Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka pamazām atguvusies no pārguruma un dodas uz nometni Polijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiduka pamazām atguvusies no pārguruma un dodas uz nometni Polijā
Patrīcija Eiduka. Foto: Foto: Lauyris Vīksne/LOK.

Pasaules kausa posmos divas reizes desmitniekā tikusī Patrīcija Eiduka pamazām atgūstas no sezonas beigu pusē uzkrātā pārguruma un ar jauniem spēkiem uzsāks gatavošanos Olimpiskajai sezonai. Pasaules U23 čempionātā 7.vietu izcīnījusī slēpotāja no Kokneses novada Vecbebriem šodien dodas uz treniņnometni Zakopanē (Polija).

Pēc Pasaules kausa beigām daudzviet Eiropā notika Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa sacensības un nacionālie čempionāti, bet Eiduka izvēlējās sezonas beigās aizvadīt treniņus Jakušicē, kas atrodas Polijas rietumos. "Bija variants piedalīties sacensībās Skandināvijā, taču tajās valstīs ir stingri ierobežojumi attiecībā uz iebraucējiem un ir laiks jāpavada pašizolācijā. Tomēr galvenais plāns bija doties uz Poliju, kopā ar komandas biedrenēm atslēpoties un pēc tam atgriezties mājās," skaidro Patrīcija, kura marta beigās un aprīļa sākumā 2 nedēļas pavadīja Polijā uz sniega. “Šīs te divas nedēļas ar atslēpošanos ļoti noderēja un nāca par labu, jo sezonas beigās uzkrātais pārgurums, kaut arī pilnībā nav pārvarēts, pakāpeniski mazinās un pamazām sāku justies labāk,” priecīga ir “Trīs zvaigžņu balvas” laureāte.

“Šo mēnesi esmu pavadījusi mājās, aizvadot vieglus treniņus. Tā kā nedaudz sāpēja ceļi, tad centos vairāk braukt ar riteni, nevis skriet. Neizpalika arī ierastie treniņi uz rollerslēpēm slēpošanas un biatlona trasē “Jankas”. Fiziska slodze sanāca arī saistībā ar zemeņu audzēšanu, piepalīdzot saviem vecākiem. Pēc piecām nedēļām Latvijā ir laiks doties uz treniņnometni ārzemēs,” skaidro Ingus Eiduka audzēkne, kura, gatavojoties olimpiskajai sezonai, aizvadīs treniņnometni Polijas slēpotāju bāzē Zakopanē.

"Bez šīs te treniņnometnes maijā Polijā arī vasarā noteikti pāris nedēļas vajadzēs pavadīt uz sniega, tāpat arī oktobrī, kad būtībā sāksies sezona. Pagājušajā sezonā ļoti labi bija tas, ka uz sniega varēju trenēties līdz pat aprīlim, tā kā viss ir izdarīts, kā ir vajadzīgs. Svarīgi, lai pauze nebūtu tik ilga," atzīmēja Patrīcija, kura ir pateicīga Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) un tās partneriem par piešķirto finansējumu jaunajā talantu atbalsta programmā un arī ilggadējam atbalstītājam – būvkompānijai “Merks”. “Sadarbību turpinās Kokneses novada pašvaldība un arī vēl daži līdzšinējie sadarbības partneri, tāpēc vismaz liela daļa sezonas izdevumu būs nosegti, jo gan daudzās treniņnometnes augstkalnēs, treniņi augsti kvalificētu ārzemju speciālistu uzraudzībā un slēpju smērētāju, fizioterapeitu un ārstu pakalpojumi rada ļoti lielas izmaksas,” skaidro mūsu vadošā slēpotāja.

     [+] [-]

, 2021-05-13 17:08, pirms 3 gadiem
Paldies tiem, kas spēj rast atbalstu. Šeit nav nekādi dukuriņi, kuri paši no valsts noslauc max, startējot sporta veidā, kurā ir 6-8 (atkarīgs no tā, cik tālu OS) profesionāli sportisti.