Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Jauna diena slēpošanas virtuvē: uz Pekinu brauks Slotiņš, atstumtais Bikše vēršas LOK

Jauna diena slēpošanas virtuvē: uz Pekinu brauks Slotiņš, atstumtais Bikše vēršas LOK
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs Induļa Bikšes vietā apstiprinājusi Robertu Slotiņu, aģentūrai LETA apstiprināja LSF valdes loceklis Jānis Puida, kurš ir atbildīgs par distanču slēpošanu. Savukārt pats Bikše pret lēmumu iebildis Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK), cerībā, ka varēs atgūt sākotnēji piešķirto kvotu.

Vēl nedēļas sākumā Latvijas kvotas tika piešķirtas vadošajam slēpotājam vīru konkurencē Raimo Vīgantam un Bikšem, taču vēlāk tika pieņemts atlikt otrās kvotas piešķiršanu. Kā skaidro Puida, Bikšem kvota nav piešķirta par nepatiesu ziņu sniegšana presē un federācijas tēla graušanu. Slēpotāja komandai ar LSF nav labas attiecības, un, kā šonedēļ ziņoja laikraksts "Latvijas Avīze", par pēdējām domstarpībām finanšu jautājumos sportista tēvs un treneris Zintis Bikše konsultējies policijā. "Bažas, ka viņa rīcība olimpiskajās spēlēs radīs negatīvu ietekmi uz komandas mikroklimatu, varētu nest negodu ne tikai LSF, bet Latvijas komandai kopā, kas grautu Latvijas tēlu kā tādu," norāda LSF pārstāvis.

Strīds esot par to, ka slēpotājs no federācijas nav saņēmis finansējumu, lai gan Madonas pašvaldība pārskaitījusi LSF četrus tūkstošus eiro par četriem tās sportistiem, no kuriem katram pienākas pa tūkstotim. Savukārt Puida laikrakstam norādīja, ka nauda esot pieejama un citiem mērķiem netiek tērēta, bet sportists pats neesot pieteicies, ne pieprasījis avansā, ne atskaitījies par izdevumiem.

Bikše aģentūrai LETA norādīja, ka tikai trešdien pats no medijiem uzzinājis, ka ir izņemts no olimpisko spēļu dalībnieku pulka. "Šorīt saņēmu elektroniskā pasta vēstuli, ka vakar viņi sasaukuši valdes ārkārtas sēdi, kurā nolemts atdot kvotu nākamajam sportistam rangā, jo es esot sniedzis medijiem nepatiesas ziņas un varētu radīt nelabvēlīgu mikroklimatu. Nekas tāds jau nepamatots tur nebija, viss bija taisnība. Pat, ja nebūtu, vai tas ir īstais iemesls, lai atņemtu kvotu?" stāstīja Bikše, norādot, ka kvalifikācijā bijis krietni priekšā Slotiņam. "Gaidu kādu atbildi no olimpiskās komitejas, vai viņi akceptēs federācijas lēmumu. Šodien aizsūtīju e-pastu, pagaidām atbildes nav."

Sieviešu konkurencē kvotas piešķirtas Patrīcijai Eidukai, Kitijai Auziņai, Esterei Volfai, Samantai Krampei un Baibai Bendikai. Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20.februārim.

Oficiālais Latvijas sportistu sastāvs

Sporta veidsDalībnieki
Hokejs25 spēlētāji
BobslejsOskars Ķibermanis / Matīss Miknis / Dāvis Spriņģis / Edgars Nemme / Emīls Cipulis
SkeletonsMartins Dukurs / Tomass Dukurs / Endija Tērauda
KamanasKendija Aparjode / Elīza Tīruma / Elīna Vītola / Kristers Aparjods / Gints Bērziņš / Artūrs Dārznieks / Roberts Plūme / Mārtiņš Bots / Juris Šics / Andris Šics
ŠorttreksRoberts Krūzbergs / Reinis Bērziņš
DaiļslidošanaDeniss Vasiļjevs
ĀtrslidošanaHaralds Silovs
BiatlonsBaiba Bendika
Dist. slēpošanaPatrīcija Eiduka / Kitija Auziņa / Samanta Krampe / Estere Volfa / Baiba Bendika / Raimo Vīgants/Roberts Slotiņš
Kalnu slēpošanaLiene Bondare / Miks Zvejnieks
Ziemeļu divcīņaMarkuss Vinogradovs

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-01-20 13:45, pirms 2 gadiem
slēpošanas pederācija
, 2022-01-20 13:46, pirms 2 gadiem
Šķiet, ka pēc visa šī, slēpošanas sacensības Latvijā būs vienas no gaidītākajām
, 2022-01-20 13:47, pirms 2 gadiem
Klauni, ibiem
, 2022-01-20 13:49, pirms 2 gadiem
Slotiņš!? Es vispār nesaprotu šī kadra būšanu Latvijas izlasē, varbūt viņš pats apmaksā par vietu komandā jeb kāds ir r ietekmīgs sponsors? Kam tāds lūzeris vajadzīgs Olimpiādē?
, 2022-01-20 13:52, pirms 2 gadiem
jeepis59 rakstīja: Slotiņš!? Es vispār nesaprotu šī kadra būšanu Latvijas izlasē, varbūt viņš pats apmaksā par vietu komandā jeb kāds ir r ietekmīgs sponsors? Kam tāds lūzeris vajadzīgs Olimpiādē?
Latvijas 2.-.3. ātrākais slēpotājs.
, 2022-01-20 13:53, pirms 2 gadiem
Es pat neiedziļināšos, bet viens ir skaidrs - federācijā nešaubīgi viss ir kārtībā, darbs tiek darīts nevainojami un kā pateicību par labi padarīto darbu Puida varēs aizbraukt jaukā ekskursijā uz Ķīnu
, 2022-01-20 13:54, pirms 2 gadiem
Man pirms gadiem 10 stāstīja, ka ar to federāciju ir ļoti slikti, tamdēļ nav vērts cerēt, ka Latvijā tuvākajā laikā kaut kas ies uz labo pusi, toreiz vēl īsti neticēju, ka viss var būt tik slikti, tagat redzu, ka ir pilnīgs "čau" un diez vai ar šādu vadību var izdoties piesaistīt normāli resursus, attīstīt bērnu sportu utt... Pēdējo notikumu kontekstā pat nezinu, smieties vai raudāt.
Varbūt uz reizi, lai pats prezidents un kāds no valdes brauc un startē 😁
, 2022-01-20 13:59, pirms 2 gadiem
Mazliet žēl Eidukas.
Bet viss šis tikai apliecina, ka talanti var izsisties arī par spīti ķīselim.
, 2022-01-20 14:00, pirms 2 gadiem
Tik daudz sūdu četru dienu laikā... Tā vietā, lai, izmantojot faktu, ka pirmoreiz olimpiādē piedalīsies septiņi Latvijas slēpotāji, uztaisītu pozitīvu PR un popularizētu slēpošanu, vienas vienīgas negācijas un savstarpēja dir-šanās!

OK, ziemas pie mums nav garas, bet, kad ir sniegs, slēpošanas trases ir pilnas. Šļūc gan pensionāri ar vecām kocenēm, gan sportiskie ar modernāko pieejamo ekipējumu. Ir pamats zināmai masveidībai. Bet iespējas tiek nolaistas podā.
, 2022-01-20 14:03, pirms 2 gadiem
Nu jopcik kas par grandiozu joku 4 dienas pēcpusdienai tikko vēl biatlonisti nebija vajadzīgi a tagad lūdzu brauciet tikai nebojājiet federācijas PR
Šeit nu tiešām ceru ka LOK teiks savu vārdu, jo nu šis par traku!
, 2022-01-20 14:03, pirms 2 gadiem
beidziet, federācijas čaļiem dzīves notikums - kam iedot tūrisma biļeti uz Pekinu un kam ne. nākamo ciklu atkal varēs turpināt dalīt un pārdalīt 50 eiro, kas gan jau ir visa viņu ietekme ikdienā
, 2022-01-20 14:07, pirms 2 gadiem
Kur blein pidrilla otins lai nostātos federācijas pusē ??
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2022-01-20 14:08, pirms 2 gadiem
Situācija ar Bendikas izteikumiem pirms kvotas saņemšanas tad jau arī bija tāda pati vien federācijas tēla graušana...
, 2022-01-20 14:09, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tik daudz sūdu četru dienu laikā... Tā vietā, lai, izmantojot faktu, ka pirmoreiz olimpiādē piedalīsies septiņi Latvijas slēpotāji, uztaisītu pozitīvu PR un popularizētu slēpošanu, vienas vienīgas negācijas un savstarpēja dir-šanās!

OK, ziemas pie mums nav garas, bet, kad ir sniegs, slēpošanas trases ir pilnas. Šļūc gan pensionāri ar vecām kocenēm, gan sportiskie ar modernāko pieejamo ekipējumu. Ir pamats zināmai masveidībai. Bet iespējas tiek nolaistas podā.
ja gribas kko mainīt, tad ir jāmaina visa federāciju struktūra. tas ir acīmredzami, ka šis federāciju formāts kā magnēts vadībā pievelk ļoti konkrētu "interešu" un "morālā koda" cilvēkus. Skaties teju, uz kuru sporta federāciju gribi un tās vadībā sajutīsi no vieglas līdz diezgan smagai puvuma smakai
, 2022-01-20 14:09, pirms 2 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Mazliet žēl Eidukas.
Bet viss šis tikai apliecina, ka talanti var izsisties arī par spīti ķīselim.
Talanti var izsisties ar ļoti lielu ģimenes, ne federācijas, atbalstu
, 2022-01-20 14:11, pirms 2 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Mazliet žēl Eidukas.
Bet viss šis tikai apliecina, ka talanti var izsisties arī par spīti ķīselim.
Uz vecāku pleciem var, bet, diemžēl, daudzi talanti 16-18 gadu vecumā beidz nopietni sportot, jo federācijai ir ļoti grūti ar naudas piesaisti, tā pat piesaistīto līdzekļu sadales process ir diezgan necaurspīdīgs.
Katrā ziņā talants, bez nopietniem treniņiem, nometnēm, inventāra paliks tikai talants junioru vecumā, un šādi mums par pēdējiem 30 gadiem ir bijuši daudzi.
, 2022-01-20 14:15, pirms 2 gadiem
Kāds sakars tur ir Puidam šobrīd?? Bikše ar savu attieksmi pret visu, pret treniņiem, pret federācijas darbiniekiem ir pelnījis palikt mājās. Kad Bikše ir mācējis normāli komunicēt? Nekad... Vienmēr dzirdam tikai mēdijos, ka nabaga Bikše ir apdalīts, varbūt viņiem jāsāk ar sevi, un varbūt, tomēr, problēma ir tēvā un dēlā? Ja runa iet par naudu,ko piešķīra viņa dzimtais novads, tad tur vispār nav sakats ar LSF. Tai pašā laikā, "komanda" B meklē veidu, kā aivest vecāko no "komandas" B uz OL līdz ar to tiek klaji melots mēdijam.
Bikšem būtu jāsaprot, ka viņš jau sen nav nekāda zvaigzne, būtu priecājies, ka federācija viņu vispār vēl atblasta, kaut rezultāti ir tuvu junioru līmenim, kuri mācās skolā un labi ja trenējas 12h nedēļā. Būtu interesanti aplūkot pēdējās četrgades treniņu apjomu Bikšem, 100% būtu zem 400h.

P.S. Visu zināšanai Puida federācija strādā par velti. Nebūtu Puidas, nebūtu ne Eidukai izbrīvēts finansējums, ne Vigantam, ne mūsu superzvaigznei Bikšei. Apskaties vēsturiski ar kādu tērpu Bikše brauca OL kad Pīpkalējs bija pie ruļļa, viņš brauca ar Bialonistu tērpu. Skatoties, ko Puida ir pienesis LSF un distanču slēpēm, bez viņa, distanču slēpošana būtu akacī un nebūtu neviena, vein viens pliks ģenerālsekretārs.
Slēpts komentārs: M
, 2022-01-20 14:19, pirms 2 gadiem
Zināmais nezināmaja rakstīja: Kāds sakars tur ir Puidam šobrīd?? Bikše ar savu attieksmi pret visu, pret treniņiem, pret federācijas darbiniekiem ir pelnījis palikt mājās. Kad Bikše ir mācējis normāli komunicēt? Nekad... Vienmēr dzirdam tikai mēdijos, ka nabaga Bikše ir apdalīts, varbūt viņiem jāsāk ar sevi, un varbūt, tomēr, problēma ir tēvā un dēlā? Ja runa iet par naudu,ko piešķīra viņa dzimtais novads, tad tur vispār nav sakats ar LSF. Tai pašā laikā, "komanda" B meklē veidu, kā aivest vecāko no "komandas" B uz OL līdz ar to tiek klaji melots mēdijam.
Bikšem būtu jāsaprot, ka viņš jau sen nav nekāda zvaigzne, būtu priecājies, ka federācija viņu vispār vēl atblasta, kaut rezultāti ir tuvu junioru līmenim, kuri mācās skolā un labi ja trenējas 12h nedēļā. Būtu interesanti aplūkot pēdējās četrgades treniņu apjomu Bikšem, 100% būtu zem 400h.

P.S. Visu zināšanai Puida federācija strādā par velti. Nebūtu Puidas, nebūtu ne Eidukai izbrīvēts finansējums, ne Vigantam, ne mūsu superzvaigznei Bikšei. Apskaties vēsturiski ar kādu tērpu Bikše brauca OL kad Pīpkalējs bija pie ruļļa, viņš brauca ar Bialonistu tērpu. Skatoties, ko Puida ir pienesis LSF un distanču slēpēm, bez viņa, distanču slēpošana būtu akacī un nebūtu neviena, vein viens pliks ģenerālsekretārs.
Viss būtu labi, ja Tu nebūtu reģistrējies pirms 20 minūtēm
Var minēt, kāpēc Tu to izdarīji
, 2022-01-20 14:21, pirms 2 gadiem
Un mīļie, ja paturpinam mūsu biatlona un arī slēpotāja B "zvaigžņu" epopeju.
Izlasiet ZOS nolikuma 4 punkta beigas.
https://www.infoski.lv/files/zos_20...

Interesanti ne??
, 2022-01-20 14:23, pirms 2 gadiem
Zināmais nezināmaja rakstīja: Kāds sakars tur ir Puidam šobrīd?? Bikše ar savu attieksmi pret visu, pret treniņiem, pret federācijas darbiniekiem ir pelnījis palikt mājās. Kad Bikše ir mācējis normāli komunicēt? Nekad... Vienmēr dzirdam tikai mēdijos, ka nabaga Bikše ir apdalīts, varbūt viņiem jāsāk ar sevi, un varbūt, tomēr, problēma ir tēvā un dēlā? Ja runa iet par naudu,ko piešķīra viņa dzimtais novads, tad tur vispār nav sakats ar LSF. Tai pašā laikā, "komanda" B meklē veidu, kā aivest vecāko no "komandas" B uz OL līdz ar to tiek klaji melots mēdijam.
Bikšem būtu jāsaprot, ka viņš jau sen nav nekāda zvaigzne, būtu priecājies, ka federācija viņu vispār vēl atblasta, kaut rezultāti ir tuvu junioru līmenim, kuri mācās skolā un labi ja trenējas 12h nedēļā. Būtu interesanti aplūkot pēdējās četrgades treniņu apjomu Bikšem, 100% būtu zem 400h.

P.S. Visu zināšanai Puida federācija strādā par velti. Nebūtu Puidas, nebūtu ne Eidukai izbrīvēts finansējums, ne Vigantam, ne mūsu superzvaigznei Bikšei. Apskaties vēsturiski ar kādu tērpu Bikše brauca OL kad Pīpkalējs bija pie ruļļa, viņš brauca ar Bialonistu tērpu. Skatoties, ko Puida ir pienesis LSF un distanču slēpēm, bez viņa, distanču slēpošana būtu akacī un nebūtu neviena, vein viens pliks ģenerālsekretārs.
Sveiks, Jāni P.
, 2022-01-20 14:24, pirms 2 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Viss būtu labi, ja Tu nebūtu reģistrējies pirms 20 minūtēm
Var minēt, kāpēc Tu to izdarīji
Laikam nav ko teikt Tev šobrīd
Par to neiet runa šobrīd
Turpini cepienu un nestalko profilus.
, 2022-01-20 14:24, pirms 2 gadiem
Ar asinīm rakstīts normatīvais akts rakstīja: Sveiks, Jāni P.
Sorry nop
Bet es tajā mērcē ilgi esmu bijis
, 2022-01-20 14:27, pirms 2 gadiem
"... varētu nest negodu ne tikai LSF, bet Latvijas komandai kopā, kas grautu Latvijas tēlu kā tādu," norāda LSF pārstāvis."

Te izskatās, ka tikai LSF konkrēti grauj savu un LV tēlu
, 2022-01-20 14:40, pirms 2 gadiem
Zināmais nezināmaja rakstīja: Laikam nav ko teikt Tev šobrīd
Par to neiet runa šobrīd
Turpini cepienu un nestalko profilus.
Kā cilvēkam no malas man ir, ko teikt - SF darbības izskatās draņķīgi.
Nav tik daudz mums to slēpotāju, lai laicīgi nevarētu nokomunicēt gan ar viņiem, gan ar sabiedrību.
Šie pēdējā brīža reveransi izkatās neprofesionālas vadības iniciēti.
Varbūt Puiga ir zelts ne cilvēks, bet kā organizators štruntīgs.
Tak atkal - tikai skats no malas.
, 2022-01-20 14:40, pirms 2 gadiem
Slotiņš jau laikam arī ir nedaudz ātrāks par Bikši.
, 2022-01-20 14:43, pirms 2 gadiem
nu slēpotāji, saņemās, līdz šorttreka santabarbarai vēl par īsu.
, 2022-01-20 14:44, pirms 2 gadiem
jeepis59 rakstīja: Slotiņš!? Es vispār nesaprotu šī kadra būšanu Latvijas izlasē, varbūt viņš pats apmaksā par vietu komandā jeb kāds ir r ietekmīgs sponsors? Kam tāds lūzeris vajadzīgs Olimpiādē?
Mjā, izskatās, tas vecais ķēms P iedomājies federāciju par savu kabatas firmiņu... Tiešām visi valdes locekļi šim sū... piekrita? Pat Ikaunieks, kurš pats no Madonas, savedis kārtībā Smecersilu līdz pasaules līmenim, būtu labs kandidāts federācijas vadīšanai, savedot kopā labākos slēpotājus no slēpotājiem, biatlonistiem un orientieristiem.
Interesanti, kāds tagad uz Olimpiādi ir LSF cenrādis? Slēpot lāga vairs nemāku, bet 50000 varu piedāvāt. 10000 atsitīšu uzreiz uz dalībnieka suvenīru maisiņa rēķina, 5000 biļete un dzīvošana Pekinā, man pat slēpes nevajag, varu vēl pirms pirmā starta saslimt ar "Hermaņa vēdervīrusu" un distances malā nūjas pasniegt visiem, i slēpotājiem, i biatlonistiem, i tramplīnlēcējiem!
, 2022-01-20 14:47, pirms 2 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par cik neko neceru sagaidīt no Latvijas slēpotājiem OS, un šī būs ne pirmā, ne arī pēdējā OS, kur Latvijas slēpotāji aizbrauc kā tūristi, tad ne pārāk iespringstu par viņu problēmām.
Patrīcija un Baiba nav nekādas tūristes. Reāli cīnīties par labāko 20-30 nieku, kas ir pietiekami labs līmenis.
, 2022-01-20 14:53, pirms 2 gadiem
Jā cepiens nopietns, līdzīgs būtu drošvien arī ja Rastorgujevs būtu sarūpējis vēl 3 papildus vietas pārējiem Biatlonā, Ziemas OS stipri neobjektīvākas viss notiek, nav kā Vasaras OS, kur brauc pēc nopelniem un parādītā rezultāta.
Te vajag vienu komandas līderi un tad pārējie nāk komplektā
, 2022-01-20 14:57, pirms 2 gadiem
raivis77 rakstīja: Jā cepiens nopietns, līdzīgs būtu drošvien arī ja Rastorgujevs būtu sarūpējis vēl 3 papildus vietas pārējiem Biatlonā, Ziemas OS stipri neobjektīvākas viss notiek, nav kā Vasaras OS, kur brauc pēc nopelniem un parādītā rezultāta.
Te vajag vienu komandas līderi un tad pārējie nāk komplektā
kas ta vasarā savādāks? izņemot vieglatlētiku pārējos veidos manuprāt tieši tāpat notiek .
vienkārši tur par kvotām tāda marasma nav bijis.
, 2022-01-20 14:58, pirms 2 gadiem
Zināmais nezināmaja rakstīja: Kāds sakars tur ir Puidam šobrīd?? Bikše ar savu attieksmi pret visu, pret treniņiem, pret federācijas darbiniekiem ir pelnījis palikt mājās. Kad Bikše ir mācējis normāli komunicēt? Nekad... Vienmēr dzirdam tikai mēdijos, ka nabaga Bikše ir apdalīts, varbūt viņiem jāsāk ar sevi, un varbūt, tomēr, problēma ir tēvā un dēlā? Ja runa iet par naudu,ko piešķīra viņa dzimtais novads, tad tur vispār nav sakats ar LSF. Tai pašā laikā, "komanda" B meklē veidu, kā aivest vecāko no "komandas" B uz OL līdz ar to tiek klaji melots mēdijam.
Bikšem būtu jāsaprot, ka viņš jau sen nav nekāda zvaigzne, būtu priecājies, ka federācija viņu vispār vēl atblasta, kaut rezultāti ir tuvu junioru līmenim, kuri mācās skolā un labi ja trenējas 12h nedēļā. Būtu interesanti aplūkot pēdējās četrgades treniņu apjomu Bikšem, 100% būtu zem 400h.

P.S. Visu zināšanai Puida federācija strādā par velti. Nebūtu Puidas, nebūtu ne Eidukai izbrīvēts finansējums, ne Vigantam, ne mūsu superzvaigznei Bikšei. Apskaties vēsturiski ar kādu tērpu Bikše brauca OL kad Pīpkalējs bija pie ruļļa, viņš brauca ar Bialonistu tērpu. Skatoties, ko Puida ir pienesis LSF un distanču slēpēm, bez viņa, distanču slēpošana būtu akacī un nebūtu neviena, vein viens pliks ģenerālsekretārs.
Tagad skaidrs, pēc Jūsu teiktā, par visām pēdējā laika traģēdijām slēpošanas attīstībā Latvijā, ja uz Olimpisko komandu pa pažobelēm jāvāc 16-gadīgi skuķi, jo citu vairs vienkārši nav, atbildīgs ir tikai un vienīgi Puiga, kurš darbojies visu laiku viens pats.
Es arī esmu viena labdarības fonda vadītājs, tāpat bez algas. Tikai jāņem vērā, ka katra mana uzstāšanās konferencē (4-5 dienas) tiek pilnībā apmaksāta. Tai skaitā no fonda, komandējuma maksas uz 5 dienām tikko bija 60 eiro diennaktī. Plus bezmaksas transports un viesnīca, kā arī ēdināšana. Tāda tā "darbība bez algas"!
, 2022-01-20 14:58, pirms 2 gadiem
Peldēšanā startēja sportists, kas knapi aizpeldēja līdz galam!
Kādi tur nopelni un parādītais rezultāts?
, 2022-01-20 15:00, pirms 2 gadiem
Cīņa par tūrista vietu saasinās. Kurš sola vairāk ?
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.