Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Beļakovs

Miks Zvejnieks sezonu noslēdz ar sudrabu slalomā

Miks Zvejnieks sezonu noslēdz ar sudrabu slalomā
Miks Zvejnieks (kalnu slēpošana). Foto: LOK/ Mikus Kļaviņš

Latvijas kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks sezonas noslēdzošajā startā Sundsvallā, Zviedrijā izcīnījis otro goda pjedestālu divu dienu laikā, šodien sasniedzot otro vietu FIS kategorijas slaloma sacensībās.

Starptautiskās Slēpošanas federācijas jeb FIS līmeņa slaloma sacensības Zviedrijas pilsētā Sundsvallā norisinājās divu dienu garumā. Pirmajā sacensību dienā Zvejnieks izcīnīja trešo vietu, sacensību uzvarētājam zaudējot 0,22 sekundes.

Šodien, 15. aprīlī, otrajās slaloma sacensībās, Mikam pagalam neveiksmīgs padevās pirmais brauciens, kurā vien 13. labākais rezultāts, no sacensību līdera, vakardienas uzvarētāja Salomo Sirvio, atpaliekot par 1,58 sekundēm.

Otrajā braucienā Latvijas kalnu slēpotāja izpildījumā veikts ļoti labs brauciens, uzstādot ātrāko laiku braucienā un gandrīz par pussekundi apsteidzot tuvāko sekotāju. Pateicoties lieliski veiktajam otrajam braucienam, Mikam izdevās pacelties pat līdz otrajai vietai. Divu braucienu summā Mika Zvejnieka laiks bija 1 minūte 31,31 sekunde, no sacensību uzvarētāja Sirvio atpaliekot par 0,58 sekundēm. Savukārt trešo vietu izcīnīja cits Somijas slēpotājs Jespers Pohjolainens, kurš Zvejniekam zaudēja vien 2 sekundes simtdaļas.

Pēc otrās vietas Sundsvallā Miks Zvejnieks stāsta: "Galīgi neveiksmīgs izvērtās pirmais brauciens, tomēr otrajā braucienā trasi lika mans treneris, lai gan neteiktu, ka tam bija izšķiroša nozīme, gan tas, gan tas, ka nebiju tiešā cīņā par uzvaru varbūt noņēma to psiholoģisko spriedzi, un ļāva aizvadīt izcilu otro braucienu. Ir patīkami, ka varu būt cīņā par uzvaru, tas dod pārliecību arī turpmākajos startos. Žēl, ka šajās dienās neizdevās vēl vairāk uzlabot FIS punktus, tomēr listē esmu turpat pie 150. vietas, kas arī ir tas lielais mērķis, lai pārietu nākamajā līmenī."

Savukārt runājot par sezonu kopumā, Miks uzsver, ka galvenā prioritāte bija Olimpiskās spēles, bet prieks, ka ir izdevies arī uzlabot pozīcijas pasaules reitingā, lai varētu startēt pašā augstākajā līmenī: "Atskatoties uz sezonu kopumā, līdz Olimpiskajām spēlēm, protams, galvenais uzsvars bija tikai un vienīgi uz startu Pekinā. Mazliet žēl, ka nesanāca startēt Eiropas kausa posmos, bet tas lielā mērā bija saistīts ar gatavošanos Pekinai, un šobrīd atskatoties, zinu, ka tas bija pareizs lēmums, lai nostiprinātu savas pozīcijas reitingā un kvalificētos Olimpiādei. Sezonā kopumā vēlējos iekļūt pasaules ranga TOP 150, jo Pasaules kausa posmos startēt var tikai 150 labākie, tāpēc prieks, ka turpat vien esmu, un cerams nākamajā sezonā varēšu startēt vēl līmeni augstāk, jo zinu, ka varu būt konkurētspējīgs!"

Mika Zvejnieka starti 2021./22. gada sezonā iespējami pateicoties atbalstam, ko sniedz: “Firma L4”, SK “Virsotne”, “Klīnika Piramīda”, „BTA Baltic Insurance Company”, “FANS”, “K-uguns”, “Latvijas Olimpiskā vienība” un “Latvijas Slēpošanas federācija”.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.