Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Spilgtākie momenti PK sezonā kalnu slēpošanā vīriešiem 3. daļa

Spilgtākie momenti PK sezonā kalnu slēpošanā vīriešiem 3. daļa
Marko Odermats tuvu finišam un uzvarai Zālbahas supergigantā. Foto:Getty images.

Šajā rakstā noslēgsim atskatu uz spilgtākajiem pasaules kausa sezonas notikumiem vīriešu konkurencē, kur no oktobra vidus līdz marta vidum pasaules kausa ietvaros tika aizvadītas 35 sacensības.

Paris uzvar gadu pēc smagas traumas

Pagājušā gada janvāra beigās, gatavojoties Kicbīles nobraucienam, viņš treniņbraucienā piedzīvoja kritienu un nopietni satraumēja labās kājas celi, kā rezultātā sezona bija galā. Pēc gada Dominiks Paris tieši Kicbīlē ar trešo laiku iekļuva trijniekā, bet vēl divas nedēļas vēlāk spēja iegūt pirmo vietu, esot ātrākajam nobraucienā Garmišpartenkirhenē un izcīnot karjeras 19.uzvaru. Itālis līdz ar to pieteicās titula pretendentiem pasaules čempionātā, taču savās mājās Kortīnā abās ātrumdisciplīnās diemžēl palika bez medaļas, ierindojoties tieši aiz godalgoto trijnieka.

Maijera īpašā godalgoto vietu sērija, bet joprojām bez pasaules čempionāta medaļas

Līdz šai te sezonai Matiass Maijers pasaules kausa posmos, sākot jau no 2013.gada, 29.reizes bija iekļuvis trijniekā, taču līdzšinējos četros pasaules čempionātos viņš pie medaļas tā arī nebija ticis. Sezonu austrietis iesāka viduvēji, taču tad 30.decembrī Bormio nobraucienā nāca pirmā sezonas godalga un arī uzvara. Turpinājumā Maijers rādīja ļoti līdzīgu sēriju savam tautietim Marko Švarcam slalomā, proti, nākamajos piecos startos ātrumdisciplīnās Kicbīlē un Garmišpartenkirhenē iekļūstot trijniekā. Līdz ar to 30 gadus vecais Austrijas kalnu slēpotājs godalgotās vietas bija ieguvis sešos startos pēc kārtas. Tas raisīja cerības, ka beidzot divkārtējais Olimpiskais čempions izcīnīs savu pirmo medaļu pasaules čempionātā, taču starts Kortīnā d’Ampeco viņam izvērtās neveiksmīgs, vienīgo ieskaitīto rezultātu sasniedzot supergigantā, kur ieņēma sesto vietu. Līdz ar to Maijers jau piekto čempionātu nevarēja izcīnīt medaļu, bet pirmajā ātrumdisciplīnā pēc pasaules čempionāta atkal bija Top3, iegūstot trešo vietu Zālbahas nobraucienā.

Odermata lieliskā nedēļa martā

Marko Odermats pēc otrās vietas milzu slalomā februāra pēdējā dienā Bansko (Bulgārija) nostabilizējās pasaules kausa kopvērtējumā otrajā vietā, atpaliekot no līdera Alekša Penturo vairāk nekā 200 punktus un par uzvaru kopvērtējumā tobrīd tā īsti nedomājot. Taču ar lieliskiem startiem nedēļas laikā ātrumdisciplīnās Zālbahā un milzu slalomā Kranska Gorā (Slovēnija) šveicietis no francūža kopvērtējumā atpalika vairs tikai 31 punktu. Vispirms Zālbahā nobraucienā tikai 23 gadus vecais Oderamts sasniedza savu labāko rezultātu šajā disciplīnā un pirmo reizi iekļuva sešiniekā (5.vieta), bet otrajā dienā sekoja otrā uzvara karjerā supergigantā. Sešas dienas vēlāk Kransko Gorā Odermats veica teicamu otro braucienu un otro reizi šajā sezonā ieguva pirmo vietu milzu slalomā. Odermats Penturo atradās tik tuvu, ka tobrīd iespējas tikt pie Lielā kristāla globusa šveicietim bija pavisam reālas. Diemžēl Marko nedēļu vēlāk savās mājās Lencerhaidē nespēja pietuvoties šādam sniegumam.

Lieliskākā jubileja sezonas noslēgumā

Sezonas priekšpēdējā startā 20.martā, kad vīrieši sacentās milzu slalomā, 30 gadi palika Aleksim Penturo, kurš spēja tajā dienā Lencerhaide izcīnīt pirmo vietu. Šī uzvara milzu slalomā nodrošināja francūzim arī titulu sezonas kopvērtējumā. Tādējādi savā jubilejā Penturo nopelnīja ilgi gaidīto Lielo kristāla globusu. Labāku dāvanu jubilejā vispusīgākajam šīs sezonas kalnu slēpotājam nebija iespējams iedomāties.


, 2021-03-29 12:21, pirms 3 gadiem
Gribēju pateikt paldies Ivaram par kalnu un distanču slēpošanas regulāro atspoguļošanu šajā portālā. Turpini tādā garā arī nākošsezon!
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.