Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Eidukai 11. vieta pasaules junioru čempionāta piecu kilometru distancē

Eidukai 11. vieta pasaules junioru čempionāta piecu kilometru distancē
Patrīcija Eiduka. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Talantīgā Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka otrdien izcīnīja 11. vietu Somijā notiekošā pasaules junioru un U23 čempionāta piecu kilometru distancē juniorēm brīvajā stilā.

Pie zelta tika zviedriete Frīda Kārlsona, kura finišēja pēc 12 minūtēm un 50,6 sekundēm, tuvāko sekotāju apsteidzot par vairāk nekā desmit sekundēm, bet Eiduka viņai piekāpās par 44,7 sekundēm, no desmitnieka atpaliekot vien par nedaudz vairāk nekā sekundi.

Sasniegtais rezultāts deva 90,53 FIS kategorijas punktus.

Šīs Eidukai bija otrās sacensības šajā čempionātā. Svētdien viņa nespēja tikt pie augstas vietas sprintā klasiskajā stilā, ierindojoties 36. vietā.

Tikmēr desmit kilometru brīvā stila distancē junioriem par čempionu kļuva francūzis Žils Šapass, bet 37. vietu guva latvietis Raimo Vīgants, uzvarētājam zaudējot nepilnas divas minūtes. Tikmēr Ilvars Bisenieks un Niks Saulītis zaudēja vairāk nekā piecas minūtes un guva attiecīgi 92. un 93. pozīciju starp 102 slēpotājiem. Šos sportistus šķīra vien 1,7 sekundes. Pirms tam sprintā labākais no viņiem bija 65. vietu ieņēmušais Vīgants.

Pasaules junioru un U23 čempionāts ilgs līdz sestdienai. U23 grupā Latvija sprinta sacensībās nebija pārstāvēta.


, 2019-01-22 14:39, pirms 5 gadiem
Šķiet, ka ļoti labs rezultāts Eidukai. Labāka igauniete tikai 39. vietā, 50 sekundes aiz Eidukas.
, 2019-01-22 15:23, pirms 5 gadiem
Feini, ka nav Frīda Kāšone.
Eesti pilnīgs kāsiens. Kauns skatīties uz 2x notikušajiem PK posmiem, tribīnēs 10 cilvēki. Un vēl saka, ka 2 galvas priekšā mums
Patrīcija tā arī klibos ar klasiku. Klasikā jāsāk slēpot kā nostājies pirmoreiz uz slēpēm. Tagad jau grūti perfekti apgūt.
Atceramies, ka PK sāka dominēt Alpu sportisti. Pareizi, klasika praktiski pazuda no aprites. Šobrīd klasika ir atpakaļ - dominē skandināvi un krievi kā pirms 40 gadiem.
, 2019-01-22 17:28, pirms 5 gadiem
Teicams rezultāts...malacis!
, 2019-01-22 18:34, pirms 5 gadiem
Lieliski!
, 2019-01-22 21:31, pirms 5 gadiem
Super rezultāts! Baigais malacis!! Šī ir laba atbilde visiem tiem, kas dažas dienas atpakaļ pēc notikušajām sprinta sacensībām kaut ko komentēja, ka atpaliekam no igauņiem un Patrīcijai gluži vai jāmaina pavalstniecība! Igaunija kārtējo reizi apliecināja, ka aizejot lielajiem čempioniem Verpalu un Šmigunai un arī par spīti visām labajām slepošanas sporta bāzēm, vieta ir palikusi tukša. Varbūt Latvijai ir laiks kļūt par Baltijas slēpošanas līderi? Nav jau vajadzīga masveidība, vajadzīgs viens īsts līderis, kas spētu PK regulāri braukt punktos! Kas, piemēram, ir Polijas slēpošana bez Kovaļčikas? Bet, kad Kovaļčika bija topā, ar Poliju rēķinājās!
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.