Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Opmaņiem krietns kāpums nobrauciena rangā

Opmaņiem krietns kāpums nobrauciena rangā
Brāļi Opmaņi (Elvis kreisajā pusē, Lauris labajā) iesildās pirms nobrauciena sacensībām. Foto no sportistu privātā arhīva.

Jaunajā FIS (Starptautiskā slēpošanas federācija) listē lielu kāpumu nobrauciena disciplīnā veikuši abi Latvijas labākie kalnu slēpotāji ātrumdisciplīnās – Elvis un Lauris Opmaņi, kuri krietni ir uzlabojuši savu reitingu un veikuši vairāku simtu vietu kāpumu pasaules rangā, vecākajam brālim Elvim iekļūstot trīssimtniekā.

Elvis un Lauris nesen aizvadīja labus startus Tarvisio, Itālijā, kur norisinājās Slovēnijas čempionāts ātrumdisciplīnās. Slovēnijas čempionātā nobraucienā Elvis ieguva 62,34 FIS punktus. Lauris nopelnīja 84,10 FIS punktus, kas ir viņa šīs sezonas labākais rezultāts šajā disciplīnā. 23 gadus vecais Elvis savu FIS punktu reitingu ir uzlabojis par nepilniem 50 punktiem no 110 uz 62 FIS punktiem un iekļuvis FIS rangā TOP 300, pakāpjoties no 651. uz 281.vietu. Arī četrus gadus jaunākais Lauris, kuram augustā paliks apaļi divdesmit, ir krietni uzlabojis savu reitingu no 134 punktiem uz 91 punktu, kas ļāvis pakāpties par vairāk nekā 300 pozīcijām uz 520.vietu. Brāļi ir vienīgie no Latvijas, kuriem ātrumdisicplīnās reitings ir zem 100 FIS punktiem.

Elvis Opmanis: “Esmu priecīgs, ka izdevies uzlabot FIS punktu reitingu un veikt kāpumu rangā, jo šīs sezonas rezultāti bija svarīgi arī olimpiskajai kvalifikācijai, kas ilgs vēl līdz 2022.gada 16.janvārim. Taču ir laba sajūta, ka jau šī sezona ir padevusies sekmīga un nākamās sezonas sākums nebūs pārlieku saspringts.”


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.