Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Miks Zvejnieks izcīna pjedestālu sezonas priekšpēdējā startā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Miks Zvejnieks izcīna pjedestālu sezonas priekšpēdējā startā
Miks Zvejnieks.
Foto: E.Lukšo/ski.lv

Kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks izcīnījis trešo vietu FIS kategorijas slaloma sacensībās Zviedrijas pilsētā Sundsvallā.

Neraugoties uz pavasarīgajiem laikapstākļiem aiz loga Latvijā, Latvijas kalnu slēpotājam Mikam Zvejniekam sezona iegājusi finiša taisnē, šonedēļ aizvadot noslēdzošos startus 2022. gada kalnu slēpošanas sezonā.

Šodien Zviedrijas pilsētā Sundsvallā aizvadītajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa sacensībās tehniskajā slaloma disciplīnā Zvejnieks pirmajā braucienā uzrādīja laiku 44,83 sekundes, ierindojoties otrajā pozīcijā, un 0,36 sekundes zaudējot Somijas sportistam Salomo Sirvio.

Savukārt otrajā braucienā Mikam pieļautas pāris kļūdiņas, kā rezultātā devītais laiks braucienā, bet kopsummā ar to bija pietiekami, lai Zvejnieks nodrošinātu vietu uz goda pjedestāla. Divu braucienu summā uzrādītais koplaiks 1 minūte 30,27 sekundes Latvijas sportistam deva trešo pozīciju, par 0,22 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja Sirvio. Otro vietu izcīnīja zviedrs Aksels Lindkvists, kurš uzvarētājam zaudēja 0,09 sekundes. Zvejnieks sacensībās nopelnīja 29,98 FIS punktus, kas ir augstvērtīgs rezultāts.

Rīt Sundsvallā gaidāmas vēl vienas FIS kategorijas slaloma sacensības, ar kurām Zvejnieks arī noslēgs aizvadīto Olimpisko kalnu slēpošanas sezonu.

Pēc pjedestāla izcīnīšanas Miks Zvejnieks komentē: “Sezona bijusi ļoti gara, bet vēl ir iekšā pacīnīties par augstākajām vietām. Braucieni izdevās pārliecinoši, bet mazas kļūdiņas liedza izcīnīt uzvaru šodien. Noslēdzošās sezonas sacensības rītdien!”

Mika Zvejnieka starti 2021./22. gada sezonā iespējami pateicoties atbalstam, ko sniedz: “Firma L4”, SK “Virsotne”, “Klīnika Piramīda”, „BTA Baltic Insurance Company”, “FANS”, “K-uguns”, “Latvijas Olimpiskā vienība” un “Latvijas Slēpošanas federācija”.