Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rībers spraigā cīņā triumfē ceturto gadu pēc kārtas un kļūst par titulētāko divcīņnieku

Rībers spraigā cīņā triumfē ceturto gadu pēc kārtas un kļūst par titulētāko divcīņnieku
Jārls Magnuss Rībers. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Norvēģijas ziemeļu divcīņas sportists Jārls Mangnuss Rībers svētdien Vācijā sezonas pēdējās Pasaules kausa sacensībās nodrošināja Lielo kristāla globusu ceturto sezonu pēc kārtas. Tāpat norvēģis kļuva par uzvarām bagātāko sportistu Pasaules kausa sacensībās.

Pirms sezonas pēdējā posma Rīberam, kurš nepiedalījās visās sacensībās, bija viena punkta pārsvars pār austrieti Johannesu Lampārteru. Kopvērtējuma vadībā viņš atgriezās sestdien, kad izcīnīja savu kārtējo uzvaru.

Svētdien pēc tramplīnlēkšanas disciplīnas Rībers bija otrais un desmit kilometru slēpojumu sāka četras sekundes aiz japāņa Rjotas Jamamoto. Lampārters bija trešais un distancē devās 28 sekundes pēc Rībera. Distances viducī austrietis atpalika apmēram 20 sekundes, bet vēlāk panāca savu sāncensi un noslēdzošo nogriezni abi titula pretendenti slēpoja līdzās. Fināla aplī Lampārters pārņēma līderpozīciju, taču Rībers pēdējos 150 metros atbildēja ar finiša spurtu, neatstājot austrietim nekādas cerības.

Rībers finišēja 24 minūtēs un 23,9 sekundēs, Lampārters zaudēja 4,2 sekundes, bet cīņā par trešo vietu vācietis Vincents Gaigers par sekundes desmitdaļu uzveica norvēģi Jergenu Grābaku. Gaigers no Lampārtera atpalika deviņas sekundes desmitdaļas.

24 gadus vecais Rībers Pasaules kausā izcīnīja savu 49. uzvaru, kas ir par vienu vairāk nekā iepriekšējam rekordistam Hannu Manninenam no Somijas. Rībers sezonu noslēdza ar 1383 punktiem, Lampārteram bija par 21 punktu mazāk, bet 404 punktus zaudēja Gaigers.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-03-13 23:53, pirms 2 gadiem
Apčakarēja puiku. Bija jāiet garām un prom un jāskatās ko atbildēs. Rībers nevienu vien vācieti tā ir izcirtis finišā.
Dēļ koronas norgem sanāca saspringta cīņa pēdējās sacensībās.
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.