2 kilometru sprintā klasiskajā stilā izcīnīja 27. vietu, bet vīriešu konkurencē Kaparkalējs kvalifikācijā ieņēma 39. vietu un Eiduks pēc piedzīvota kritiena ierindojās 63. pozīcijā 72 slēpotāju konkurencē.

Pasaules čempionāts junioriem un U-23 vecuma grupā norisināsies līdz sestdienai. Viena no pasaules vadošajām U-23 vecuma grupas slēpotājām Patrīcija Eiduka šajās meistarsacīkstēs nestartēs.


, 2023-01-31 23:32, pirms gada
Kāpēc tik vāji rezultāti?
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.