Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Šifrina triumfē Pasaules kausa kopvērtējumā kalnu slēpošanā

Šifrina triumfē Pasaules kausa kopvērtējumā kalnu slēpošanā
Mikaēla Šifrina. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. ASV kalnu slēpotāja Mikaēla Šifrina ceturtdien Pasaules kausa (PK) sacensībās Francijā izcīnīja otro vietu supergiganta sacensībās, kas ļāva izcīnīt Lielo kristāla globusu kopvērtējumā.

Par uzvarētāju supergiganta sacensībām ceturtdien kļuva norvēģiete Ragnhilda Mūvinkele, kurai Šifrina zaudēja, 0,05 sekundes, bet trešā bija šveiciete Mišela Gisina, kura uzvarētājai zaudēja 0,13 sekundes.

PK kopvērtējumā divas sacīkstes līdz sezonas noslēgumam Šifrinas pārsvars pār tuvāko sekotāju slovākieti Petru Vlhovu pieaudzis līdz 236 punktiem, līdz ar to viņa kļuvusi neaizsniedzama. Šifrina PK kopvērtējumā triumfēja no 2017.līdz 2019.gadam, 2020.gadā bija otrā, bet pērn bija ceturtā. Divkārtējā olimpiskā un seškārtējā pasaules čempione šosezon piedzīvoja pamatīgu vilšanos Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur neizcīnīja nevienu godalgu.

Supergiganta kopvērtējuma Mazo kristāla globusu izcīnīja Federika Briņjone, kura šoreiz ierindojās tikai 19.vietā. Ceturtdien Kurševelā tiks aizvadīts arī supergiganta sacensības vīriešiem. Disciplīnas kopvērtējumā uzvaru šosezon jau izcīnījis norvēģis Aleksandrs Omods Kilde, bet Lielo kristāla globusu vakar sev nodrošināja Šveices kalnu slēpotājs Marko Odermats.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-03-17 15:47, pirms 2 gadiem
Es domāju, ka uz vecumu Šifrina dos priekšroku ātruma disciplīnām un varbūt slalomu vispār nebrauks...nu, laikam tas atkarīgs arī no tā - vai nākošo sezonu PK būs kombinācija...
p.s.
šodien viss diezgan garlaicīgi, ne puse no tā, kas bija vakar...
Gaidām slalomu!
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.