Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Opmanis būs vienīgais Latvijas pārstāvis rītdienas slaloma pamatsacensībās

Opmanis būs vienīgais Latvijas pārstāvis rītdienas slaloma pamatsacensībās
Elvis Opmanis. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas kalnu slēpotājs Elvis Opmanis šodien pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās slalomā vienīgais no mūsu pārstāvjiem 112 dalībnieku vidū iekļuva Top25, ieņemot 16.vietu, un ieguva tiesības rītdien startēt pamatsacensībās.

Elvis Opmanis, kurš ar iegūto 33.vietu supergigantā līdz šodienai bija labākās vietas ieguvējs mūsējo vidū šajā čempionātā, šodien ar savu divu braucienu summā uzrādīja 16.laiku (+6,30 sekundes) un droši kvalificējās rītdienas pamatsacensībām. Čempionātu debitants, 17 gadus vecais Gustavs Ābele, kurš šajā sezonā trenējas Somijā un vasarā aktīvi startēja skrituļslidošanas seriālā „Skibox balva”, uzrādīja 39.laiku, līdz Top25 pietrūkstot 13 sekundēm.

Latvija rītdien varēja reāli būt pārstāvēta ar trim kalnu slēpotājiem, bet Miks Zvejnieks un Žaks Gedra diemžēl bija to sešdesmit dalībnieku vidū, kas nefinišēja pirmajā braucienā. Gan abu uzrādītie laiki starpfinišos, gan tas, ka starp divdesmit pieciem labākajiem iekļuva Albānijas, Gruzijas, Ungārijas, Grieķijas, Dānijas kalnu slēpotāji, kas pasaules rangā ir ārpus tūkstošnieka vai pat divtūkstošnieka, parāda, ka bija ļoti labas iespējas. Taču tāds ir slaloms.

Toties ziemeļu kaimiņi igauņi rītdien piedalīsies ar diviem kalnu slēpotājiem, jo kvalifikāciju ar 9. un 11.laiku pārvarēja Tormis Laine un Juhans Luiks. Lietuvu pārstāvēs milzu slalomā 23.vietu ieguvušais Andrejs Drukarovs. Tikai divi būs lielvalstīm Vācijai un Zviedrijai, kā arī tādām valstīm kā Albānijai un Dānijai, bet no Grieķijas un Spānijas trasē rīt dosies pat trīs kalnu slēpotāji.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.