Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Vīgants pirmo reizi piecdesmitniekā, esot tuvu četrdesmitniekam

Vīgants pirmo reizi piecdesmitniekā, esot tuvu četrdesmitniekam
Raimo Vīgants. Foto: Loru creative.

Oberstdorfā (Vācija) notiekošajā pasaules čempionātā distanču slēpošanā 30km skiatlonā (15km klasikā+15km slidsolī) vīriešiem 76 dalībnieku konkurencē Latvijas pārstāvis Raimo Vīgants ieguva 42.vietu, pirmo reizi iekļūstot piecdesmitniekā un sasniedzot Latvijas vīriešu labāko rezultātu pasaules čempionātos. Uzvaru izcīnīja krievs Aleksandrs Boļšunovs, kurš apbrīnojamā kārtā jau četrus mēnešus neizrāda ne mazāko saguruma pazīmi, izcīnot savu pirmo zeltu un atstājot tieši aiz sevis norvēģu piecinieku ar Simenu Krūgeru otrajā un Hans Holundu trešajā vietā.

Ja sievietēm vadošās kāpināja tempu jau ap trešo kilometru, tad vīriešiem līderi sāka „ieslēgties” ap kādu 10km, līdz ar to Raimo Vīgants, ļoti labi veicot klasikas daļu, savā pirmajā skiatlonā pēc pirmās puses jeb 15km zaudēja vadošajiem salīdzinoši maz – nepilnas divas minūtes un atradās 41.vietā, saglabājot labas cerības uz tikšanu četrdesmitniekā. Slidsoļa daļā madonietis tomēr pavisam nedaudz noslīdēja zemāk un turējās piektā desmita vidū. Beigās Vīgants spēja apsteigt dažus konkurentus un finišēt 42.vietā, kas ir Latvijas labākais rezultāts vīriešu konkurencē. Līdz šim augstākā vieta bija biatlonista Oļega Maļuhina pirms 12 gadiem 50km iegūtā 50.vieta. Atpalikšana no uzvarētāja sešas minūtes ir ļoti labs rādītājs priekš Latvijas slēpotāja.

Ja pēc pusdistances vēl daži citi bija arī bija galvenajā grupā, tad jau pēc dažiem kilometriem slidsoļa daļā bija skaidrs, ka par medaļām cīnīsies Norvēģijas piecinieks ar Krievijas galveno spēku Aleksandru Boļšunovu. Lai arī pēdējos kilometros atrāvienā mēģināja aiziet Holunds, tomēr 2019.gada pasaules čempions 50km distancē nekur tālu netika. Boļšunovs, kurš lielāko daļu atradās līderu grupas priekšgalā pēdējā kāpumā uzskrēja tā, it kā būtu iznācis tikai uz maiņu pēdējā kilometrā, un pirms finiša taisnes jau bija iekrājis pietiekošu pārsvaru, lai nerastos šaubas par uzvarētāju. Pagājušā čempionāta sudraba medaļas ieguvējs šajā distancē izcīnīja savu pirmo zeltu pasaules čempionātos, kaut arī uzvaras pasaules kausa posmos viņam sniedzas pāri divdesmit.

Duelī par otro vietu Olimpiskais čempions skiatlonā Krūgers pārspēja tautieti Holundu, bet ceturtais finišēja sprinta čempions Johannes Klēbo, kuram degviela sāka beigties jau kādus 6km līdz finišam, bet beigās tomēr nelielu otro elpu atguva. Arī titula aizstāvētājs Šjūrs Rēte cīņā par medaļām „izstājās” pāris kilometrus pirms finiša, beigās ieņemot 6.vietu.

Pasaules čempionāts distanču slēpošanā, 30km skiatlons (15km klasikā+15km slidsolī) vīriešiem, Oberstdorfa (Vācija), 76 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija1:11:33.9
2.Simens Hegstads KrūgersNorvēģija+1.0
3.Hans Kristers HolundsNorvēģija+1.7
4.Johannes Hesflots KlēboNorvēģija+21.5
5.Emīls IversensNorvēģija+22.1
6.Šjūrs RēteNorvēģija+47.3
42.Raimo VīgantsLatvija+5:59.3

, 2021-02-27 16:32, pirms 3 gadiem
Ļoti laba vieta Vīgantam! Abus igauņus ar apdzina.
, 2021-02-27 16:37, pirms 3 gadiem
Vīgants labi nocīnījās, malacis. Un finiša spurtā izskatījās tīri svaigs.

Jāatzīst, ka Boļšunovs skaisti izrēķīnājās ar norvēģiem. Pēdējā kāpumā aizgāja kā no stāvošiem, kamēr norvēģi noguruma dēļ bija spiesti kapāt "platajā solī" (amatierslēpotāji gan jau zina, ko ar to domāju ).

Tad rīt Vīgants ar Raimo komandu sprintā? Varbūt kādam ir info par dāmām?
, 2021-02-27 16:44, pirms 3 gadiem
Papētīju olimpisko kvalifikāciju. Sarežģīta sistēma. Ja pareizi sarēķināju (un vispār sapratu sistēmu), tad večiem vismaz vienu ceļazīmi ir nopelnījuši 55 valstu pārstāvji, bet dāmām 35. Lai Latvijas vīri tiktu pie vairāk nekā vienas ceļazīmes, tad FIS nāciju rangā (FIS Cross-Country Nation Rankings) ir jābūt ne zemāk par apmēram 24. vietu, kas laikam nav reāli (nekur gan neatradu šo rangu, apmēram pats piemetu). Dāmām gan ļoti reālas ir divas olimpiskās kvotas, jo tam vajadzētu pietikt ar apmēram 39. vietu nāciju kausā.

Bet varbūt kaut ko ne tā esmu sapratis vai sarēķinājis. FIS e-pastā atbildēja, ka plāno pirmdien publicēt provizorisko situāciju.

Olimpiskās kvalifikācijas nolikums (nezinu, vai pēdējā versija): https://cdn.dosb.de/user_upload/Ath...
, 2021-02-27 17:13, pirms 3 gadiem
vai ir iespēja, ka Latvijas izlase varētu startēt stafetē ?
, 2021-02-27 17:19, pirms 3 gadiem
Daniel rakstīja: vai ir iespēja, ka Latvijas izlase varētu startēt stafetē ?
nav
, 2021-02-27 17:46, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: nav
Kāpēc?
, 2021-02-27 17:48, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāpēc?
For Relay: 120 FIS Distance Points...
For Team Sprint: 120 FIS Distance or Sprint Points
, 2021-02-27 19:09, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: For Relay: 120 FIS Distance Points...
For Team Sprint: 120 FIS Distance or Sprint Points
Bet tad jau Bendikai arī nav 120. Viņa kvalifikācijā dabūja 122,49.
, 2021-02-27 19:23, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bet tad jau Bendikai arī nav 120. Viņa kvalifikācijā dabūja 122,49.
a kas teica , ka ir? tāpēc i nebūs laikam ar Eiduku starta kopā.
Eiduka tak teica, kur startēs. vēl palika 10km brīvais un viss.
, 2021-02-27 22:30, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: For Relay: 120 FIS Distance Points...
For Team Sprint: 120 FIS Distance or Sprint Points
Kaut ko tomēr sajauci ar FIS punktiem. Komandu stafetēs pilns ar eksotiem. Dāmām Latviju pārstāvēs Auziņa un Krampe.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.