Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Krampe pasaules junioru čempionātā distanču slēpošanā izcīna 27.vietu sprintā

Krampe pasaules junioru čempionātā distanču slēpošanā izcīna 27.vietu sprintā
Samanta Krampe. Foto: Loru creative.

LETA. Latvijas distanču slēpotāja Samanta Krampe sestdien Vistlerā, Kanādā, izcīnīja 27.vietu pasaules junioru čempionāta 1,2 kilometru sprintā klasiskajā stilā.

Kvalifikācijā Krampe šo distanci veica trīs minūtēs un 25,81 sekundē, uzrādot 23.rezultātu un 60 slēpotāju konkurencē iekļūstot labāko trīsdesmitniekā, kas vēlāk startēja izslēgšanas cīņās.

Ceturtdaļfinālā latviete slēpoja piecas sekundes simtdaļas lēnāk, nekā kvalifikācijā, un savā slēpojumā bija pēdējā, sestā. Līdz labāko divniekam, kas pēc tam iekļuva pusfinālā, pietrūka 12,48 sekunžu, bet, lai kvalificētos nākamajai fāzei kā laimīgā zaudētāja, Krampei vajadzēja slēpot nepilnas 11 sekundes ātrāk.

Finālā uzvarēja somiete Ēvi Inkeri Tosevainena, finišējot trīs minūtēs un 9,48 sekundēs, 0,14 sekundes zaudēja norvēģiete Milla Grosberghaugene-Andreassena, bet vēl sešas sekundes simtdaļas atpalika zviedriete Līsa Ēriksone.

Vīriešiem kvalifikācijā Lauris Kaparkalējs finišēja divās minūtēs un 58,48 sekundēs un ieņēma 39.vietu, pirmajam trīsdesmitniekam zaudējot 2,72 sekundes. Edijs Eiduks piedzīvoja kritienu un salauza nūju, finišējot trīs minūtēs un 21,32 sekundēs, kas deva 63.vietu 72 slēpotāju konkurencē.

Finālā par uzvarētāju kļuva zviedrs Antons Grāns, kurš finišēja divās minūtēs un 47,95 sekundēs, 1,08 sekundes atpalika viņa tautietis Ēliass Dānielsons, bet vēl astoņas sekundes simtdaļas lēnāks bija soms Ēro Rantala, aiz kura nākamajās trīs pozīcijās palika Norvēģijas slēpotāji.

Pasaules čempionāts junioriem un U-23 vecuma grupā norisināsies līdz sestdienai. Viena no pasaules vadošajām U-23 vecuma grupas slēpotājām Patrīcija Eiduka šajās meistarsacīkstēs nestartēs.

Izmantotie resursi:
LETA


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.