Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Raimo Vīgants Davosā izcīna 48. vietu, visu pjedestālu aizņem krievi

Raimo Vīgants Davosā izcīna 48. vietu, visu pjedestālu aizņem krievi
Raimo Vīgants. Foto: AVFoto

Ar 15 km vīriešu brīvā stila sacensībām Šveices pilsētā Davosā noslēdzās Latvijai vēsturiskais Pasaules kausa posms distanču slēpošanā. Raimo Vīgants no latviešiem sasniedza labāko rezultātu, ieņemot 48. vietu (sestā vieta U23 vecuma grupā). Savukārt starp labākajiem četriem slēpotājiem bija tikai Krievijas pārstāvji, pārliecinošu uzvaru gūstot Aleksandram Boļšunovam.

Pēc izcilā Patrīcijas Eidukas snieguma sieviešu sacensībās vīriešu 15 km distancē Latviju pārstāvēja divi sportisti - Raimo Vīgants, kurš mācību dēļ ilgu laiku uzturas Norvēģijā, bet vasarā atzīstami startēja Pasaules kausa posmos rollerslēpošanā, un Indulis Bikše, kuram šis bija jau 55. starts Pasaules kausā. Vakardienas sprintā abi nespēja iekļūt labāko piecdesmitniekā, Vīgantam ierindojoties 52. (līdz ceturtdaļfinālam pietrūka tikai 1.73 sekundes), bet Bikšem 69. vietā.

Šodien Raimo Vīgants trasē devās ar sesto numuru. Pirmo apli (5 km) madonietis veica nepilnās 12 minūtēs (11:59.1), kas starp 77 dalībniekiem bija 49. rezultāts (no līdera Aleksandra Boļšunova Raimo atpalika tieši par minūti). Otrais aplis viņam padevās mazliet lēnāks (12:00.3), tomēr viņš joprojām turējās labāko piecdesmitniekā (+2:03.3). Pēdējā aplī Vīgants palielināja tempu un to veica par aptuveni 20 sekundēm ātrāk kā abus iepriekšējos, kas finišā viņam deva rezultātu 35:41.4 minūtes. Šodien tā bija 48. pozīcija (71,20 FIS punkti), kas ir jauns viņa karjeras rekords Pasaules kausa sacensībās. Jāpiemin, ka U23 vecuma grupā Vīgants sasniedza sesto (!) labāko rezultātu.

25 gadus vecais Indulis Bikše startēja ar 49. numuru. Pirmos piecus kilometrus viņš veica par 7.4 sekundēm ātrāk nekā Vīgants, kas tajā brīdī viņam deva 42. vietu (+52.7). Diemžēl turpinājumā Bikšes temps pamatīgi kritās - 10 km atzīmi viņš sasniedza jau par 15.6 sekundēm lēnāk nekā Vīgants (otrais aplis veikts 12:23.3 minūtēs), bet līdz finišam tika kopumā 36:19.2 minūtēs (pēdējais aplis 12:04.2 minūtēs). Tādējādi finišā Bikše atkāpās līdz pat 59. pozīcijai (86,57 FIS punkti).

Tā kā decembra PK posmos nestartē neviens Ziemeļvalstu sportists (norvēģi, zviedri un somi ir atteikušies sūtīt savus sportistus uz sacensībām ārzemēs Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanas dēļ), tad galvenie favorīti šodien bija Krievijas izlases slēpotāji un arī atsevišķi sportisti no citām valstīm, piemēram, šveicietis Dario Kolonja, brits Endrjū Masgreivs u.c. Vislabāko sniegumu demonstrēja 23 gadus vecais krievs Aleksandrs Boļšunovs, kurš finišā visus apsteidza par vairāk kā pusminūti. Arī pārējās vietas labāko četriniekā aizņēma Krievijas pārstāvji, turklāt Artjoms Maļcevs pirmoreiz karjerā tika uz goda pjedestāla. Savukārt titulētais mājinieks Dario Kolonja pēc ātras pirmās trases daļas (pie 8 km atzīmes viņš bija trešais) zaudēja ātrumu otrajā daļā un finišēja tikai 14. vietā (+1:15.4).

"Bija plāns veikt visus apļus vienmērīgi. Esmu ļoti pateicīgs savai komandai par labi sagatavotajām slēpēm. Krievijas izlasē ir liela konkurence un cerams tas paaugstinās mūsu līmeni līdz pasaules čempionātam," intervijā pēc uzvaras teica pagājušās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvējs Aleksandrs Boļšunovs.

Jāatgādina, ka 10 km distancē sievietēm Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sasniedza visu laiku labāko panākumu Latvijas distanču slēpošanas vēsturē, ieņemot 8. vietu un no vietas uz goda pjedestāla atpaliekot tikai par 18.2 sekundēm. Pasaules kausa turpinājums būs nākamajā nedēļas nogalē Drēzdenē, Vācijā, kad notiks gan individuālās, gan komandu sprinta sacīkstes slidsolī.

15 km vīriešiem brīvajā stilā, PK 2. posms, Davosa (Šveice)

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija32:46.4
2.Andrejs MelničenkoKrievija+32.2
3.Artjoms MaļcevsKrievija+39.5
4.Ivans JakimuškinsKrievija+46.1
5.Frančesko de FabiāniItālija+49.8
6.Endrjū MasgreivsLielbritānija+55.9
7.Klemāns ParissFrancija+56.1
8.Moriss ManifikāFrancija+57.3
48.Raimo VīgantsLatvija+2:55.0
59.Indulis BikšeLatvija+3:32.8

, 2020-12-13 16:42, pirms 3 gadiem
Atklātais Krievijas čempionāts
, 2020-12-13 20:05, pirms 3 gadiem
Uz biatlonu!
, 2020-12-13 20:14, pirms 3 gadiem
sporta lidzzinatajs rakstīja: Uz biatlonu!
uz reni!
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.