Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pārtrūkst Godžijas uzvaru sērija nobraucienā

Pārtrūkst Godžijas uzvaru sērija nobraucienā
Lara Guta-Behrami. Foto: Eurosport.

Šveiciete Lara Guta-Behrami uzvarējusi Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā nobrauciena disciplīnā, kas šodien norisinājās Cauhenzē (Austrija). Līdzšinējo posmu uzvarētāja un nobrauciena līdere Sofija Godžija (Itālija), esot vadībā trases vidū, pieļāva kļūdu, nokrita un līdz ar to nefinišēja, pārtraucot šīs sezonas perfekto uzvaru sēriju.

Tikai dažas dienas pēc vīriešiem, kuri šajā nedēļā sacenšas Vengenā (Šveice), arī sievietēm ir dota iespēja pievērsties ātrumdisciplīnām. Šodien norisinājās sezonas ceturtais nobrauciens. Iepriekšējos trijos posmos nepārspēta palika Sofija Godžija, iegūstot pirmo vietu septiņos savos nobrauciena startos pēc kārtas, bet visas trīs reizes aiz viņas otrajā vietā šajā sezonā ierindojās Brīzija Džonsone. Jau pirms sacensībām bija zināms, ka šāda dubultuzvara abām šoreiz nebija iespējama, jo amerikāniete vēl nejutās droša par nedaudz traumēto celi treniņbraucienā un nolēma nepiedalīties. Un kā beigās izrādījās, arī Godžija nespēja rādīt iepriekšējo posmu sniegumu, tādējādi pirmajās divās vietās ierindojoties pilnīgi citām kalnu slēpotājām.

Pēc kritiena Sanktmoricas supergigantā decembrī, negūstot nekādus savainojumus, ātrumdisciplīnās ar pirmo vietu atgriezās pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Lara Guta-Behrami, kurai tikai vienu sekundes desmitdaļu piekāpās vāciete Kira Vaidle. Pasaules vicečempionei tā bija ne tikai pirmā godalga šajā sezonā, bet arī pārliecinoši labākais starts, jo pirms tam ātrumdisciplīnās, izņemot Leikluīzas nobraucienu, bija tālās vietās. Pēc divām ceturtajām vietām beidzot trijnieku sasniedza austriete Ramona Zībenhofere, savukārt pēc divām sestajām vietām savu labāko karjeras rezultātu uzrādīja 24 gadus vecā itāliete Nadja Delago.

Otro nobraucienu pēc kārtas izlaida Pasaules kausa līdere Mikaēla Šifrina (ASV), kura startēja abas dienas Leikluīzā decembra sākumā, ieņemot 26. un 38.vietu. Taču tas diez ko nepalīdzēja vicelīderei Petrai Vlhovai, kura šosezon pirmo reizi piedalījās ātrumdisciplīnā. Slovākiete, kura pagājušajā sezonā nobraucienā trīs reizes iekļuva desmitniekā, vienreiz pat esot ceturtajai, šodien ieņēma pieticīgo 26.vietu, bet 5 punktus tomēr kopvērtējumā nopelnot.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, nobrauciens sievietēm, Cauhenzē (Austrija), 47 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Lara Guta BehramiŠveice1:45.78
2.Kira VaidleVācija+0.10
3.Ramona ZībenhofereAustrija+0.44
4.Nadja DelagoItālija+0.52
5.Marija Mišela GanjonaKanāda+0.68
6.Federika BrinjoneItālija+0.87

Startēja 47, finišēja 43 dalībnieces

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Mikaela ŠifrinaASV966
2.Petra VlhovaSlovākija916
3.Sofija GodžijaItālija657
4.Sāra HektoraZviedrija582
5.Federika BrinjoneItālija447
6.Lara Guta BehramiŠveice443

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm nobraucienā pēc 4 no 9 sacensībām

V.SportisteValstsPunkti
1.Sofija GodžijaItālija300
2.Brīzija DžonsoneASV240
3.Ramona ZībenhofereAustrija184

, 2022-01-15 21:24, pirms 2 gadiem
Vlhova tomēr 5 punktus dabūja...atsākas nopietna cīņa par kopvērtējumu visās disciplīnās
, 2022-01-15 23:44, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: Vlhova tomēr 5 punktus dabūja...atsākas nopietna cīņa par kopvērtējumu visās disciplīnās
Domāju, ka sildās kombinācijai OS.
Bet nobrauciens skaists, gleznains un viltīgs.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.