Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Vīgants un Auziņa kļūst par Latvijas čempioniem sprintā brīvajā stilā

Vīgants un Auziņa kļūst par Latvijas čempioniem sprintā brīvajā stilā
Uzvarētāja sieviešu konkurencē Kitija Auziņa. Foto: Agris Veckalniņš/Infoski.lv

Šodien Priekuļos ar sprintu brīvajā stilā sākās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotā Latvijas čempionāta distanču slēpošanā pirmais posms, kas pieaugušajiem un arī junioriem bija FIS sacensības. Vīriešiem spraigā cīņā uzvaru izcīnīja madonietis Raimo Vīgants, bet sievietēm tikpat interesantā cīņā pagājušā gada titulu aizstāvēja madoniete Kitija Auziņa.

Vīriešiem sacentās 39 slēpotāji, bet sievietēm uz starta izgāja gandrīz uz pusi mazāk – 22 slēpotājas. Vispirms dalībnieki veica kvalifikāciju, noskaidrojot 16 ātrākos, kas tika ceturtdaļfinālā, kur četros braucienos pa četri katrā cīnījās par pusfinālu. Tad pusfinālā labāko astotnieks, kas bija sadalīts divos braucienos pa četri, cīnījās par fināla četrinieku. Slēpotājiem konkurenci sastādīja ne tikai biatlonisti, bet arī orientieristi.

Vīriešiem sacentās visi spēcīgākie Latvijas slēpotāji, radot ļoti aizraujoša un interesantas sacensības. Pārsteigumu nenotika un fināla četriniekā iekļuva četri paši labākie. Finālā izvērtās spraiga cīņa par uzvaru starp abiem 2022.gada čempioniem sprintā no Madonas – klasikas sprinta uzvarētāju Raimo Vīgantu un slidsoļa sprinta pirmās vietas ieguvēju Lauri Kaparkalēju. Lai arī kvalifikācijā nedaudz ātrāks bija Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskā festivāla zelta medaļas ieguvējs Kaparkalējs, tomēr izšķirošajā kārtā vairāk spēka bija olimpisko spēļu 20.vietas ieguvējam Vīgantam, kurš pērn slidsoļa sprintā nestartēja.

2020.gada Latvijas čempions brīvā stila jeb slidsoļa sprintā Indulis Bikše noslēdza trijnieku, tādējādi visu goda pjedestālu aizņemot madoniešiem. Finālā ceturtais finišēja Eiduks Eiduks, kuram aiz Kaparkalēja sudrabs junioru konkurencē. Tieši aiz fināla ierindojās trešā vietas ieguvējs junioriem Bruno Krampe no “Arkādijas”, tieši aiz sevis atstājot labāko vietu starp orientieristiem ieguvušo Uģi Beķeri, kurš pusfinālā sadūrās un no cīņas izslēdza 2022.gada vicečempionu, arī orientieristu Nauri Raizi, kurš noteikti varēja pacīnieties par vietu pieciniekā. Pateicoties kvalifikācijā ātrākam laikam V18 grupā pirmo vietu ieguva Rainers Upenieks no Madonas, bet otrā vieta tika viņa novadniekam, ātrajam orientieristam uz slēpēm Ritvaram Ļepeškinam.

Sievietēm arī par uzvaru spraigi cīnījās divas slēpotājas, proti, abas favorītes – Kitija Auziņa un rīdziniece Samanta Krampe. Tāpat kā pagājušajā gadā kvalifikācijā ātrāka bija “Arkādijas” slēpotāja Krampe, bet finālā labāk nobrauca Auziņa, izcīnot uzvaru slidsoļa sprintā otro gadu pēc kārtas. Līdz ar to Samantai vēlreiz otrā vietā, bet pirmā junioru konkurencē. Tikmēr SS “Arkādija” tāpat kā 2022.gadā otru godalgotu vietu sarūpēja Adriana Osmane, kura izcīnīja trešo vietu, kļūdama par S18 grupas čempioni. Finālā vietu izcīnīja un 4.vietā finišēja S18 grupas otra labākā pārstāve Adriana Šuminska no Krāslavas. Tieši aiz fināla ierindojās bronzas medaļas ieguvēja S18 grupā Madara Veckalnina no Madonas.

Jauniešiem V16 grupā, kur sacentās vairāk nekā 40 slēpotāju, finālā duelī par uzvaru siguldietis Bruno Bilans apsteidza sīvo konkurentu Rūdolfu Raudziņu no Cēsīm, bet netālu bija arī trešās vietas ieguvējs Dāvis Kalniņš no SS "Arkādija". Meitenēm šajā grupā panākumi Krāslavas sporta skolai, jo uzvarēja Martīne Djatkoviča un trešo vietu ieguva Valērija Burceva, bet pa vidu abām krāslavietēm otro vietu izcīnīja cēsniece Amēlija Zaķe.

V14 grupā uzvarēja favorīts Rihards Lozbers no Talsiem, kuram sīvu konkurenci sastādīja rīdzinieks Valts Skujiņš, bet trijnieku 54 dalībnieku vidū noslēdza cēsnieks Ernests Skride. Meitenēm izpaudās madoniešu nospiedošs pārsvars. Uzvarēja Lāsma Beķere, bet otro un trešo vietu ieguva Alise Plāte un Sabīne Grudule.

V12 un S12 grupā uzvarēja cēsnieks Artūrs Zaķis un madoniete Dārta Ruļuka, bet V10 un S10 grupās nepārspēti palika gulbenietis Ernests Berkolds un alūksniete Ariana Kodaļeva.

Sprintā kopumā startēja ap 400 dalībnieku.
Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.