Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Eiduka izcīna augsto 36. vietu pasaules čempionātā sprinta distancē

Eiduka izcīna augsto 36. vietu pasaules čempionātā sprinta distancē
Patrīcija Eiduka. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Austrijā šodien norisinās pasaules čempionāts distanču slēpošanā sprinta distancē, kur Latvijas jaunā slēpotāja Patrīcija Eiduka kvalifikācijas kārtu nepārvarēja, taču izcīnīja cienījamo 36. vietu 110 dalībnieču konkurencē.

Sprinta distance ir 1.2 kilometrus gara, un 19 gadus vecā latviete to veica divās minūtēs un 38.81 sekundē. Tas bija 36. labākais rezultāts, un līdz vietai labāko 30 sportistu lokā, kas turpinātu cīņu par medaļām, Eidukai pietrūka mazāk nekā pusotras sekundes.

Jāpiezīmē, ka starp labākajām 50 dalībniecēm Eiduka bija vienīgā, kas dzimusi 2000. gadā vai vēlāk. Tāpat arī viņai šajās sacensībās izdevās uzstādīt savu FIS punktu rekordu, iegūstot 75.24 punktus. Tikmēr 77. vietu starp 110 sportistēm guva Kitija Auziņa, kura bija vairāk nekā 20 sekundes lēnāka par Eiduku.

Sacensību kvalifikāciju izdevās pārvarēt Igaunijas sportistei Marielai Pullesai, kura ieņēma tieši 30. vietu. Savukārt labākais laiks bija zviedrietei Majai Dālkvistai – Eiduka no viņas rezultāta atpalika deviņas sekundes.

Vīriešu konkurencē Indulis Bikše uzrādīja 66. labāko rezultātu (3:13.58), kamēr Raimo Vīgants ar laiku 3:17.69 bija 72. vietā 145 dalībnieku konkurencē. Bikšem līdz labāko trīsdesmitniekam pietrūka 11 sekunžu, kamēr ātrāko laiku uzrādīja zviedrs Viktors Torns un krievs Sergejs Ustjugovs, kuriem abiem tieši 2:55.58.

Vēlāk notika finālsacensības, kurā zeltu guva norvēģi Maikene Kaspešena Falla un Juhanness Hesflots Klēbo. Falla uzvarēja otrajā pasaules čempionātā pēc kārtas, atgūstoties no zaudējuma Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kad viņu apsteidza zviedriete Stīna Nilsone. Šoreiz Nilsone bija otrā, kamēr bronzu ieguva vēl viena norvēģiete Māri Aide.

Fallai tagad pasaules čempionātos ir pieci zelti un trīs sudrabi, kamēr Nilsone tikusi pie piecām otrajām vietām.

Tikmēr vīriem olimpiskais čempions Klēbo bailīgus mirkļus piedzīvoja pusfinālā, kad iesaistījās kontaktcīņā ar krievu Sergeju Ustjugovu, pēc finiša abiem sportistiem gandrīz sakaujoties. Šajā epizodē Klēbo aizvēra Ustjugova priekšā durvis, kas pēc finiša krievam lika izrādīt savas dusmas, tieši viņam tiekot par to pie soda.

"Visiem ir skaidrs, kas notika. Noskatīšos vēlreiz, tomēr visi redzēja, ka man ir taisnība un tā bija viņa vaina," pauda krievs. Vēlāk Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) pavēstīja, ka Ustjugovs tiek diskvalificēts no šīm sacensībām, kamēr Krievijas protestu par Klēbo rīcību trasē FIS noraidīja.

Pēc tam finālā aiz Klēbo otrajā vietā sekoja itālis Frederiko Pelegrīno, kamēr pie bronzas tika krievs Gļebs Retivihs.

Izmantotie resursi:
https://www.fis-ski.com/DB/general/...
Falla, Klaebo get double gold for Norway in...


, 2019-02-21 15:55, pirms 5 gadiem
Eiduka malacis!

77. vietā Kitija Auziņa, līderei zaudējot 30,97 sekundes.

Baigi daudz eksotu. Piemēram, Libāna un Irāna izmantojusi pilnu kvotu un pietiekusi pa trim "sportistiem" gan sieviešu, gan vīriešu ieskaitē.
, 2019-02-21 15:58, pirms 5 gadiem
Jā tiešām malacis. Ņemot vērā ka vēl jauns zaķis,viss vēl priekšā.
, 2019-02-21 16:48, pirms 5 gadiem
Uzslēdzu tieši vīru staru pirmo pusfinālu.. ūūū tur pēc finiša gandrīz kautiņš bija starp Ustjugovu un Klebo.
, 2019-02-21 17:57, pirms 5 gadiem
Bravo, Patrīcij! Tik augstu vietu nekādīgi negaidīju.
, 2019-02-21 18:17, pirms 5 gadiem
Tādas drāmas - zviedrietes pašas sevā starpā nesadala trasi, bet vīriešiem gandrīz kautiņš. Ja Klebo nebūtu norvēģis, bet Ustjugovs būtu norvēģis, tad diez diskalifikāciju nebūtu?!
, 2019-02-21 18:28, pirms 5 gadiem
kasagrande rakstīja: Tādas drāmas - zviedrietes pašas sevā starpā nesadala trasi, bet vīriešiem gandrīz kautiņš. Ja Klebo nebūtu norvēģis, bet Ustjugovs būtu norvēģis, tad diez diskalifikāciju nebūtu?!
mongolim pēc finiša vajadzēja iesniegt protestu, nevis iet mahāties, ja jau viņam bija taisnība...uzvedās kā prasta maskaļu urla!
, 2019-02-21 18:35, pirms 5 gadiem
Nu jāpiekrīt, ka Klebo diezgan rupji veica savus manevrus. Krievu var saprast šai situācijā. Traki žēl, ka jaunā norvēģiete Skistad sevi tā nogāza. Ļoti gribējās redzēt ko finālā parādītu
, 2019-02-21 18:36, pirms 5 gadiem
Izicili! Nākotnes top10 slēpotājas potenciāls!
, 2019-02-21 19:27, pirms 5 gadiem
skubi doo rakstīja: Nu jāpiekrīt, ka Klebo diezgan rupji veica savus manevrus. Krievu var saprast šai situācijā. Traki žēl, ka jaunā norvēģiete Skistad sevi tā nogāza. Ļoti gribējās redzēt ko finālā parādītu
Nu nezinu, vai tiešām Ustjugovs cerēja, ka viņu palaidīs? Jā, ar mani tāds variants izietu cauri, bet ne jau ar Klebo. Manuprāt, Ustjugovs bija nepamatoti optimistisks tajā epizodē.
, 2019-02-21 19:40, pirms 5 gadiem
Ko nozīmē, cerēja, ka palaidīs ? Krievs tak jau pusslēpes tiesu bija iekšmalā. Labi pirmajā epizodē var domāt ka Klebo neredzēja konkurentu, bet pēc tam tak pa rupjo pārbrauca slēpēm. Es galīgi nēesmu Ustjugova fans, bet nu šoreiz tā nesmuki sanāca ...
, 2019-02-21 20:31, pirms 5 gadiem
Skaista,gudra un ātra slēpotāja,malacis!
, 2019-02-21 20:37, pirms 5 gadiem
skubi doo rakstīja: Ko nozīmē, cerēja, ka palaidīs ? Krievs tak jau pusslēpes tiesu bija iekšmalā. Labi pirmajā epizodē var domāt ka Klebo neredzēja konkurentu, bet pēc tam tak pa rupjo pārbrauca slēpēm. Es galīgi nēesmu Ustjugova fans, bet nu šoreiz tā nesmuki sanāca ...
Manuprāt, Ustjugovs tur nebija ticis pat līdz 50/50 situācijai. Tiesneši taču neko nepiesprieda Klēbo.
, 2019-02-21 20:48, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Manuprāt, Ustjugovs tur nebija ticis pat līdz 50/50 situācijai. Tiesneši taču neko nepiesprieda Klēbo.
It kā jā, tur šķita, ka Klebo ir biš priekšā Ustjugovam, bet vai var tā vienkārši kāpt uz slēpēm?! Nezinu, neesmu FIS noteikumu eksperts, bet tomēr domāju, ka, ja abi iesaistītie būtu samainīti vietām, tad tik vienkārši tas nebeigtos.
, 2019-02-21 20:49, pirms 5 gadiem
Visādā ziņā apmēram pirms mēneša Pellegrino Drēzdenē diskvalificēja par gandrīz neko.
, 2019-02-22 07:10, pirms 5 gadiem
Žēl ka Ustjugovs pēc finiša savaldījās. Būtu labprāt redzējis Klēbo žokli mētājamies sniegā.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.