Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Bijušais WADA šefs: ''Augstkalni imitējošās teltis izmanto dopingotāji''

Bijušais WADA šefs: ''Augstkalni imitējošās teltis izmanto dopingotāji''
Rūne Andersens. Foto: Reuters.

Kādreizējais Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) vadītājs Rūne Andersens vakar Norvēģijā notikušajā tiešsaistes sanāksmē izticies, ka augstkalnu imitējošās teltis izmanto dopinga lietotāji.

Norvēģijā jau daudzus gadus tiek apspriesta augstkalnes simulācijas izmantošana. Vakar Trendelāgā ar sportu cieši saistīti cilvēki rīkoja apspriedi saistībā ar šo jautājumu. Bijušais WADA šefs Andersens ir pretinieks šādu strīdīgu “palīdzības līdzekļu” izmantošanai. Viņš uzskata, ka augstkalnu imitējošās teltis izmanto tie sportisti, kas lieto dopingu un vēlos to slēpt, ziņo Norvēģijas medijs "Dagbladet".

“Augstkalni imitējošās teltis izmanto sportisti, kas vēlas slēpt dopingu. Līdz ar to neatbalstu šādu telšu izmantošanu,” iesāk Andersens un turpina: “Ar to palīdzību var faktiski manipulēt ar bioloģiskajam pasēm, ko WADA ir ieviesusi. Tāpat ar šīm augstkalnu imitāciju teltīm var manipulēt ar hemoglobīna līmeni asinīs. Ik pa laikam mēs dzirdam par gadījumiem, kad sportistus nepielaiž startam paaugstināta hemoglobīna līmeņa asinīs dēļ. Šādu augstkalnu imitācijas telšu aizsegā notiek straujš progress, kad beigu daļu sportisti nākamajās sezonās iekļūst trīsdesmitniekā vai pat vēl augtāk.”


, 2021-05-27 06:47, pirms 3 gadiem
Galīgi galvu saspiedis ?
Gan jau kāds arī tā dara, bet visus vienā maisā mest ... tas tak ir stulbums.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.