Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Eidukai 28. vieta PK posma distanču slēpošanā sprinta sacensībās

Eidukai 28. vieta PK posma distanču slēpošanā sprinta sacensībās
Patrīcija Eiduka. Foto: Gian Ehrenzeller/AP/Scanpix

LETA. Patrīcija Eiduka sestdien Fālunā Pasaules kausa posma distanču slēpošanā sacensībās ieņēma 23.vietu sprinta kvalifikācijā brīvajā stilā, bet pēc izslēgšanas cīņām finišēja 28.vietā.

Eiduka kvalifikācijā trasi veica trijās minūtēs un 5,74 sekundēs, ātrākā rezultāta autorei zviedrietei Jonnai Sundlingai zaudējot 14,06 sekundes.

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu izteiksmē rezultāts tika novērtēts ar 98,28 punktiem.

Ceturtdaļfinālā Latvijas slēpotāja sasniedza 28. ātrāko laiku, distanci veicot trijās minūtēs un 2,64 sekundēs.

Uzvaru svinēja norvēģiete Kristīne Stavosa Skistada, kura finālā trasi veica divās minūtēs un 55,62 sekundēs, svinot trešo uzvaru savā karjerā Pasaules kausa sprinta sacensībās.

Viņa par 0,34 sekundēm apsteidza Sundlingu un par 4,98 sekundēm - vēl vienu zviedru slēpotāju Maju Dālkvistu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1834 punktiem ir sestdien 22.vietu izcīnījusī norvēģiete Tīrila Udnesa Venga. Amerikāniete Džesija Diginsa ar 1732 punktiem ir otrā un somiete Kertu Niskanena ar 1632 punktiem - trešā.

Eiduka ar 761 punktu ieņem 20.vietu, bet ir līdere U-23 ieskaitē. Tuvākajai sekotājai Margrētei Berganei no Norvēģijas ir 350 punkti mazāk.

Startēja 52 slēpotājas.

23 gadus vecā Eiduka aizvada savu labāko sezonu Pasaules kausā. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausā.

Izmantotie resursi:
LETA


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.