Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ziemas olimpiskajā festivālā 5km slidsolī Latvijas slēpotājām atšķirīgi sniegumi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ziemas olimpiskajā festivālā 5km slidsolī Latvijas slēpotājām atšķirīgi sniegumi
Linda Kaparkalēja. Foto: Infoski.lv/A.Veckalniņš

Šodien Itālijā notiekošajā Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā (EJZOF) 5km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu trijām Latvijas pārstāvēm pretēji puišiem vakar atšķirīgi sniegumi, labākajai ar 41. vietu 65 dalībnieču konkurencē esot madonietei Lindai Kaparkalējai.

Vakar Sapadas pilsētā EJZOF 7,5km brīvajā stilā jeb slidsolī ar intervāla startu visi trīs Latvijas pārstāvji Jēkabs Skolnieks, Ritvars Ļepeškins un Odo Audris Vītoliņš nostartēji faktiski identiski, satilpstot pusotrā sekundē un ierindojoties no 43.-45. vietai 66 dalībnieku konkurencē. Šodien brīvā stila slēpojumā sacentās 2005. un 2006. gadā dzimušās meitenes, veicot 5km. Atšķirībā no puišiem mūsu meitenes uzrādīja atšķirīgu sniegumu.

Jau no sākuma tuvāk vadošajām bija Linda Kaparkalēja, pat līdz 3,75km turoties četrdesmitniekā, bet beigās uzrādot 41. rezultātu (+2:23). Līdz ar to madoniete vēlreiz bija labākā Latvijas pārstāvju vidū. Šoreiz abu Adriānu starpā virsroku ņēma rīdziniece Osmane, kura noslēdza piecdesmitnieku (+3:05), bet krāslaviete Šuminska ierindojās 54. vietā (+3:39).Divas igaunietes Hedviga Altmē un Anlourdes Vērpalū noslēdza trīsdesmitnieku (+1:36), bet lietuvietes slēpoja lēnāk par latvietēm.

Pārliecinoši ar pusminūtes pārsvaru uzvarēja francūziete Margota Tirlo, bet spraigajā cīņā par sudrabu somiete Silva Kempi par divām sekundēm bija ātrāka par šveicieti Estellu Darbaleju.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv