Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Spilgtākie momenti PK sezonā kalnu slēpošanā vīriešiem 2.daļa

Spilgtākie momenti PK sezonā kalnu slēpošanā vīriešiem 2.daļa
B.Foics traucas pretī pirmajai uzvarai Kicbīlē. Foto: AFP

Šajā rakstā turpināsim atskatīties uz spilgtākajiem pasaules kausa sezonas notikumiem vīriešu konkurencē, kur piecu mēnešu garumā pasaules kausa ietvaros tika aizvadītas 35 sacensības.

Penturo divas uzvaras Adelbodenas milzu slalomā

Parasti Adelbodenā ir slaloms un milzu slaloms, bet šosezon dēļ uzliktajiem ierobežojumiem visā pasaulē vienā no populārākajām Šveices pasaules kausa norises vietām tika noorganizēts papildu milzu slaloms, tādējādi notiekot kopumā trim sacensību dienām. To uzmantoja tobrīd lieliskā formā esošais Aleksis Penturo, svinēdams uzvaru abos milzu slalomos. Un tieši tas palīdzēja Penturo nostiprināties pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijās, kuras francūzis tā arī neatdeva līdz sezonas beigām, tiekot pie sava pirmā Lielā kristāla globusa.

Flahavas abu dienu slaloms atnes diviem kalnu slēpotājiem pirmās uzvaras

Vīriešiem šajā sezonā divās vietās – Flahavā (Austrija) janvāra vidū un Šamonī (Francija) janvāra beigās – norisinājās divas slaloma sacensības. Un tieši Flahava palika atmiņā ar to, ka tur diviem slaloma speciālistiem izdevās izcīnīt karjeras pirmo uzvaru. Pirmajā dienā nepārspēts palika austrietis Manuels Fellers, kurš decembra beigās un janvāra sākuma ar otrajām vietām jau bija pavisam tuvu savai pirmajai uzvarai, Altabadijā piekāpjoties Ramonam Cenhauzernam 0,08 sekundes, bet Zegrebā Linusam Štrāseram zaudējot 0,10 sekundes. Otrajā dienā uzvaru svinēja norvēģis Sebastians Foss-Sulevogs, kurš beidzot arī otro braucienu spēja veikt tikpat labi kā bieži vien pirmo.

Švarca stabilitāte slalomā

Vīriešiem slalomā sezonas pirmajā pusē regulāri mainījās ne tikai uzvarētāji, bet arī godalgoto vietu ieguvēji, taču uz šī ļoti mainīgā fona viens slaloma meistars spēja rādīt stabilitāti, un tas bija Marko Švarcs. Pirmajos astoņos startos austrietis septiņas reizes iekļuva trijniekā, divas reizes arī uzvarot. Šādu stabilitāti pēdējās trīs sezonas slalomā nebija rādījis neviens, arī ne Henriks Kristofers, kurš pirms tam ar Marselu Hiršeru bija dominējuši ar vēl iespaidīgākām trijniekā iekļūšanas sērijām.

Foica divkāršā uzvara prestižajā Kicbīles nobraucienā

Tā kā Vengenas (Šveice) nobrauciens tika atcelts, tad Kicbīlē (Austrija) norisinājās divi nobraucieni, Pēdējo divdesmit gadu laikā tā bija pirmā reize, bet deviņdesmitajos, astoņdesmitajos un septiņdesmitajos gados divi nobraucieni vienā nedēļas nogalē Kicbīlē bija bieža parādība. Lai arī nobrauciena kopvērtējumā šveicietis Bīts Foics bija labākais jau ceturto sezonu pēc kārtas, tomēr leģendārajā „Streif” trasē līdz šim viņš nebija spējis iegūt pirmo vietu. Un šogad viņš uzvarēja abas dienas. Pēdējo reizi ko tādu bija paveicis francūzis Luks Alfāns 1995.gadā, bet Foics aiz Franca Haincera (1992.g.) un Pirmīna Cubrigena (1985.g.) kļuva par trešo šveicieti, kuram tas izdevies. „Streif” trase ir ļoti grūta un spēkus izsūcoša, tāpēc uzvarēt divas reizes ir jo īpaši prestiži. Šogad sanāca viena diena starpā, jo slikto laika apstākļu dēļ otrais nobrauciens no sestdienas tika pārcelts uz svētdienu.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.