Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Šveicei dubultuzvara nobraucienā kā PČ, tikai mainītā secībā

Šveicei dubultuzvara nobraucienā kā PČ, tikai mainītā secībā
L.Guta-Behrami.

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas vakar sākās Valdifassā (Itālija), šodien otrajā sacensību dienā vēlreiz nobraucienā sievietēm ātrākā bija bronzas medaļas ieguvēja šajā disciplīnā pasaules čempionātā Lara Guta-Behrami, kuras komandas biedrene Korīna Sutere ar otro laiku nodrošināja Šveicei dubultuzvaru gluži kā pasaules čempionātā, tikai mainītā secībā.

uzvarētāju. Šajā sezonā supergigantā dominējošajai Larai Gutai Behrami vakardienas uzvara nobraucienā bija tikai pirmā reize trijniekā šosezon šajā disciplīnā, bet šodien viņa apliecināja, ka vakardienas pirmā vietā nebija veiksmes faktors, bet gan šveicietes meistarība nobraucienā, kas jau vairākus gadus ir izpaudusies, bet nesanāca šīs sezonas pirmajā pusē. Šodien Laras pārsvars vairs nebija minimāls, bet jau trešdaļa sekundes. Rīt viņai ir iespējas supergigantā pielikt perfektu punktu šai nedēļas nogalei Valdifassā.

Par pakāpienu augstāk šodien tika un otro vietu izcīnīja pasaules čempione Korīna Sutere, kura saglabā vicelīderes statusu nobrauciena kopvērtējumā aiz satraumējušās un 4 uzvaras šosezon izcīnījušās itālietes Sofijas Godžijas. Kas pasaules vicečempionei Kirai Vaidlei neizdevās vakar, proti, iegūt šīs sezonas pirmo godalgu pasaules kausa posmos, paliekot dažas sekundes simtdaļas aiz pjedestāla, tas vācietei sanāca šodien. Vaidle uzrādīja trešo laiku, par dažām simtdaļām apsteidzot vakardienas otrās vietas ieguvēju Ramonu Zībenhoferi no Austrijas un pēc 25 mēnešu pārtraukuma atgriezās trijniekā, kur pirms tam bija iekļuvusi divas reizes, un arī ar trešo rezultātu. Otro dienu pēc kārtas sešiniekā iekļuva norvēģiete Kajsa Lie, kurai šoreiz dalītā piektā vieta ar labāko šīsdienas itālieti Lauru Pirovano.

Šodien desmitniekā neizdevās iebraukt vakardien par pasaules kausa vicelīderi kļuvušā slaloma speciāliste Petra Vlhova kurai šodien 12.laiks, tādējādi vēl vairāk atpaliekot no Gutas-Behrami, slovākietes deficītam sasniedzot 107 punktus, taču intriga saglabājas, jo līdz sezonas beigām vairums ir tehniskās disciplīnas, turklāt vēl netālu ir slaloma speciāliste Mišele Gisina.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, nobrauciens sievietēm, 2.sacensību diena, Valdifassa (Itālija) 50 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Lara Guta-BehramiŠveice1:25.53
2.Korīna SutereŠveice+0.32
3.Kira VaidleVācija+0.68
4.Ramona ZībenhofereAustrija+0.76
5.Laura PirovanoItālija+0.79
5.Kajsa Vikhofa LieNorvēģija+0.79

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Lara Guta-BehramiŠveice1147
2.Petra VlhovaSlovākija1040
3.Mišele GisinaŠveice872
4.Marta BasinoItālija750
5.Sofija GodžijaItālija740
6.Korīna SutereŠveice675

, 2021-02-27 17:51, pirms 3 gadiem
Cik punktus Godža ir priekšā nobrauciena kausā?
, 2021-02-27 20:01, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Cik punktus Godža ir priekšā nobrauciena kausā?
70 pret Zuteri, 97 pret Gutu-Behrami.
, 2021-02-27 20:10, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Cik punktus Godža ir priekšā nobrauciena kausā?
1 uzvaru Larai, bet Korinnai nepietiek ar 2.vietu, tātad, vienai no šveicietēm Lenzerhaidē jāuzvar
Larai rīt jāiebrauc 10, lai savāktu mazo globusu.
Petrai un Larai vidēji ir pa 500 punktiem ko izcelt.
Petrai ir maza krīzīte, piedevām SL Katarina ir spoža, turklāt ne vienmēr mājās var spoži nobraukt (nākamnedēļ Jasna).
Viss liecina, ka Lara izcels.
, 2021-02-27 22:43, pirms 3 gadiem
tad jau redzēs, kura izcels...nevajag aizmirst par traumām...kaut vai Godža treniņā...bīstams sporta veids un dāmas riskē, kad gribas to kausu.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.