Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

LČ 3. posmā slēpošanā komandu sprintā Madonā uzvaras madoniešiem un rīdziniecēm

Šī gada Latvijas čempionāta distanču slēpošanā noslēdzošais trešais posms, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija un kas norisinās “Smeceres sila” trasē Madonā, sestdien sākās ar komandu sprintu junioriem un pieaugušajiem un stafeti jauniešiem un Senioru grupām, kā arī skikrosu pašiem jaunākajiem – V10 un S10.

Vīriešiem komandu sprintā bija pieteikti astoņi dueti un bija interesantas sacensības, jo vairākas komandas bija nokomplektējušas spēcīgu sastāvu, turklāt pēc 15 gadu pārtraukuma Latvijas čempionātā varēja redzēt olimpieti Juri Ģērmani un “My Sport” veikala vienu no galvenajiem Gati Svētiņu, kuri 2008. gadā šādā sastāvā LČ komandu sprintā Alūksnē bija ieguvuši 4. vietu.

Raimo Vīgants jau pašā sākumā izveidoja pārsvaru un pēc tam ar komandas biedru Niku Saulīti pamazām to nākamajos posmos palielināja, svinot uzvaru. Iepriekšējā reizē komandu sprintā, kas bija tikai 2019. gadā, Raimo uzvarēja kopā ar Ilvaru Bisenieku. Otro vietu ieguva labākā junioru komanda ar Lauri Kaparkalēju, kuram šogad četri zelti junioros, un Silvestru Švaukstu (Madonas BJSS), kuram trīs bronzas medaļas junioru kategorijā, uzvarētājiem zaudējot 15 sekundes. Trijnieku noslēdza pieredzējušie Ģērmanis un Svētiņš no "MySport", parādot, ka meistarība nekur nav pazudusi.

Ceturtajā vietā, galvenokārt ar Bruno Krampes veikumu, finišēja rīdzinieki no “Arkādijas” , kuru sastāvā bija arī Aleksandrs Ļūļe. Ogres orientieristi Audris Odo Vītoliņš un Raivo Kivlenieks ieņēma 5. vietu, bet sešinieku noslēdza trešā Madonas komanda ar Gustavu Sinātu un Raineru Upenieku.

Sievietēm sacentās tikai trīs komandas, kuras visas bija junioru kategorijas un kuras katra ierindojās stabili savā godalgotajā vietā. Arī šeit favorītu komanda “Arkādija” apliecināja savu statusu. Pirmajā posmā Adriāna Osmane izveidoja lielu pārsvaru, kas beigās kopā ar Samantu Krampi tika palielināts līdz pat 3:42, tādējādi Adriānai svinot kopā ar Samantu gaidīto uzvaru. Gulbenes/Lejasciema komandai ar Jolantu Penci un Līvu Salmiņu otrā vieta, bet trijnieku noslēdza cēsnieces Ieva Vaļska un Jolanta Pence. Sievietēm izpalika mājinieču komanda, kur Kitija Auziņa ar kādu no S18 grupas madonietēm varētu pacīnīties par uzvaru ar rīdziniecēm.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv


, 2023-03-18 21:43, pirms gada
Autors varēja saiti uz rezultātiem ielikt. Samanta Krampe nobrauca par minūti ātrāk kā komandas biedrene Osmane, bet Ivars kaut kā subjektīvi vērtē ka uzvaru izcīna Adriana, laikam Ivars rēķināt nemāk.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.