Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Kristaps Zvejnieks un Āboltiņa uzvar LČ Alpu kombinācijā un supergigantā

Kristaps Zvejnieks un Āboltiņa uzvar LČ Alpu kombinācijā un supergigantā
Latvijas čempionāta ātruma disciplīnās dalībnieki
Foto: infoski.lv

Kristaps Zvejnieks un Agnese Āboltiņa ceturtdien un piektdien Somijā kļuva par vēsturē pirmajiem Latvijas čempioniem kalnu slēpošanas Alpu kombinācijā un supergigantā.

Vēsturē pirmais Latvijas čempionāts ātruma disciplīnās no otrdienas risinās Somijā. Pirmajā dienā nobrauciena sacensībās Latvijas čempionāta ieskaitē triumfēja Elvis Opmanis, kurš salīdzinoši negaidīti apsteidza trīskārtējo olimpieti Kristapu Zvejnieku, un Āboltiņa.

Nākamās medaļas tika sadalītas ceturtdien, kad sportisti sacentās Alpu kombinācijā, kas sastāvēja no supergiganta un slaloma. Šeit uzvaru FIS sacensībās izcīnīja Kristaps Zvejnieks, kurš tika pie 53,45 FIS punktiem. Viņam sekoja divi somi, bet otro vietu Latvijas čempionāta ieskaitē guva Žaks Gedra, kurš uzvarētājam zaudēja 0,61 sekundi un tika pie 59,69 FIS punktiem.

Tikmēr trešo vietu guva Miks Zvejnieks.

Dāmām no Latvijas atkal sacentās vien divas sportistes, Agnesei Āboltiņai summā par 6,68 sekundēm apsteidzot Betiju Burkovsku.

Savukārt piektdien tika noskaidroti Latvijas čempioni supergigantā. FIS sacensībās Kristaps Zvejnieks sīvā cīņā guva trešo vietu, bet bija labākais no latviešiem, nopelnot 36,86 FIS punktus. Pārējās vietas uz valsts čempionāta goda pjedestāla aizņēma Opmanis un Gedra.

Dāmām Āboltiņa bija priekšā Burkovskai par 4,48 sekundēm.

Latvijas čempionāts notika paralēli ar Somijas čempionātu, līdz ar to šajās dienās sportistiem bija plašas iespējas piedalīties sacensībās. Pēdējās trijās dienās Kristaps Zvejnieks uz goda pjedestāla dažādās FIS sacensībās kāpa kopā četras reizes, augstvērtīgāko rezultātu FIS punktos sasniedzot tieši Latvijas čempionātā supergigantā.

Ar šīm sacensībām Latvijas labākie kalnu slēpotāji noslēguši savas sezonas.

Latvijas čempionāts tehniskajās disciplīnās Somijā notiek jau daudzus gadus un šogad tika aizvadīts marta otrajā pusē.


Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.