Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Titulētā zviedriete Kalla turpinās karjeru un startēs Olimpiskajās spēlēs Ķīnā

Titulētā zviedriete Kalla turpinās karjeru un startēs Olimpiskajās spēlēs Ķīnā
Šarlote Kalla. Foto:Jussi Nukari/AP

Trīskārtējā Olimpiskā čempione distanču slēpošanā Šarlote Kalla, kurai vasaras vidū paliks 34 gadi, plāno turpināt karjeru un piedalīties nākamā gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs Ķīnā.

Šarlote Kalla karjeras laikā ir guvusi daudzus panākumus, izcīnot uzvaras Olimpiskajās spēlēs, pasaules čempionātos, pasaules kausa posmos, ieskaitot arī “Tour de ski” kopvērtējumā, taču pēdējos pāris gados 33 gadus vecajai zviedrietei nav sekmējies tik labi. Izņēmums nebija arī šī sezona, kurā dēļ slimošanas viņa iesaistītājās tikai janvāra beigu pusē. Pasaules čempionātā viņa individuālajās disciplīnās nostartēja ļoti atzīstami, skiatlonā un 10km brīvajā stilā iekļūstot sešiniekā. Veselības problēmu dēļ viņai nācās izstāties pēdējā pasaules čempionāta startā 30km distancē. Nedēļu vēlāk sezonas noslēgumā Engadīnē (Šveice) situācija nebija diez ko uzlabojusies, Kallai finišējot 35. un 30.vietā.

Kopumā ņemot, titulētajai zviedrietei sanāca smaga sezona. Taču viņa nav zaudējusi optimismu. “Spēcīgākās un patīkamākās sajūtas dod slēpošanas prieks, ko, neskatoties uz piedzīvotām likstām, esmu izjutusi arī šajā sezonā gan treniņos, gan sacensībās. Tādējādi esmu pieņēmusi lēmumu turpināt karjeru un gatavoties Ziemas Olimpiskajām spēlēm Ķīnā,” vakardienas intervijā zviedru laikrakstam “Expressen” stāsta Šarlote Kalla.

Lai arī Zviedrijai ir parādījusies ļoti spēcīga jaunā maiņa ar godalgoto vietu ieguvējām un uzvaras izcīnījušajām slēpotājām distancē kā Frīda Karlsone, Eba Andersone, Linna Svāna, tomēr tik un tā tāda pieredzējusi un joprojām meistarīga slēpotāja kā Kalla ir noderīga Zviedrijas komandai. Šarlote Kalla līdz šim ir piedalījusies trijās Olimpiskajās spēlēs, izcīnot astoņas medaļas, pusi jeb četras no kurām bija ieguvusi Phjončhanā 2018.gadā.


, 2021-04-16 19:06, pirms 3 gadiem
Lai kā arī spīdētu jaunās, Kalla man joprojām ir mīļākā Zviedrijas slēpotāja! Novēlu krietni veiksmīgāku nākošo sezonu un vēl vismaz 1 OS medaļu. Negribu sieviešu stafeti bez Kallas.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.