Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pārējie nosoda Boļšunova izgājienu, krievi aizstāv, izņemot skandalozo Guberņijevu

Pārējie nosoda Boļšunova izgājienu, krievi aizstāv, izņemot skandalozo Guberņijevu
Boļšunovs apzināti triecas virsū Meki, lai notriektu gar zemi somu, kuru tobrīd sveica komandas biedri. Foto: Nordic Focus.

Svētdien Lahti notikušajā pasaules kausa posmā distanču slēpošanā vīriešiem Norvēģijas pārliecinošā uzvara stafetē ļoti daudziem paslīdējusi garām nemanot, jo to pilnībā aizēnoja pasaules kausa līdera Aleksandra Boļšunova rupjība pret Joni Meki, krievu slēpotājam iesitot ar nūju somam pirms finiša un brutāli ar hokeja cienīgu paņēmienu nogāžot Somijas slēpotāju gar zemi.

No sportiskā un godīgas cīņas viedokļa soma rīcība, aizšķērsojot ceļu krievu slēpotājam, nebija korekta, taču Meki rīkojās noteikumu ietvaros. Somijas izlases noslēdzošā posma veicējs, neskatoties uz to, ka ir labs sprinteris, apzinājās, ka Boļšunovs ir spēcīgāks un apsteigs viņu finišu taisnē, tāpēc noteikuma ietvaros mēģināja nogriezt ceļu. Skaidrs, ka norvēģu līderi vai kāds cits no vadošajiem pasaules slēpotājiem tā nerīkotos šajā situācijā.

Saskaņā ar noteikumiem somam bija priekšroka finiša koridora izvēlē, jo viņš bija priekšā. Protams, ka šāda aizšķērsošana nepatīk ne Boļšunovam, ne pārējiem krievu slēpotājiem, ne arī viņu treneriem, taču diez vai kāds no Krievijas izlases rīkotos savādāk, ja viņi būtu Meki situācijā. Turklāt pats Boļšunovs dienu iepriekš līkumā uzbrauca Hansa Holunda slēpēm un nejauši iegrūda norvēģi nožogojuma tīklā, pats arī piedzīvojot kritienu. Līdz ar to sestdienas atgadījums un piektā vieta papildu uzkurināja Boļšunova dusmas svētdien stafetes finišā.

Krievi mēģina aizstāvē savējo, apvainojot somu Meki, lai arī daži atzīst, ka šādi rupji Boļšunovam nevajadzēja rīkoties. Tikmēr citu valstu pārstāvji ir neizpratnē par Krievijas izlases līdera rīcību un to nosoda.

Pasaules čempions komandu sprintā Aleksejs Petuhovs: „Lai citi tagad baidās no krieviem.”

„Meki rīcība nebija godīga, kaut arī noteikumus ievēroja. Viņš saprata, ka tūlīt zaudēs Aleksandram, kura agresiju var saprast, kaut gan emocijas vienmēr vajag savaldīt, un uzvedībai jābūt adekvātai, taču nenosodīšu Aleksandru. Viņš ir vīrietis, un rīkojās labi. Lai citi tagad baidās no krieviem.”

Olimpiskais čempions 50km distancē Aleksandrs Ļegkovs: ”Soms izrīkojās nesportiski.”

„Somu slēpotājs rīkojās nepareizi, nogriežot ceļu Boļšunovam, jo citu variantu viņam nebija, lai apsteigtu Sašu. Pavisam nesportisks princips. Saprotu, ka Aleksandru pārņēma emocijas, katrs sportists reaģē dažādi.”

Krievijas izlases treneris Jegors Sorins, kurš jau iepriekš ir izcēlies šovinistiskiem izteicieniem: ”Somus viennozīmīgi vajadzētu diskvalificēt. Saša skaidri ieņēma vietu labajā koridorā. Saprotams, ka viņu pārņēma emocijas. Somijas komanda ir rīkojas nepareizi un tiesnešu žūrijai viņus ir jāsoda ar diskvalifikāciju.” Krievijas izlases otrā posma veicējs Jevgēņijs Belovs: „Es Boļšunova vietā darītu tieši tāpat.”

Skandalozais krievu komentētājs Guberņijevs: „Konkurentu nedrīkst aiztikt.”

Ar saviem skandalozajiem un aizskarošajiem izteikumiem pret citu valstu pārstāvjiem un savējo neadekvāto pārslavēšanu pazīstamais krievu komentētājs Dmitrijs Guberņijevs pārsteidzoši kritiski izteicās par Boļšunovu.
«Kas notiek? Tā ir diskvalifikācija! Tā nevajag darīt, Saša Boļšunov! Sašа, vajag būt mierīgākam, tu esi stiprs, labākais slēpotājs pasaulē, tu vēl daudz vinnēsi. Viņš pārspēs visus, arī norvēģus, pasaules čempionātā, bet sevi jātur rokās. Apkārt stadionam ir daudz dažādu vietu, ko var izdemolēt, bet konkurentu aiztikt nevajag.”

ASV izlases treneris Mets Vitkombs: „Tas bija kaut kas nenormāls.”

«Lai saprastu visi bērni un treneri – Boļšunova grūdiens bija kaut kas nenormāls. Ja ASV sportists to izdarītu, tad viņu nekavējoties aizsūtītu mājās un izslēgtu no komandas. Diskvalifikācijai jābūt tikai viņu problēmu sākumam.”

Norvēģijas izlases treneris Eriks Mīrs Nossums: „Te nav nekādas MMA cīņas.”

„Esmu joprojām šokēts no šādas rīcības. Mēs nodarbojamies ar slēpošanu, nevis MMA cīņām. Kaut ko tādu iepriekš nebiju redzējis, un ceru, ka arī nākotnē nenāksies vairs ko tādu redzēt.”

Somi ir iesnieguši tiesībsargājošām iestādēm sūdzību, un policija jau ir uzsākusi izmeklēšanu par miesas bojājumu nodarīšanu, jo Meki ir traumēta roka. Lai arī Boļšunovs pats savu vainu svētdien neatzina, tomēr izskatās, ka viņu ir pierunājuši, federācijas prezidentes Jeļenas Vjalbes ietekmē, mīļā miera labad formāli veikt atvainošanos.


, 2021-01-25 23:54, pirms 3 gadiem
Riktīgs urla, iedomājies, ka visiem tagad jādod viņam ceļš. Nekā nebija! Un derētu arī kāds kārtīgāks diskābelis.
, 2021-01-26 00:01, pirms 3 gadiem
Ivar, raksti pēc iespējas biežāk par slēpošanā notiekošo, ne tikai saistībā ar Eiduku.
, 2021-01-26 00:10, pirms 3 gadiem
Ivar, skaidrs, ka koridora izvēlē priekšroka bija somam, par to nav jautājumu. Jautājums ir - vai koridora ietvaros (jo sadursme notika jau tur) soms pēc noteikumiem drīkstēja nogriezt ceļu Boļšunovam, uzbraucot tam uz slēpēm ?
Jebkurā gadījumā nosodu Boļšunova rīcību pēc finiša, bet vai dsq nebija pelnījuši abi ?
, 2021-01-26 00:31, pirms 3 gadiem
Pareģis Bācis: "Skaidrs, ka norvēģu līderi vai kāds cits no vadošajiem pasaules slēpotājiem tā nerīkotos šajā situācijā."
, 2021-01-26 01:08, pirms 3 gadiem
Jā, Ivaram ir skaidrs, ka norvēģi tā nerīkotos.Apstātos un palaistu krievu garām.
Slēpts komentārs: Peecis30
, 2021-01-26 02:01, pirms 3 gadiem
ir video kaut kur?
, 2021-01-26 04:55, pirms 3 gadiem
marcy rakstīja: ir video kaut kur?
kaut kur ir!
, 2021-01-26 04:58, pirms 3 gadiem
mongoļus vajadzēja reāli izpederēt no sacensībām un būtu miers uz diviem gadiem!
pažēloja CAS iedodot tikai formālu dsq!
, 2021-01-26 06:04, pirms 3 gadiem
Peecis30 rakstīja: Hokejs arī nav bokss, bet, ja hokeja spēlē kāds rīkojas ne pārāk sportiski, tad arī ir iespēja dabūt bietē. Soms uzbrauca tam krievam uz slēpēm!
Dienu iepriekš tad Norvēģis varēja krievu iekaustīt? To tu saki?
, 2021-01-26 08:52, pirms 3 gadiem
Eidukai to krieveni arī vajadzēja iekaustīt?
, 2021-01-26 08:59, pirms 3 gadiem
Pasaule dzīvo pēc noteikumiem, krievi dzīvo un domā "po poņatijam". Pēc noteikumiem vajadzēja iesniegt protestu (kurš 99% tiktu apstiprināts un soms diskvalificēts), bet "po poņatijam" jāatbild uzreiz un pēc iespējas rupjāk. Tā domā Putins, tā izdarīja Boļšunovs.
, 2021-01-26 09:11, pirms 3 gadiem
Eurosport tā īsti labi neparādīja ieeju finiša taisnē. No tā sāna bija ļoti grūti saprast. Somi jebkurā gadījumā jāpaslavē, jo izspieda maksimumu. Krieviem vajadzēja, līdzīgi kā citiem, kas piedalījās Tour de ski, startēt šajā posmā bez līderiem, lai atpūšas. Tad arī nebūtu šīs situācijas, jo tūrē nestartējušo svaigums bija acīmredzams.
, 2021-01-26 09:15, pirms 3 gadiem
Peecis30 rakstīja: Hokejs arī nav bokss, bet, ja hokeja spēlē kāds rīkojas ne pārāk sportiski, tad arī ir iespēja dabūt bietē. Soms uzbrauca tam krievam uz slēpēm!
Nu, bet loģiski, ka uzbrauca. Tas koridors nav tik plats priekš diviem večiem slidsolī! Soms pēc līkuma slaidi ieripināja labajā koridorā, un krievs kļūdaini izdarīja to pašu. Būtu izvēlējies vidus koridoru, problēmu nebūtu bijis...
, 2021-01-26 09:18, pirms 3 gadiem
Šahs rakstīja: Eidukai to krieveni arī vajadzēja iekaustīt?
Pastāsti sīkāk par šo
, 2021-01-26 09:22, pirms 3 gadiem
Ja soms rīkojies noteikumu ietvaros , tad par ko runa ? Somi pareizi dara iesaistot policiju.
, 2021-01-26 09:47, pirms 3 gadiem
Haha ja reiz viss bija noteikumu robezas, tad par ko vispar ir jacepaas? krievi isti dalba.obi..
, 2021-01-26 09:50, pirms 3 gadiem
Somiem vajadzētu iedot DSQ par sacīksti,jo pārāk jau nu demonstratīvi viņš piebrauca priekšā. Savukārt urļikam vajadzētu noņemt visus Pasaules kausa punktus šogad,un pašu, līdz sezonas beigām, aizsūtīt pārdomāt kaut kur Krievijas plašajās ārēs.
, 2021-01-26 09:59, pirms 3 gadiem
Šķiet, ka cara Tualetes slauķīša padotos pilnā sastāvā vismaz uz gadiem 10 jāizolē no jebkāda veida starptautiskajiem pasākumiem. Dzīve Po poņāķijām šiem galīgi sajaukusi sapratni par to, ka ārpus Krievijas zoodārza eksistē kaut kādas uzvedības normas, likumi un tamlīdzīgi.
, 2021-01-26 10:23, pirms 3 gadiem
, 2021-01-26 11:04, pirms 3 gadiem
jefreitors koškins rakstīja: Šķiet, ka cara Tualetes slauķīša padotos pilnā sastāvā vismaz uz gadiem 10 jāizolē no jebkāda veida starptautiskajiem pasākumiem. Dzīve Po poņāķijām šiem galīgi sajaukusi sapratni par to, ka ārpus Krievijas zoodārza eksistē kaut kādas uzvedības normas, likumi un tamlīdzīgi.
Bija taču kkad nesen arī gadījums, kur divi krievu savā starpā nobraucienā pirms finiša saķērās, iegāzās grāvī un tā vietā, lai pēc iespējas ātrāk celtos augšā un vēl mēģinātu pacīnīties par medaļu, viens klupa krāgā otram, sāka tur pat uz trases skaidrot attiecības. Protams abi palika bez medaļas un vēl pēc finiša kko tur ņēmās. Kāds pārsteigums, ka lielākais agresors bija tas, kurš pats no aizmugures otram uzbrauca virsū, ķip neesot viņam ceļš iedots
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.