Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vīgants uzvar Latvijas čempionāta sprinta sacensībās, Eiduka piekāpjas kīnietei

Vīgants uzvar Latvijas čempionāta sprinta sacensībās, Eiduka piekāpjas kīnietei
Raimo Vīgants
Foto: Infoski.lv

LETA. Raimo Vīgants sestdien Madonā uzvarēja Latvijas čempionāta distanču slēpošanā pirmajā posmā aizvadītajā sprintā brīvajā stilā, kamēr šī brīža valsts labākā dāma Patrīcija Eiduka uzvarēja kvalifikācijā, bet finālā sīvā cīņā piekāpās konkurentei no Ķīnas.

Vīru sacensībās Vīgants uzvarēja kvalifikācijā un nopelnīja 110,60 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktus. Turpinājumā viņš aizkļuva līdz finālam un guva uzvaru arī tajā, apsteidzot Jauņu Drusi no Lietuvas un ķīnieti Džu Minlianu.

Sacensībām bija pieteikts arī Latvijas labākais slēpotājs Indulis Bikše, tomēr viņš uz starta neizgāja un līdz ar to valstij zudušas reālas cerības Phjončhanas olimpiskajās spēlēs startēt ar diviem vīru sportistiem, jo, lai tas notiktu, Bikšem bija jāsasniedz vēl viens augstvērtīgs rezultāts sprintā.

Tikmēr dāmām Eiduka bija labākā kvalifikācijā, tiekot pie 107,62 FIS punktiem, bet izslēgšanas sacensībās viņa finālā piekāpās ķīnietei Maņai Daņdaņai.

Zīmīgi, ka pirmās trīs slēpotājas finālā satilpa 0,13 sekundēs. Finālā bija četras Ķīnas slēpotājas, kā arī divas latvietes, sesto vietu gūstot Andai Muižniecei. Savukārt finālu nesasniedza Inga Paškovska, kura, visticamāk, aizņems Latvijas otro ceļazīmi Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Posma noslēgumā svētdien vīri slēpos desmit kilometrus klasiskajā stilā, kamēr dāmas veiks piecu kilometru distanci. Šis etaps bija ieplānots jau nedēļu iepriekš, tomēr laika apstākļu dēļ to nācās pārcelt.

Olimpiskā kvalifikācija distanču slēpošanā sākās jau 2016.gada vasarā un noslēgsies šajā svētdienā. Katrai valstij ir garantēta pa vienai vietai dāmu un vīru konkurencē, bet, lai tiktu pie otrās ceļazīmes uz Olimpiādi, kādam sportistam jātiek starp 300 labākajiem rangā. Šeit Eiduka visu šo sezonu atrodas trīssimtniekā un, visticamāk, Andai Muižniecei vai Ingai Paškovskai būs iespēja kļūt par otro olimpieti, bet Bikšem starp 300 labākajiem vīriem nav izdevies iekļūt.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-01-21 00:33, pirms 6 gadiem
Tak vismaz virsraksts jāpārlasa!
, 2018-01-21 09:48, pirms 6 gadiem
Vai bija reāli, ka, Bikše startējot, būtu sasniedzis vajadzīgos punktus?

OK, saprotu, ka meitenes (Muižniecei un Paškovska) gribēja tikt uz olimpiādi un vienai tas izdosies. Bet no sporta viedokļa būtu daudz lietderīgāk, ka pēc olimpiādes viņas pilnībā pievērstos biatlonam (kur ir jau startējušas arī iepriekš), jo biatlonā tomēr viņām ir varianti būt kaut kam vairāk nekā tikai tūristēm.
, 2018-01-21 12:46, pirms 6 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку. Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoторый нaкaчал тeлo домa с помощью специального поясa, я решил попробовать и уже через неделю увидел результат, а через две убрал пивной живот и пpоявился преcc, подкaчaл pуки и cпину. Теперь и жена захотела попробовать, ведь не нужно сидеть на диетах и ходить в спорт зал и цeнa вoпроca копeeчнaя. Этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя.Вот тот блог---- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?
, 2018-01-21 22:20, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Vai bija reāli, ka, Bikše startējot, būtu sasniedzis vajadzīgos punktus?

OK, saprotu, ka meitenes (Muižniecei un Paškovska) gribēja tikt uz olimpiādi un vienai tas izdosies. Bet no sporta viedokļa būtu daudz lietderīgāk, ka pēc olimpiādes viņas pilnībā pievērstos biatlonam (kur ir jau startējušas arī iepriekš), jo biatlonā tomēr viņām ir varianti būt kaut kam vairāk nekā tikai tūristēm.
Izstāsti kas ir tūrists distanču slēpošanā un kas tūrists biatlonā? Tagad lasu ka visi Lūsas, Slotiņi un kas tur vēl ir tūristi. Kas būtu šīs meitens biatlonā? Vai arī ne tur kut šie nosauktie puiši
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.