Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Ģērmane otro čempionātu pēc kārtas Top30 slalomā, pārsteidzoša uzvara kanādietei

Ģērmane otro čempionātu pēc kārtas Top30 slalomā, pārsteidzoša uzvara kanādietei
Dženifera Ģērmane. Foto: Scanpix/AFP.

Kuršavelā-Meribelā (Francija) notiekošajā pasaules čempionātā kalnu slēpošanā šodiena bijusi sekmīga Latvijai, jo slalomā sievietēm Latvijas komandas līdere Dženifera Ģērmane lieliski iesāka un beigās ieguva 29. vietu, otro čempionātu pēc kārtas tiekot trīsdesmitniekā, bet Lienei Bondarei karjeras rekords un 38. vieta. Pārsteigumu sarūpēja un par pasaules čempioni kļuva kanādiete Lorensa Sentdžermena, kurai tā ir pirmā medaļa karjerā.

Šodien pasaules čempionātu ar slaloma sacensībām noslēdza sievietes. Tāpat kā milzu slalomā viņām nebija kvalifikācijas, bet visas 122 pieteiktās dalībnieces uzreiz sacentās pamatsacensībās. Latviju pārstāvēja četras kalnu slēpotājas – Dženifera Ģērmane, Liene Bondare, Tīna Namsone un Samanta Līcīte.

Dženifera Ģērmane pēc reiting bija izlikta ar 38. numuru, kas deva labas iespējas iekļūt trīsdesmitniekā jau pēc pirmā brauciena, ja vien pati nekļūdīsies. Pagājušā čempionātā titulētās Ullas Ģērmanes meita izcīnīja 24. vietu un šoreiz mērķēja augstāk. Atšķirībā no vairums līdzvērtīgo konkurentu, kas kļūdījās, 19 gadus vecā siguldiete ļoti labi veica pirmo trasi, uzrādot 23. laiku (+2,28 sek.) un iegūstot labas izejas pozīcijas otrajā braucienā, kur tika pirmās sešdesmit, bet pirmais trīsdesmitnieks startēja apgrieztā secībā, proti, otro braucienu kā pirmā uzsāka 30. laika uzrādītāja tāpat kā milzu slalomā un tā tālāk līdz labākajai laika uzrādītajai . Turklāt Top15 bija tikai 0,4 sekunžu attālumā, desmitnieks – 0,8 sekunžu, bet no sešinieka šķīra sekunde. Taču arī tuvākās piecas Dženiferas sekotājas bija tikai nieka vienas sekundes desmitdaļas attālumā.

Otro braucienu Ģērmane nobrauca arī labi, bet, tā kā līdzvērtīgās konkurentes blīvajos rezultātos bija vēl labākas, nācās noslīdēt uz 29. pozīciju (+2,86 sekundes), vēlreiz esot labāko trīsdesmit vidū. Otrajā braucienā viņa labākajai zaudēja tikai 1,7 sekundes un tikai par vienu sekundes simtdaļu nobrauca lēnāk par pašu Šifrinu.

Labi iesāka arī sesto pasaules čempionātu aizvadošā 26 gadus vecā Liene Bondare, kura pirmajā braucienā bija labāko piecdesmit vidū ar 49. laiku (+5,29 sek.). Arī otro braucienu rīdziniece veica labi un, vairākām priekšā esošām nefinišējot, izdevās krietni pakāpties, iegūstot 38. vietu (+9,50 sek.). Tas Lienei, kura nākamo otrdien svinēs 27.Dzimšanas dienu, ir labākais rezultāts karjerā. Līdz šim Bondarei jaunākajai labākais rezultāts bija 56. vieta milzu slalomā pirms četriem gadiem Orē.

17 gadus vecā Tīna Namsone, kuras kontā no lielākām sacensībām bija šogad viens starts Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā, savā debijā pasaules čempionātā pirmajā braucienā no līderes atpalika 13 sekundes un uzrādīja 76. laiku. 18 gadus vecajai Samantai Līcītei, kura ieguva 15. vietu komandu sacensībās un uzrādīja 62. laiku milzu slaloma pirmajā braucienā, šis bija jau trešais starts šajā debijas čempionātā. Viņa nobrauca par 0,7 sekundēm ātrāk nekā Namsone un ierindojās 73. pozīcijā (+12,33 sek.).

Kad vicelīdere pēc pirmā brauciena šveiciete Vendija Holdenere lielāko daļu otrā brauciena bija lieliski veikusi, pamatīgi apdraudot Šifrinas uzvaru, bet beigās kļūdījās un nefinišēja, šķita, ka otro disciplīnu pēc kārtas amerikānietei ir uzsmaidījusi veiksme, jo milzu slalomā līdzīgā viedā izstājās lielāko daļu otro braucienu teicami aizvadījusī mājiniece Tessa Vorleja. Tomēr perfekti šo sezonu aizvadošā Šifrina šoreiz brauca piesardzīgāk, kas beigās nobīdīja viņu uz otro vietu. Līdz ar to no 2013. – līdz 2019. gadam četrus čempionātus pēc kārtas uzvarējusī Šifrina otro čempionātu pēc kārtas paliek bez zelta, jo 2021. gadā viņa ieņēma trešo vietu. Taču tik un tā iespaidīga sērija – iegūtas medaļas vienā disciplīnā sešus čempionātus pēc kārtas.

Par pārsteigumu parūpējās Lorensa Sentdžermena, kura pēc pirmā brauciena atradās trešajā pozīcijā, bet otro braucienu veica pietiekami agresīvi, 28 gadu vecumā izcīnot savu ne tikai pirmo titulu, bet arī medaļu. Pasaules kausa posmos viņa pāris reizes bijusi sešiniekā, bet ne trijniekā, bet 2019. gadā Orē iegūtā 6. vieta bija kanādietes labākais sasniegums līdz šim. Vēl viena, kas ieguva pirmo pasaules čempionāta medaļu, bija Lēna Dīra, kurai bronzai, par divām sekundes simtdaļām apsteidzot norvēģieti Minu Holtmani. Taču vācietes 3. vieta nebija pārsteigums. Titula aizstāvētāja Katarina Līnsbergere no Austrijas, kura 2021.gada sezonā bija tiešām labākā slalomsite un kura aizvada vāju sezonu, ierindojās vien 20. vietā.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm, 122 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.L. SentdžermenaKanāda1:43.15
2.M. ŠifrinaASV+0.57
3.L. DīraVācija+0.69
4.M. HoltmaneNorvēģija+0.71
5.P. VlhovaSlovākija+0.85
6.A. DanioŠveice+0.97
29.Dž. ĢērmaneLatvija+2.86
38.L. BondareLatvija+9.50

, 2023-02-18 16:11, pirms gada
Vismaz cilvēks kaut ko dara nevis kopē vienu pēc otra letas rakstus.
, 2023-02-18 17:36, pirms gada
"Otro braucienu Ģērmane nobrauca arī labi, bet, tā kā līdzvērtīgās konkurentes blīvajos rezultātos bija vēl labākas, nācās noslīdēt uz 29. pozīciju (+2,86 sekundes), vēlreiz esot labāko trīsdesmit vidū. "(c)
Nu, kā var rakstīt šādus feikus!
Viņa izgāza 2.braucienu un no 30 sportistēm, kas tika pielaistas pamata sacensībai, palika PĒDĒJĀ visām tuvākajām konkurentēm zaudēja vismaz sekundi un viņu apsteidza sportiste, kas startēja otrajā grupā 31.-60. un labi, ka tikai viena ...varēja vēl piecas..
Šifrina arī katastrofāli izgāza 2.braucienu un ar viņu salīdzināt ir sevi mānīt ...nu, var jau Ģērmane teikt - es nobraucu vienādi slikti ar Šifrinu 2.braucienu...klauns tas Bācis, laikam samīlējies Dženiferē
, 2023-02-18 17:41, pirms gada
Man šķiet, ka neviens 2021.čempions savu titulu neaizstāvēja....palicis veču slaloms, bet norvēģis Solevags tur šķiet bezcerīgi zaudēs....apmēram kā Lindsbergere zaudēja dāmu slalomā...
, 2023-02-18 17:56, pirms gada
Ģērmanei vajadzēja noturēt vietu, tad būtu daudzmaz labs brauciens, jo 29. nospīdēja uz Vendijas un Žrinkas rēķina. Uzsēdās uz pleca, kur atstāja sekundi. Rangā blakus esošai Della Mea bija labs brauciens jeb pats labākais
Prieks, par jauno čempioni; Vendija gribēja iekrāt sekundi rezervei, žēl, pārcentās, būtu pieticis ar 0.01.

Atkāpei nedaudz, kāds teiktu mums nav kalnu un tā, īstenībā viss atkarīgs no cilvēkiem - pašu uzņēmības un treneriem. Te var iemest rindu ar kalnu valstīm, kuras ir zem Latvijas.
, 2023-02-18 18:00, pirms gada
dakots rakstīja: ...klauns tas Bācis, laikam samīlējies Dženiferē
Šifrinā
bet man bij čujs, ka nespīdēs zelts
, 2023-02-18 18:23, pirms gada
nicks rakstīja: Atkāpei nedaudz, kāds teiktu mums nav kalnu un tā, īstenībā viss atkarīgs no cilvēkiem - pašu uzņēmības un treneriem. Te var iemest rindu ar kalnu valstīm, kuras ir zem Latvijas.
beidz sapņot, valstij ir tik daudz jāatbalsta šis sports, kas palīdz jauniešiem nedarīt citas muļķības, 3 mēnešus gadā Žagarkalnā un pietiek, pa vasaru lai spēlē tenisu atvērtos kortos un izaug par sakarīgiem cilvēkiem....mūsu valstij tas ir tūrisms, ko piekopj milzums daudz latviešu un tas ir ok ...viss pārējais ir uz privātiem pleciem - visi Alpu braucieni, inventārs, treneru apmaksa utt, jo Latvijā nekad nebūs top3 atlētu, jo tam ir jāpiedzimst Alpos, vecākiem ir jābūt treneriem utt...
Tev kā tenisa guru, es teiktu, ka visu to naudu ,ko kalnu slēpošanas federācija noplakarē, būtu jāatdod tenisa kortu īrei bērniem ziemā un ideāli būtu, ja viņi brīvdienās uz Žagarkalna, bet darba dienās tenisa hallēs!
, 2023-02-18 18:48, pirms gada
dakots rakstīja: beidz sapņot, valstij ir tik daudz jāatbalsta šis sports, kas palīdz jauniešiem nedarīt citas muļķības, 3 mēnešus gadā Žagarkalnā un pietiek, pa vasaru lai spēlē tenisu atvērtos kortos un izaug par sakarīgiem cilvēkiem....mūsu valstij tas ir tūrisms, ko piekopj milzums daudz latviešu un tas ir ok ...viss pārējais ir uz privātiem pleciem - visi Alpu braucieni, inventārs, treneru apmaksa utt, jo Latvijā nekad nebūs top3 atlētu, jo tam ir jāpiedzimst Alpos, vecākiem ir jābūt treneriem utt...
Tev kā tenisa guru, es teiktu, ka visu to naudu ,ko kalnu slēpošanas federācija noplakarē, būtu jāatdod tenisa kortu īrei bērniem ziemā un ideāli būtu, ja viņi brīvdienās uz Žagarkalna, bet darba dienās tenisa hallēs!
man tā doma, ko izteicu, bez naudas pieskaitīšanas, itsevišķi valsts
Piekrītu, ka nauda jātērē jaunatnei. Baltijas čempionāts Itālijā ar 2 dalībniekiem, kuri pirmajā braucienā izstājas, protams, ka ir dārgi un bezjēdzīgi. Cik funkcionāru ir uz Ģērmani un Eiduku un cik viņi iztērē sabiedrisko labumu
Alpos nav jāpiedzimst, bet tur ir cilvēki, kas to knēveli novērtē būs tur kautkas vai nebūs. Un tad jau var sākt ieguldīt.

Par tenisu runājot, tas pats. Lai vecāki savās galvās neuzbur GS čempionus, vajag sīci aizvest uz Čehiju, talantu kalvi. Nedēļas nometnē par saprātīgu ciparu notestēs fiziskās, psiholoģiskās dotības, reakciju un koordināciju. Beigās iedod izdruku, sanāks tur kas vai nē.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.