Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Bikše un Šahno uzvar Latvijas čempionātā distanču slēpošanā

Rolands Eliņš

Bikše un Šahno uzvar Latvijas čempionātā distanču slēpošanā
Indulis Bikše
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Pašmāju distanču slēpotāji Indulis Bikše un Līva Šahno svētdien Madonā izcīnīja uzvaras Latvijas čempionāta sacensībās brīvajā stilā.

Bikše desmit kilometru distancē finišēja pēc 22 minūtēm un 19,7 sekundēm, 40,7 sekundes zaudēja igaunis Marko Kilps, bet minūti un 0,7 sekundes atpalika lietuvietis Jauņus Drusis. Bikše ar savu rezultātu tika pie 92,25 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktiem.

Sievietēm piecu kilometru distancē uzvarēja Šahno, kura finiša līniju šķērsoja pēc 13 minūtēm un 10,4 sekundēm, 27,8 sekundes atpalika Kitija Auziņa, bet vēl 4,3 sekundes lēnāka bija Kristīne Brunere. Šahno uzvara deva 123,81 FIS punktu, kas jaunajai biatlonistei ir labākais rezultāts karjerā.

Sestdien slēpotāji sacentās 1,4 kilometru sprintā brīvajā stilā. Kvalifikācijā Bikše bija trešais un tika pie 116,01 FIS punkta. Arī finālā viņš samierinājās ar trešo vietu, piekāpdamies Drusim un igaunim Kristjanam Kollam.

Sievietēm kvalifikācijā ātrākā bija Samanta Krampe, kurai tika 201,36 FIS punkti. Finālā gan uzvarēja Brunere, pārspējot Šahno un Krampi.

Vīru konkurencē nestartēja šosezon Pasaules kausā debitējušais Raimo Vīgants, kurš piedalījās FIS mačos Norvēģijā. Sestdien viņš bija 57.vietā 15 kilometru distancē brīvajā stilā, bet svētdien ieņēma 72.pozīciju uz pusi garākā distancē klasiskajā stilā. Par savu sniegumu viņš nopelnīja 96,74 un 104,87 FIS punktus.

Tāpat Madonā nestartēja Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka, kura gatavojas pasaules junioru čempionātam.

Izmantotie resursi:
LETA