Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Beļakovs

Miks Zvejnieks izcīna uzvaru FIS sacensībās Vācijā

Miks Zvejnieks izcīna uzvaru FIS sacensībās Vācijā
Miks Zvejnieks
Foto: Ski.lv

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks Vācijā aizvadītajās Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa sacensībās izcīnījis uzvaru, nopelnot arī sezonas labāko rezultātu FIS ranga punktu izteiksmē.

Jau šīs nedēļas iesākumā Miks Zvejnieks gana veiksmīgi aizvadīja sacensības Itālijā, bet sestdienā, 20. martā, Vācijas kūrortā Berhtesgādenē Latvijas kalnu slēpotājam beidzot izdevās aizvadīt divus ātrus un stabilus braucienus.

Pirmajā braucienā, uzrādot laiku 43,20 sekundes, Miks jau ierindojās pašā rezultātu tabulas galvgalī. Arī otrajā braucienā Zvejnieks turpināja iesākto kursu, divu braucienu summā uzrādot laiku 1:28.34. Otrajā vietā finišējušo šveicieti Dario Boišlenu latvietis apsteidza par 0,28 sekundēm, bet trešajā vietā sacensībās palika nīderlandietis Makss van Rosums, Zvejniekam zaudējot 0,86 sekundes. Ar uzvaru sacensībās Miks nopelnīja 32,06 FIS pasaules ranga punktus, kas ir šīs sezonas rekords un arī viens no labākajiem rezultātiem karjerā.

Miks Zvejnieks pēc sacensībām pastāstīja: “Apstākļi nebija viegli – pa nakti bija sasnidzis daudz sniegs, arī bieza migla. Tomēr jau 1. braucienā izdevās labs brauciens un labākais trases laiks, līdz ar to arī otrajā braucienā bija pārliecība iet uz pilnu banku. Ļoti patīkami, ka visas sezonas laikā ieguldītais darbs un neatlaidība atmaksājas. Tagad tā tik uz priekšu!”

Lai arī ziema un kalnu slēpošanas sezona tuvojos noslēgumam, turpmākajā laikā Mikam Zvejniekam plānotas vēl vairākas sacensības.

Mika Zvejnieka starti 2020./21. gada sezonā iespējami pateicoties atbalstam, ko sniedz: “Firma L4”, “Klīnika Piramīda”, „BTA Baltic Insurance Company”, “FANS”, SK “Virsotne”, “K-uguns”, “Muesli Graci”


, 2021-03-20 23:54, pirms 3 gadiem
Neticami, ka pagājuši jau 5. gadi, kad Mika brālis Kristaps Itālijā iebrauca PK posma punktos, 26. vieta. Krievs Horošilovs toreiz izcīnīja bronzu. Kad pienāks tie laiki, kad vēl kāds no Latvijas iebrauks PK punktos!? Bračkam punkti zem 10 kādreiz bija!
, 2021-03-20 23:59, pirms 3 gadiem
Un Ciaguns Ivars, kurš mačos vinnējis pašu Akselu Lundu Svindālu.
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.