Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Dženifera Ģērmane otro reizi Eiropas kausā slalomā iekļūst četrdesmitniekā

Dženifera Ģērmane otro reizi Eiropas kausā slalomā iekļūst četrdesmitniekā
Dženifera Ģērmane.

Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane Šveicē notikušajā Eiropas kausa posmā slalomā pirmajā sacensību dienā vairāk nekā astoņdesmit dalībnieču vidū ieguva 35.vietu (+5,14 sekundes; 52 FIS punkti), otro reizi karjerā iekļūstot četrdesmitniekā un sasniedzot savu augstāko rezultātu Eiropas kausa posmos.

Līdzšinējos startos Eiropas kausa posmos šajā sezonā 17 gadus vecajai Dženiferai Ģērmanei, kas jau vairākus gadus dzīvo un trenējas Austrijā, nebija sanācis veiksmīgi nostartēt, jo visos četros startos viņa izstājās jau pirmajā braucienā. Taču karjeras septītajā startā Eiropas kausos mūsu titulētās kalnu slēpotājas Ullas Ģērmanes (ex.Lodziņa) meita spēja pārtraukt nesekmīgo startu sēriju un tāpat kā pirms gada debijā Eiropas kausos vēlreiz sasniegt labāko četrdesmitnieku.

Pateicoties divām uzvarām pagājušā gada beigās spēcīga sastāva FIS sacensībās Austrijā un līdz ar to labu FIS punktu nopelnīšanai, talantīgajai Dženiferai vairāk nekā astoņdesmit dalībnieču konkurencē bija salīdzinoši augstais 39.starta numurs. Starp konkurentēm bija arī dažas pieredzējušas pasaules kausa posmu dalībnieces. Pirmajā braucienā Dženifera uzrādīja 49.laiku (+3,39 sekundes) un droši kvalificējās otrajam braucienam, uz kuru tiek labākās sešdesmit. Otrais brauciens mūsu pārstāvei sanāca vēl labāks, uzrādot 33.laiku (+2,66 sekundes) un apsteidzot vairākas priekšā esošās konkurentes. Taču divu braucienu summā pakāpties izdevās krietni – par 14.pozīcijām, jo vairākas priekšā esošās kalnu slēpotājas otrajā braucienā nefinišēja. Līdz ar to pasaules rangā slalomā simtniekā esošā Ģērmane, kurai pēc diviem mēnešiem paliks 18 gadi, sasniedza savu labāko rezultātu Eiropas kausos, iepriekšējo labāko veikumu uzlabojot par 4 vietām, jo 2020.gada februārī Vācijā viņa ieguva 39.vietu.

Otrajā sacensību dienā Dženifera pirmajā braucienā vienīgajā starpfinišā, kas atradās nedaudz tālāk par pusi trases, uzrādīja 37.laiku (+2,27 sekundes), kas deva cerības nostartēt labā nekā pirmajā dienā. Diemžēl trases noslēdzošajā daļā pēc pieļautās kļūdas viņa braucienu nepabeidza, tādējādi palaižot garām iespēju pirmo reizi iekļūt trīsdesmitniekā, kas viņai ir pa spēkam un ko viņa noteikti pacentīsies izdarīt sezonas turpinājumā, parādot savu reālo varējumu. Tas, ka viņa to var izdarīt, ja parāda savu labāko sniegumu, apliecina austriešu meiteņu rezultāti – Herhagere (10.vieta), Egere (25.vieta) un Oberladere (30.vieta), kuras visas vismaz reizi Dženifera FIS sacensībās ir apsteigusi.

Uzvaru izcīnīja 24 gadus vecā Marija Terēze Šporere, kas vienu reizi pasaules kausa posmos ir tikusi trīsdesmitniekā (26.vieta 2018.gadā novembrī Levi). Abos braucienos austriete uzrādīja 5.laiku, bet ar to pietika uzvarai kopsummā. Trešdaļu sekundes viņai piekāpās un otro vietu izcīnīja pieredzējušākā un labākos panākumus no visām dalībniecēm guvusī zviedriete Emīlija Vikstrēma, kura pagājušā gadā pasaules kausa posmos šajā disciplīnā divas reizes tikusi desmitniekā, kur ir iekļuvusi arī Olimpiskajā spēlēs un pasaules čempionātā. Trijnieku noslēdza (+0,46 sek.) 20 gadus vecā pasaules junioru čempione milzu slalomā Sāra Raska (Zviedrija), kura pirms pusotras nedēļas Flahavā (Austrija) ar 30.vietu pirmo reizi karjerā pasaules kausa posmos sasniedza trīsdesmitnieku. Noteikti jāizceļ ļoti talantīgās un tikai 16 gadus vecās horvātietes Zrinkas Ļjutičas 7.vieta pirmajā un 6.vieta otrajā dienā. Jaunā horvātu cerība šosezon trīs reizes piedalījusies pasaules kausa posmos, vistuvāk trīsdesmitniekam jeb tikšanai uz otro braucienu esot pirms trim nedēļām Zagrebā, kur viņa pirmajā braucienā uzrādīja 33.laiku un mazāk nekā pussekundi atpalika no 30.vietas.

Dženiferai bieži sanācis izstāties pēc pieļautajām kļūdām, taču tas ir tāpēc, ka viņa nebrauc piesardzīgi, lai tikai nobrauktu līdz galam, bet gan iet uz “visu banku” un riskē, jo citādi jau augstus rezultātus nevar sasniegt.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.