Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pasaules čempionāta dalībnieki slēpošanā uzvar Latloppet 1.posmā Vanagkalnā

Pasaules čempionāta dalībnieki slēpošanā uzvar Latloppet 1.posmā Vanagkalnā
Jānis Teteris finišā apsteidz Gati Svētiņu. Organizatoru foto.

Vakar Jaunpiebalgas pusē Vanagkalnā lieliskos laika apstākļos tika aizvadīts vairāku posmu klasiskā stila slēpošanas seriāla pirmais posms, kurā garākajā 17km distancē uzvaras svinēja savulaik pasaules čempionātos distanču slēpošanā startējušie Jānis Teteris un Laima Klauža. Kopumā pirmajā posmā visās vecuma grupās un distancēs uz starta izgāja 150 slēpotāju.

Pagājušo svētdien ar pirmo posmu sākās otrā sezona slēpošanas seriālam “Latloppet”, ko rīko biedrība “Rollertour” ar Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) Rollerslēpošanas komisijas vadītāju Mārtiņu Niklasu priekšgalā. Tā kā “Latloppet” pirmais posms norisinājās skaistā Vanagkalna apkārtnē, kur pagājušajā gada jūnija sākumā notika populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” viens no posmiem, tad sacensību norisē lielu ieguldījumu deva savulaik ASV biatlona izlasē startējušais Raimonds Dombrovskis ar savu komandu. Dalībniekiem pirmais posms ļoti patika, īpaši uzsverot skaisto trasi.

Garākajā 17km distancē jau pēc ceturtā kilometra līderos izvirzījās Gatis Svētiņš un Jānis Teteris, kuri tad nobrauca kopā līdz pat finišam un uzvarētāju noskaidrojot savstarpējā duelī. Lai arī lielākas izredzes būtu 9 gadus jaunākajam Svētiņam, ko atzina arī viņa konkurents Teteris, taču Gatis bija iztērējis daudz spēka, slēpojot priekšā, tāpēc ar sekundes pārsvaru pirmais finiša līniju šķērsoja trīs pasaules čempionātu un daudzu “Worldloppet” dalībnieks Jānis Teteris (52:24,6). Pēc gandrīz pusotras minūtes finišā trešais ieradās Viesturs Eglītis, kuram dažu sekunžu attālumā sekoja labākais no V45 grupas Ainis Kanaviņš. Tikmēr V55 grupā dominēja talsinieks Jānis Neimanis, kuram sestā vieta kopējā ieskaitē. Sievietēm savu pārākumu nodemonstrēja Laima Klauža no S45 grupas, kura par trim ar pusi minūtēm apsteidza abas labākās jo jaunākās S35 grupas un savstarpēji ļoti līdzīgi cīnījušās Ingu Orlovu un Sanitu Vītolu.

Vidējā 7km distancē pirmais finiša līniju šķērsoja rīdzinieks Tomass Randa, bet pusotru minūti vēlāk līdzīgā cīņā par otro vietu starp abiem SK “Lejasciems” pārstāvjiem Jānis Kubuliņš par 2,5 sekundēm apsteidza Artūru Igaviņu. Tikmēr galvenais favorīts 7km distancē no V18 grupas, vairākkārtējs Latvijas čempionātu medaļnieks Bruno Krampe kļūdas pēc nobrauca liekus kādus 3km, taču savā grupā viņam ar to pietika uzvarai. Tikmēr Bruno māsa, iepriekšējos gados jauniešu grupās Latvijas čempionātos dominējusī Samanta Krampe no S18 ieguva pirmo vietu ne tikai savā grupā, bet arī bija ātrākā no sievietēm 7km slēpojumā, par 15 sekundēm apsteidzot ātrāko meiteni S14 grupā Esteri Volfu no Cēsīm. Siguldietei Amandai Miltiņai izdevās revanšēties savām Latvijas čempionāta konkurentēm no SK “Lejasciema” Jolantai Pencei un Ērikai Jermacānei un iegūt godalgoto vietu. Tikmēr jaunākā S un V10 grupā, kur bija jāveic 1,7km, ātrākie bija Dārta Šķēle un Ginters Bērziņš.

Bez Bruno un Samantas Krampēm savai ģimenei punktus kopvērtējumam nopelnīja arī tēvs Armands un mamma Lāsma, kā arī jaunākais brālis Emīls, kurš 7km vietā noslēpoja 17km. Taču papildus peldēšanā gūtais rūdījums palīdzēja 11 gadus vecajam Emīlam pieveikt garāko “Latloppet’ 1.posma distanci, saņemot kā vecinājumu arī galvenā atbalstītāja “Fischer” slēpošanas cepurīti.

Nākamais “Latloppet” posms norisināsies 24.februārī Ērgļos.


Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.