Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

M.Zvejnieks uzvar nobraucienā Somijā, L.Bondare divreiz trešā

M.Zvejnieks uzvar nobraucienā Somijā, L.Bondare divreiz trešā
M.Zvejnieks uz augstākā pakāpiena nobraucienā. Varbūt vajag pārkvalificēties uz šo disciplīnu? Foto no sportista personīgā arhīva.

Patīkamu pārsteigumu sarūpējuši Latvijas izlases kalnu slēpotāji Miks Zvejnieks un Liene Bondare, kuri izcīnījuši godalgotas vietas šodien Somijas ciematā Illasā notikušajās divās FIS ENL sacensībās nobrauciena disciplīnās. Miks ieguva 4.vietu pirmajās un palika nepārspēts otrajās sacensībās 43 dalībnieku konkurencē, bet Liene Bondare no 18 kalnu slēpotājām šajā ātruma disciplīnā abas reizes bija trešā.

Pēc Latvijas izlases pārstāvjiem neveiksmīgās vakardienas Somijas junioru čempionātā milzu slalomā šodien mūsējie ar jaunu sparu devās cīņā nobraucienā, kas dažiem mūsējiem bija vai nu pirmās, vai otrās sacensības karjerā. Un Latvijas kalnu slēpotāji ar saviem rezultātiem pārsteidza un arī iepriecināja, izcīnot trīs godalgas un vēl trīs vietas sešiniekā, kas arī parasti tiek apbalvots, kaut gan pēc treniņbraucieniem nebūt tik cerīgi neizskatījās.

Šodien vīriešu sacensībās uz starta neizgāja pieci somu slaloma un milzu slaloma speciālisti, kuri pasaules rangā kādā no šīm divām disciplīnām atrodas starp labākajiem simts, kā arī vakar pirmās divas vietas ieguvušie zviedri. Sievietēm arī pāris vadošās somu kalnu slēpotājas izdomāja palikt malā. Pirmajā treniņbraucienā Miks Zvejnieks bija ātrākais no mūsējiem, uzrādot 9.laiku un pussekundi zaudējot līderim Juhanam Luikam no Igaunijas, bet Liene Bondare bija tikai desmitā (+2,05 s).

Taču treniņbraucieni tikai daļēji parāda reālu spēku samēru, un sacensībās mūsējie jau brauca drošāk un uz pilnu jaudu, kas atspoguļojās arī rezultātos. Miks Zvejnieks trasi veica 59,44 sekundēs un, par pussekundi apsteidzot pasaules junioru čempionāta 36.vietas ieguvēju milzu slalomā Otto Salmenkivi no Somijas, izcīnīja uzvaru. Mārupietis nopelnīja savus labākos FIS punktus šajā disciplīnā (74,5 FIS punkti). Kristaps Zvejnieks nobrauca par 0,73 sekundēm lēnāk par brāli un ierindojās 4.vietā (86 FIS punkti), tikai 4 sekundes simtdaļām pietrūkstot līdz trijniekam, ko noslēdza zviedrs Elias Grims. Vēl par desmitdaļu lēnāks bija un 7.vietu un 91,25 FIS punktus ieguva trešais no mūsējiem Žaks Gedra, kurš treniņbraucienā bija tikai trīsdesmit sestais.

Otrajās sacensībās Miks ieņēma ceturto vietu, taču laiks, ko viņš zaudēja uzvarētājam, bija niecīgs – 0,02 sekundes (77,97 FIS punkti). Precīzāk jau būtu teikt, ka diviem uzvarētājiem, jo Mankinens ar Kankunenu uzrādīja vienādu laiku. Uzreiz aiz Mika piektais bija Elvis Opmanis, kurš no uzvarētāja atpalika tikai 0,09 sekundes un uzrādīja savu labāko rezultātu – 79,46 FIS punkti. Dāvim Zvejniekam 32.vieta (+2,29 s) un 126 FIS punkti. Miks Zvejnieks, kurš no Latvijas pārstāvjiem pēc reitinga nobraucienā ir visaugstāk, nākamajā FIS listē varētu pakāpties par 200 pozīcijām un mēģināta iekļūt sešsimtniekā.

Sievietēm abas reizes uzvarēja 17 gadus vecā Emīlija Hakala, kurai Lienei pirmajā startā zaudēja pussekundi, bet otrajā sekundi, abās reizēs ar to pietiekot, lai iekļūtu trijniekā un iegūtu trešo vietu. Tā kā sievietēm dalībnieču reitings nebija tik augsts kā vīriešiem, tad arī punkti bija sliktāki. Labākajā startā Liene nopelnīja 152 FIS punktus, un, tā kā līdz šodienai viņa nebija piedalījusies nobraucienā, tad tie ir Lienes pagaidām labākie punkti.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.