Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas kalnu slēpotājas paliek bez rezultāta PČ slalomā, Šifrina sasniedz rekordu

Latvijas kalnu slēpotājas paliek bez rezultāta PČ slalomā, Šifrina sasniedz rekordu
Evelīna un Lelde Gasūnas. Foto: Latvian Alpine

Latvijas kalnu slēpotājas svētdien Zviedrijā palika bez ieskaitīta rezultāta pasaules čempionāta pamatsacensībās - Lelde Gasūna izstājās otrajā braucienā, bet Evelīna Gasūna, Agnese Āboltiņa un Liene Bondare nepabeidza jau pirmo trasi.

Latvijas labākā kalnu slēpotāja Lelde Gasūna pirmajā braucienā uzrādīja 41. laiku, no labāko trīsdesmitnieka atpaliekot par vairāk nekā četrām sekundēm, bet otrajā viņai neizdevās finisēt. Tikmēr Leldes jaunākā māsa Evelīna Gasūna, kā arī Āboltiņa un Bondare bija apstājušās jau pirmajā trasē. Zīmīgi, ka Evelīna Gasūna pēc pirmā kontrolpunkta bija 0,03 sekundes priekšā māsai, bet otro vairs nesasniedza, kamēr, piemēram, Bondare nemaz netika pat līdz pirmajai kontrolatzīmei.

Tikmēr vēsturi sestdien pārrakstīja amerikāņu zvaigzne Mikeila Šifrina, kura par pasaules čempioni slalomā kļuva ceturto reizi pēc kārtas. Zīmīgi, ka pēc pirmā brauciena Šifrina bija tikai trešā, par 0,15 sekundēm atpaliekot no vadībā esošās šveicietes Vendijas Holdeneras, bet otrajā trasē viņa tuvāko sekotāju apdzina par 0,62 sekundēm.

Pie sudraba sestdien tika zviedriete Anna Svenna-Lāšone, kura summa Šifrinai piekāpās par 0,58 sekundēm, bet bronzu kaklā kāra slovākiete Petra Vlhova, zaudējot jau vairāk nekā sekundi. Tikmēr Holdenera otrā brauciena sākuma daļā pieļāva rupju kļūdu, zaudējot jebkādas cerības uz medaļu. Viņa divu braucienu summā samierinājās ar 17. vietu.

Tāpat sestdien notika vīru slaloma sacensību kvalifikācija, ko no latviešiem pārvarēja Žaks Gedra un Miks Zvejnieks. Šeit uzvaru guva zviedrs Karls Junsons, kamēr Gedra bija devītais, divu braucienu summā viņam piekāpjoties par 2,56 sekundēm. Pirmajā braucienā latvietis sasniedza piecpadsmito rezultātu, bet otrajā uzrādīja divpadsmito laiku. Savukārt Zvejniekam braucienos bija 25. un piektais rezultāts, kas summā deva 16. vietu, atpaliekot par 2,95 sekundēm. Pēc pirmā brauciena Zvejnieks bija pēdējais starp tiem, kas kvalificētos pamatsacensībām, bet otrajā viņš spēja nostiprināties šajā zonā.

Vēl no latviešiem 37. vietu izcīnīja Elvis Opmanis, kamēr 47. vietu guva Daniels Loss.

Svētdien gaidāmajām pamatsacensībām automātiski bija kvalificējušies 50 labākie sportisti, kvalifikāciju pārvarēja 25 ātrākie sportisti, bet vēl maksimums 25 vietas tiks aizpildītas ar sportistiem no valstīm, kuru atlēti nav izcīnījuši nevienu ceļazīmi uz pamatsacensībām.

Čempionāta ievadā notikušajās ātruma disciplīnās Latviju pārstāvēja vienīgi Opmanis, pie augstiem rezultātiem netiekot. Viņš guva 44. vietu starp 49 finišējušajiem sportistiem supergigantā, 56. vietu starp 57 finišējušajiem nobraucienā, kā arī samierinājās ar pēdējo, 43. pozīciju Alpu kombinācijā. Savukārt ceturtdien Lelde Gasūna guva 45. vietu milzu slalomā dāmām, kamēr viņas jaunākā māsa Evelīna palika 51. pozīcijā, bet piektdien Gedra izcīnīja 39. vietu milzu slalomā.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.