Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Andora la Velje arī vēlas rīkot 2027.gada pasaules čempionātu kalnu slēpošanā

Arī Eiropas sestās mazākās valsts Andoras galvaspilsēta ir pieteikusies 2027.gada kalnu slēpošanas pasaules čempionāta rīkošanai, iesniedzot šajās dienās pieteikumu Starptautiskajā Slēpošanas federācijā (FIS) un pirmo reizi vēsturē kļūstot par kandidāti šāda nozīmīga mēroga sacensību rīkošanai.

Andora la Velje 2019.gada martā uzņēma pasaules kausa noslēguma posmu kalnu slēpošanā. Pirms diviem gadiem sezonas noslēguma sacensības tika aizvadītas ļoti labā līmenī, un FIS pārstāvji ne tikai apsveica organizatorus ar veiksmīgu sacensību norisi, bet arī ieminējās par iešanu vienu soli tālāk un pieteikšanos pasaules čempionāta rīkošanai. Nepagāja ilgs laiks un andorieši šo izaicinājuma pieņēma un pieteicās kļūt par kandidāti. Oficiāli tas kļuva zināms šonedēļ. Vakar arī Norvēģijas ziemeļu pilsētas Narvīkas vadība nobalsoja par kandidēšanu 2027.gada pasaules čempionāta rīkošanai.

2006.gadā Andora sāka iet ceļu līdz pasaules kausa posma sarīkošanai. No 2008.gada līdz 2011.gadam tā uzņēma Eiropas kausa posmu, bet 2012.gadā Andorā pirmo riezi notika pasaules kausa posms kalnu slēpošanā. Nākamo reizi nācās pāris gadus pagaidīt, un tikai 2016.gadā otro reizi tur norisinājās pasaules kausa posms.

Tāpat kā Narvīkā arī Andorā la Veljē pasaules čempionāts kalnu slēpošanā vēl nav noticis. Abām būs jākonkurē ar tādu spēcīgu pilsētu kā Šveices Kransmontana, kura pieteicās jau pagājušajā gadā.


Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.