Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ziemas olimpiskajā festivālā trīs Latvijas slēpotāji 7,5km slidsolī uzrāda gandrīz identisku laiku

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ziemas olimpiskajā festivālā trīs Latvijas slēpotāji 7,5km slidsolī uzrāda gandrīz identisku laiku
Jēkabs Skolnieks.Foto: A.Veckalniņš/Infoski.lv

Šodien Itālijā notiekošajā Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā (EJZOF) 7,5km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu visi trīs Latvijas pārstāvji nostartēji faktiski identiski, satilpstot pusotrā sekundē un ierindojoties no 43.-45. vietai 66 dalībnieku konkurencē.

Vakar Sapadas pilsētā EJZOF 10km klasikā abi Latvijas pārstāvji nostartēja samērā līdzīgi un ierindojās ap četrdesmitnieku, labākajam ar 40. vietu esot SS “Arkādija” slēpotājam Jēkabam Skolniekam. Šodien distanču slēpotāji (2005. un 2006. gads) sacentās brīvā stilā slēpojumā, veicot 7,5km. Uz starta izgāja 66 slēpotāji.

Puišu konkurencē šodien sacentās visi trīs latvieši, rīdziniekam Jēkabam Skolniekam un ogrēnietim Odo Audrim Vītoliņam pievienojās vakar nestartējušais madonietis Ritvars Ļepeškins, kurš ar svaigumu iesāka vislabāk Latvijas slēpotājiem, pēc 3km atrodoties 15 sekundes priekšā saviem komandas biedriem. Taču turpinājuma ātrāks solis sanāca Skolniekam un Vītoliņam, beigās visiem trim finišējot gandrīz ar vienādu laiku.

Slēpotājs Skolnieks otro dienu pēc kārtas ieguva augstāko vietu, šodien uzrādot 43. rezultātu (+2:34). Pusotru sekundi rīdziniekam piekāpās abi orientieristi Vītoliņš un Ļepeškins, kuriem pilnīgi vienāds laiks un dalīta 44. vieta.

Lietuvieši atkal palika krietni aiz latviešiem, bet vēlreiz labākie no baltiešiem bija igauņi. Ralfs Kivils otro dienu pēc kārtas iekļuva desmitniekā, šoreiz iegūstot 10. vietu (+43,6sek.), bet Lars Pīrmans ieņēma 17. vietu (+1:01).

Par divkārtēju čempionu kļuva mājinieks Gabriele Matli, kuram šoreiz uzvara nāca sīvākā konkurencē, par 7sekundēm apsteidzot savu tautieti Federiko Poci. Bronza otro dienu pēc kārtas zviedram Hugo Nilsonam.

Jaunietēm starts 5km slidsolī paredzēts rītdien.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv