Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmane lieliski iesākusi slalomu pasaules čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ģērmane lieliski iesākusi slalomu pasaules čempionātā
Dženifera Ģērmane.

Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane lieliski iesākusi pasaules čempionāta pēdējo disciplīnu slalomu, vairāk nekā simts dalībnieču konkurencē pirmajā braucienā iekļūstot labāko trīsdesmit vidū un uzrādot 29.laiku (+3,50 sekundes).

Dženifera Ģērmane šogad no deviņiem startiem nebija finišējusi septiņos jau pirmajā braucienā, ieskaitot arī ceturtdienas milzu slalomu pasaules čempionātā. Ar 47.numuru startējusī Latvijas kalnu slēpošanas cerība slalomu iesāka lieliski, un, lai arī pirms viņas 13 kalnu slēpotājas bija izstājušās, ieskaitot sešas no pirmā trīsdesmitnieka, tobrīd uzrādīja 28.laiku, bet vēlāk viņu viena konkurente apsteidza, tādējādi pēc pirmā brauciena atrodoties augstajā 29.vietā. Jāatzīmē, ka mūsu titulētās kalnu slēpotājas Ulla Ģērmanes meita Dženifera ļoti labi nobrauca, ko apliecina salīdzinoši mazā atpalikšana no līderes – 3,5 sekundes, turklāt ne tajā pašā svaigākajā trasē, kad 46 bija iepriekš braukušas.

Dženifera otrajā trasē dosies otrā pavisam svaigā trasē un, ja spēs nobraukt tikpat labi kā pirmo braucienu, tad viņai ir iespējas pārspēt vakar Lietuvas pārstāvja Baltijas labāko rezultātu – 23.vietu. Liene Bondare, lai arī zaudē gandrīz 10 sekundes, atrodas 46.vietā, saglabājot labas cerības uz četrdesmitnieku, galvenais ir nobraukt līdz galam.

Vadībā izvirzījusies paralēlā slaloma čempione Katarīna Līnsbergere, cerot pēc trīs čempionātu pārtraukuma Austriju atgriezt trijniekā un pēc desmit gadiem savu valsti ierakstīt pirmajā ailē, jo 2011.gadā uzvarēja Marlēna Šīlda. Tikai 0,3 sekundes viņai zaudē pasaules kausa līdere un pagājušā čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Petra Vlhova no Slovākijas. Nākamās jau atpaliek krietni vairāk, jo trešajā vietā esošā Vendija Holdenere zaudēja jau vairāk nekā sekundi, taču iepriekšējo divu čempionātu uzvarētāja kombinācijā un 2017.gada slaloma vicečempione no Šveices saglabā labas iespējas tikt pie pirmās šī čempionāta medaļas. Tikmēr ceturto šī čempionāta medaļu var izcīnīt arī 4.vietā esošā Mikaela Šifrina, taču amerikānietes galvenais mērķis – piektais zelts pēc kārtas šajā disciplīnā – izskatās zem lielas jautājuma zīmes. No lielā piecinieka, kas tika pieskaitītas medaļu pretendentēm, izstājās vienīgi šveiciete Mišela Gisina.

     [+] [-]

, 2021-02-20 15:48, pirms 3 gadiem
Labs! 2. braucienaa vina pakaapaas uz daliitu 24 vietu
https://www.fis-ski.com/DB/general/...