Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Slēpošanas federācija: "Uz olimpiskajām spēlēm nevedam tūristus"

Slēpošanas federācija: "Uz olimpiskajām spēlēm nevedam tūristus"
Patrīcija Eiduka. Publicitātes foto.

Latvijas spēcīgākā biatloniste Baiba Bendika no Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) nesaņēma iespēju startēt Pekinas olimpiskajās spēļu distanču slēpošanas sacensībās, un organizācija to pamato ar sava sporta veida interešu aizstāvēšanu.

Bendika bez sacensībām biatlonā cerēja Pekinā startēt arī 30 kilometru brīvā stila slēpojumā, turklāt viņa izpildīja LSF izvirzītās prasības, kas ļāva viņai pretendēt uz vienu no četrām Latvijai piešķirtajām kvotām. Tomēr federācija dāmu konkurencē tās piešķīrušas Patrīcijai Eidukai, Kitijai Auziņai, Samantai Krampei un Esterei Volfai. Savukārt starp vīriešu slēpotājiem Latviju pārstāvēs Raimo Vīgants un Indulis Bikše.

“Baiba Bendika ir biatloniste. Slēpošana ir cits sporta veids, un mums ir savas intereses un savi sportisti. Negribējām upurēt kādu no mūsu slēpotājām [lai piešķirtu kvotu Bendikai],” portālam Sportacentrs.com skaidro LSF ģenerālsekretārs Agris Raugulis. “Esam tā nolēmuši. Tas ir arī mazliet attieksmes jautājums, jo Bendika pie slēpošanas federācijas vērsās pēdējā brīdī.”

Ja Eiduka ir neapšaubāma Latvijas slēpošanas zvaigzne, kuras panākumi nodrošinājuši četras olimpiskās kvotas, Pekinā debiju četrgades sporta forumā piedzīvos pārējās trīs dāmas, turklāt Auziņai ir jau 25 gadi. Volfai un Krampei – attiecīgi 16 un 18.

“Katram jaunam sportistam pirmās olimpiskās spēles ir kā pieredzes iegūšana. Baibai, atceroties viņas pirmās spēles, noteikti bija tāpat. Līdzīgi varam nosaukt jebkuru sportisti. Arī Patrīcijai, kaut gan viņa 2018. gadā noteikti bija labāka, nekā šobrīd ir mūsu jaunās meitenes. Uzskatu, ka viņas nav sliktas un ir tuvu tam līmenim, kādas iepriekš slēpotājas esam veduši uz olimpiskajām spēlēm,” domā Raugulis. “Neuzskatām, ka uz olimpiskajām spēlēm vedam tūristus. Mūsu primārais mērķis ir dot iespēju slēpotājiem, lai jaunieši redz, ka arī distanču slēpošanā, ja nopietni trenējas un gatavojas, var aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm.”

“Ja mēs iekļautu Baibu, tas nozīmētu, ka uz Pekinu mēs vestu tikai trīs slēpotājas,” uzsver LSF ģenerālsekretārs.

Viņš atklāj, ka Bendika federācijā ar vēlmi Pekinā startēt distanču slēpošanā oficiāli esot vērsusies tikai pirms dažām dienām – 13. janvārī, bet pirms tam komunikācija pārsvarā notikusi caur medijiem.

Bendika iepriekš nav slēpusi, ka vēlas startēt 30 kilometru distancē, taču pauda gatavību to nepieciešamības gadījumā darīt arī stafetē.


, 2022-01-17 19:32, pirms 2 gadiem
Tiešām?Izņemot Eiduku visi pārējie ir tūristi.Par to runā nevis emocijas,bet viņu rezultāti.
, 2022-01-17 19:36, pirms 2 gadiem
Atskaitot Eiduku, pārējie ir ļoti lieli tūristi. Un gribētos paskatīties uz Auziņu, 25 gadi un kādu rezultātu viņa sasniegs. Ļoti ceru ka pēc olimpiādes Rauguli aiz olām pakārs pie staba, tu tur lieks esi
, 2022-01-17 19:53, pirms 2 gadiem
Diezgan smieklīga atruna. Kas tad ir Volfa ja ne biatloniste? Izskatās kur izdevīgāk, tur startē. Kad IBU rīko nometnes junioriem, tad ir biatloniste, kad OS,- tad slēpotāja. Turklāt paskatīšos cik jaunajām būs starti OS. Cik saprotu tad viņas nav izpildījušas attiecīgo normatīvu, lai varētu startēt visās distancēs. Federācijas lēmums diezgan nesportisks, lai neteiktu vairāk
, 2022-01-17 20:09, pirms 2 gadiem
markkomartins rakstīja: Atskaitot Eiduku, pārējie ir ļoti lieli tūristi. Un gribētos paskatīties uz Auziņu, 25 gadi un kādu rezultātu viņa sasniegs. Ļoti ceru ka pēc olimpiādes Rauguli aiz olām pakārs pie staba, tu tur lieks esi
Viņš jau federācijā sēž vismaz 25 gadus, un sēdēs vēl ilgi, jo ir labs ieliktenis, dara visu, ko saka dazi labi, kuri nav federācijas valdē.
, 2022-01-17 20:17, pirms 2 gadiem
Nu viss šitais kašķis diez vai nāks par labu Bendikas psiholoģiskajam fonam... Tā jau ne pārāk veiksmīga un saraustīta sezona. Labi, ka līdz olimpiādei ir vēl viens PK posms un Eiropas čempionāts, varēs izskrieties, izvēdināt galvu un, cerams, sakārtot šaušanu.

Varbūt kaut kur ir pieejama Latvijas atlases reitinga pilnā tabula?
, 2022-01-17 20:52, pirms 2 gadiem
Kā kļūt par Latvijas sporta federāciju vadītāju?
#1 Esi auns
#2 Nezini kas notiek
#3 Par visu uzzini pēdējais
#4 Pieņem nesaprotamus un uz personīgiem iemesliem balstītus lēmumus

Un šis attiecas uz lielo vairumu federāciju!
, 2022-01-17 20:56, pirms 2 gadiem
Žēl,ka funkcionāru ambīcijas ņem virsroku.
, 2022-01-17 21:09, pirms 2 gadiem
Tie patiešām nebūs tūristi , bet gan ekskursanti !
, 2022-01-17 21:13, pirms 2 gadiem
Nevienā lielā sporta pasākumā tūristi nav. Katrs sportists pats ir izcīnījis tiesības tur būt. Un daļa dīvānu treneru nonievātie sportisti paši par savu naudu ir situšies, cīnījušies, lai tiktu uz OS. Visu cieņu katram Latvijas sportistam, kurš piedalīsies OS.
, 2022-01-17 21:23, pirms 2 gadiem
Šeit kvotas izcīnīja Eiduka nevis pārējās,nebūtu Eidukas,iedotu vienu kvotu kā eksotiskajām valstīm un miers.Nekas,aizbrauks apskatīties Covid dzimteni
, 2022-01-17 21:48, pirms 2 gadiem
MANUPRĀT, TĀ IR LATVIJAS OLIMPISKĀ IZLASE. NEVIS SAVI UN NE SAVI SPORTISTI. ĀRPRĀTS!!!
, 2022-01-17 21:55, pirms 2 gadiem
Federācijai vajadzētu noteikt kritērijus, kas tiek uzskatīts par tūristu, kas par godīgu sportistu. Datus nopublicēt untad nu lai katrs skatās, ir ceļazīme, vai nav, ir tūristu normatīvi vai pieklājības cīenīgi...
, 2022-01-17 21:55, pirms 2 gadiem
Šitais gan labs:
''Mūsu primārais mērķis ir dot iespēju slēpotājiem, lai jaunieši redz, ka arī distanču slēpošanā, ja nopietni trenējas un gatavojas, var aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm.”
Šobrīd gan jaunieši redz, ka noteikumi visiem nav vienādi, var būt lēnāks par biatlonistiem, bet federācija palīdz, to, ko paši sarakstījuši atlases kritērijos nav jāņem vērā.
Noteikti, ja kādam pabiezāki vecāki ar izdotos kaut ko sarunāt.
To ko te redz, ir tas, ka galīgi tiek pārkāpti sportiskie principi...
, 2022-01-17 22:09, pirms 2 gadiem
timurietis rakstīja: Šitais gan labs:
''Mūsu primārais mērķis ir dot iespēju slēpotājiem, lai jaunieši redz, ka arī distanču slēpošanā, ja nopietni trenējas un gatavojas, var aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm.”
Šobrīd gan jaunieši redz, ka noteikumi visiem nav vienādi, var būt lēnāks par biatlonistiem, bet federācija palīdz, to, ko paši sarakstījuši atlases kritērijos nav jāņem vērā.
Noteikti, ja kādam pabiezāki vecāki ar izdotos kaut ko sarunāt.
To ko te redz, ir tas, ka galīgi tiek pārkāpti sportiskie principi...
Trenējas 10-15 gadus, lai vienkārši aizbrauktu uz OS?
, 2022-01-17 22:28, pirms 2 gadiem
datmons rakstīja: Trenējas 10-15 gadus, lai vienkārši aizbrauktu uz OS?
Jā, jo viņi to ir pelnījuši un OS ir ne tikai sacensības, bet arī sporta svētki. Ikviens, kas ir smagi strādājis, ir pelnījis svētkus.
, 2022-01-17 22:41, pirms 2 gadiem
Šis vispār ir dīvaini. Parasti, taču, kad ir vairāki kandidāti ir kaut kāds nolikums vai sliktākajā gadījumā ņem vērā Latvijas čempionāta rezultātus.Šeit izskatās, ka federācijas prezidents vienītī izlemj, kurš brauks un kurš nē.
, 2022-01-17 22:46, pirms 2 gadiem
“Neuzskatām, ka uz olimpiskajām spēlēm vedam tūristus. Mūsu primārais mērķis ir dot iespēju slēpotājiem, lai jaunieši redz, ka arī distanču slēpošanā, ja nopietni trenējas un gatavojas, var aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm.”

Šis teikums vnk fascinē. Paldies ir jāsaka Eidukai, kura nodrošināja 4 kvotas, nevis Auziņai, Volvai un Krampei. Es nešaubos, ka viņas trīs cītīgi trenējas, bet ne jau viņas izcīnīja ceļazīmes, bet gan Eiduka priekš viņām izcīnīja šīs vietas.
Kas attiecas uz tūrismu, tad es nešaubos, ka Auziņa, Volfa un Krampe brauc kā tūristes, tai pat laikā iegūs vismaz kaut kādu lielo sacensību pieredzi. Ja šīs trīs startēs 30 km, tad skaidrs, ka viņas līdz finišam netiks, bet nu pieredze būs
, 2022-01-17 23:06, pirms 2 gadiem
Ja federācijai piešķirtu naudu rēķinot divas labākās vietas .....
, 2022-01-17 23:15, pirms 2 gadiem
Jā nolikums jocīgs, ir punktu sistēma, bet tai pat laikā teikums ka federācija var izskatīt katra kandidatūru individuāli. Domājams ka šis teikums arī ietverts lai izvairītos no negaidītiem pavērsieniem - kā piemēram vadošās biatlonistes pēkšņai vēlmei nostartēt paralēli biatlonam sev ērtajā 30 km brīvā stila distancē. Nez vai būtu tāda pati vēlme pierādīt sevi, ja 30 km būtu jāslēpo klasiskajā stilā.
, 2022-01-18 00:10, pirms 2 gadiem
Interesnati ka watsap sarakstē Baiba piemin Esteri kurai mēģinās palīdzēt. Tas ir kā, vai Baiba arī piedalījusies aizmuguriskās spēlēs un plānos kopā ar slēpošanas federāciju un tagad pati kaut ko federācijai pārmet?
, 2022-01-18 00:52, pirms 2 gadiem
JPETERIS rakstīja: Interesnati ka watsap sarakstē Baiba piemin Esteri kurai mēģinās palīdzēt. Tas ir kā, vai Baiba arī piedalījusies aizmuguriskās spēlēs un plānos kopā ar slēpošanas federāciju un tagad pati kaut ko federācijai pārmet?
Baiba jau te maz ko nosaka. Ilmārs kaut kādus nerealizētos mērķus bīda . Pats aizmirsis, ka meita Anete arī kā tūriste aizbrauca uz olimpiādi, zaudēja pat eksotiskām valstīm, tagad dirn Eģiptē. Ko var pukstēt, nav jau tā, ka Baiba vispār netiek uz olimpiādi. Brauc, startē biatlonā, dabū medaļu un tad uzvedies kā zvaigzne. Pati pēdējos PK posmos pie punktiem netiek, bet kaut ko sasapņojusies par slēpošanu OS.
, 2022-01-18 08:42, pirms 2 gadiem
JPETERIS rakstīja: Interesnati ka watsap sarakstē Baiba piemin Esteri kurai mēģinās palīdzēt. Tas ir kā, vai Baiba arī piedalījusies aizmuguriskās spēlēs un plānos kopā ar slēpošanas federāciju un tagad pati kaut ko federācijai pārmet?
It kā Baiba pati nebūtu tūriste!!! Vai tad var tikt augstāk par 50 vietu gan biatlonā,gan slēpošanā.
, 2022-01-18 10:09, pirms 2 gadiem
Pat redzu finišu OS- kā peedejaa finišē āfrikas valstu sportiste un LV sportiste,skatītāji pieceļas un aplaudē! Vissi ekstāzē-arī federācijas😀
, 2022-01-18 13:15, pirms 2 gadiem
Latvija distanču slēpošanā vienmēr brauca kā tūristi, vienīgais saules stariņš ir talantīgā Patrīcija Eiduka, pateicoties kurai ir saņemtas kvotas. Ja Baiba distancē ir ātrāka par pārējām 3 slēpotājām, tad tā lieta paliek ļoti dīvaina, sanāk, ka viņi pārstāv nevis Latvijas intereses, bet gan savas, pērsoniskās, nu tas ir nesmuki, ir jāstartē labākajiem.
, 2022-01-18 14:49, pirms 2 gadiem
jekels rakstīja: Pat redzu finišu OS- kā peedejaa finišē āfrikas valstu sportiste un LV sportiste,skatītāji pieceļas un aplaudē! Vissi ekstāzē-arī federācijas😀
tai pēdējajai Latvijas sportistei vēl jātiel līdz finišam ... teikšu , ka cerības nav lielas
, 2022-01-18 18:05, pirms 2 gadiem
Vai tikai ar slēpotāju startiem, neskaitot biatlonistu startus, arī būtu bijušas 4 vietas slēpotājām ?
, 2022-01-18 18:07, pirms 2 gadiem
Vedat gan!
, 2022-01-18 20:28, pirms 2 gadiem
Inda rakstīja: Vai tikai ar slēpotāju startiem, neskaitot biatlonistu startus, arī būtu bijušas 4 vietas slēpotājām ?
Jā, četras ceļazīmes ar saviem rezultātiem nopelnīja Eiduka. Tas bija zināms jau 2021. gada pavasarī.
, 2022-01-18 21:27, pirms 2 gadiem
Neapspriedīšu kandidātu izvēles korektumu.
Mani visvairāk šādās situācijās pārsteidz paši potenciālie tūristi.
Vai viņiem pašiem NAV kauns braukt???
Nav jau krievu laiki, kad uz ārzemēm reti kurš varēja tikt.
Sports bija viena no tādām iespējām.
Tagad taču citi laiki - ņem un brauc kur gribi!
Vienīgi ka uz Olimpiskajām spēlēm tiec par valsts naudu.
Un viss.
Bet tā dēļ piedzīvot kaunu visas pasaules priekšā, kad no, teiksim, 100 dalībniekiem finišēsi 95.???
Un labi vēl, ja finišēsi.
Nu nezinu, nezinu, vai tas ir tā vērts.
Kā tad ar pašcieņu?
Ar reālu savu spēku novērtējumu???
, 2022-01-19 07:45, pirms 2 gadiem
Ar katru dienu arvien jautrāk.
https://www.la.lv/slepotajiem-nesas...
, 2022-01-19 09:44, pirms 2 gadiem
Gogelmogels rakstīja: Ar katru dienu arvien jautrāk.
https://www.la.lv/slepotajiem-nesaskanas-pirms-olimpiskajam-spelem
"delfi 8:55, 19. janvāris 2022
Salīdzini visas slēpošanas savienības budžetu – tikko rādīja TV ~ 200 000 uz visiem slēpošanas veidiem (kalnu, frestail, distanču ) ar biatlona budžetu ~ 500 000 un tad saki ko sliktu par treneriem vai funkcionāriem. Biatlonistu bars visu vasaru un rudeni par šo pašu 500 000 naudu trenējas kalnos – nu un kur ir viņu rezutlāti? Tā pati Baiba un Sabule piečakarē komandu skrienot pēc slēpošanas punktiem. Bikšem nav pat ar ko uz sacensībām aizbraukt kur nu vēl visu vasaru kalnos pavadīt. Iedodiet vienādu finansējumu visiem un tad salīdziniet rezultātus." (No komentāriem.)
, 2022-01-19 10:27, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: "delfi 8:55, 19. janvāris 2022
Salīdzini visas slēpošanas savienības budžetu – tikko rādīja TV ~ 200 000 uz visiem slēpošanas veidiem (kalnu, frestail, distanču ) ar biatlona budžetu ~ 500 000 un tad saki ko sliktu par treneriem vai funkcionāriem. Biatlonistu bars visu vasaru un rudeni par šo pašu 500 000 naudu trenējas kalnos – nu un kur ir viņu rezutlāti? Tā pati Baiba un Sabule piečakarē komandu skrienot pēc slēpošanas punktiem. Bikšem nav pat ar ko uz sacensībām aizbraukt kur nu vēl visu vasaru kalnos pavadīt. Iedodiet vienādu finansējumu visiem un tad salīdziniet rezultātus." (No komentāriem.)
1. Es tikai pārpublicēju saiti uz rakstu un neko sliktu par treneriem un funcionāriem nesaku
2.Bendika, vācot slēpošanas punktus, nevienas biatlona sacensības neizlaida un komandu nepiečakarēja. Starti slēpošanā notika paralēli biatlonam
3.Cik es zinu, tad arī slēpotāji ( nerunāju par visiem) brauca uz organizētām
nometnēm un ne par savu naudu.
4. Raksti, bet par tēmu, nevis kautko pa tukšo fantazē
, 2022-01-19 10:53, pirms 2 gadiem
Gogelmogels rakstīja: 1. Es tikai pārpublicēju saiti uz rakstu un neko sliktu par treneriem un funcionāriem nesaku
2.Bendika, vācot slēpošanas punktus, nevienas biatlona sacensības neizlaida un komandu nepiečakarēja. Starti slēpošanā notika paralēli biatlonam
3.Cik es zinu, tad arī slēpotāji ( nerunāju par visiem) brauca uz organizētām
nometnēm un ne par savu naudu.
4. Raksti, bet par tēmu, nevis kautko pa tukšo fantazē
Es nefantazēju, tikai pārpublicēju cita cilvēka komentāru un tev virsū nebraucu. Man pietrūkst informācijas, lai varētu rakstīt par tēmu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.