Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Otrajā dienā Skandināvijas kausā labākais Liepiņš

Otrajā dienā Skandināvijas kausā labākais Liepiņš
Arvis Liepiņš veikala tīkla "FANS" sagādātajā Latvijas izlases formā. Foto: Infoski.lv

Otrajā dienā Madonā Skandināvijas kausā distanču slēpošanā labākais no latviešiem bija madonietis Arvis Liepiņš, kurš 30km distancē slidsolī ar masu startu finišēja 36.vietā. Uzvaru izcīnīja zviedrs Fredriks Karlsons, bet dāmām 15km distancē pārliecinoši pirmā bija norvēģiete Martina Eka Hāgena.

Latvijas posma otrajā dienā bija paredzēta visgarākā un vienīgā distance ar masu startu Skandināvijas kausā šajā sezonā. Grūtajā 30km distancē, kurā bija jāveic seši piecu kilometru apļi ar četriem grūtiem kāpumiem katrā, uz startu 55 dalībnieku vidū izgāja septiņi latvieši, starp kuriem bija arī visi četri pagājušā gada Pasaules čempionātā Holmenkollenā 50km distancē startējušie – Raivis Zīmelis, Arvis Liepiņš, Pāvels Ribakovs, Jānis Teteris. Ja Norvēģijā lielākās cerības saistījās ar Zīmeli, ko viņš arī attaisnoja, vienīgais tiekot līdz finišam, tad šoreiz favorīts mūsējo vidū bija Liepiņš, kurš iepriekšējās sacensībās rādījis atzīstamu sniegumu un šajā sezonā arī ir noslēpojis pieklājīgu kilometrāžu, savukārt Zīmelis šosezon sakarā ar pieaugumu ģimenē ir trenējies ļoti minimāli un pēdējo reizi pirms Skandināvijas kausa uz slēpēm stāvēja stafetē Latvijas čempionātā Vietalvā janvāra beigās.

Liepiņš vienīgais no mūsējiem līdz pat trešā apļa vidum spēja turēties galvenajā grupā, kurā ietilpa ap četrdesmit slēpotājiem, bet apļa beigās pusdistancē viņš nedaudz sāka atpalikt, zaudējot līderiem ap 20 sekundēm un turoties ceturtā desmita vidū. Katrā nākamajā aplī Arvis līderiem zaudēja vairāk nekā minūti un beigās, atpaliekot 4:52,5, finišēja 36.vietā (no labāko trīsdesmitnieka Arvi šķīra nepilna pusotra minūte – aut. piez.). Protams, kaut arī mājas trase, tomēr klājās grūti, jo pat skandināvi izteicās, ka trase esot ļoti grūta. Arvis atzina, ka šāda pieredze noteikti nākšot par labu. Labi priekš sevis noslēpoja Pāvels Ribakovs, kurš distances otrajā daļā paslēpoja garām Raivim un bija otrs labākais no mūsējiem, ierindojoties 43.vietā (+8:59). Raivis Zīmelis, kurš pagājušajā gadā bija labākais no latviešiem, ierindojoties 34.vietā un tikai 17 sekundes atpaliekot no labāko trīsdesmitnieka, šoreiz finišēja 45.vietā (+10:45). No Latvijas pārstāvjiem līdz beigām cīnījās un finišēja arī Jānis Teteris (47.vieta), Jānis Puida (48.vieta) un Valdis Bodnieks (49.vieta), bet Aigars Kalnups izstājās. Savukārt Jānis Paipals bija nolēmis otrajā dienā nestartēt. Labākais no igauņiem bija Mortens Priks, kurš ierindojās 23.vietā (+2:29).

Galvenā grupa pēdējā aplī bija paretinājusies, bet uzvarētāju tik un tā nācās noteikt finiša sprintā piecu sportistu starpā. Ātrākais finiša taisnē bija zviedrs Fredriks Karlsons, kurš pirms divām nedēļām bija uzvarējis 15km slidsolī Skandināvijas kausā Norvēģijā. Uzvarētāja laiks bija 1:15:33,0. Otro vietu nācās noteikt pēc fotofiniša izpētes, kur par pāris centimetriem zviedrs Lars Nelsons bija priekšā pirmās dienas sprinta uzvarētājam Kristianam Teti Renemo no Norvēģijas. Kristiana jaunākais brālis Anderšs palika ceturtais, bet pieredzējušais kanādietis Greiems Nišikava finišēja piektajā vietā. Pirmais piecnieks satilpa mazāk nekā pussekundē.

Dāmām 15km distancē, kur Latvijas pārstāves nepiedalījās, uzvarētājas liktenis noskaidrojās jau pusdistancē, kad otrā apļa vidū no līderu astotnieka atrāvās kopvērtējuma līdere Martina Eka Hāgena no Norvēģijas, kura finišā jau bija iekrājusi vienas minūtes pārsvaru, izcīnot ceturto uzvaru šosezon Skandināvijas kausā un priekšlaicīgi nodrošinot uzvaru arī kopvērtējumā. Par otro vietu notika sprinta duelis starp trim norvēģietēm, kur ātrāka izrādījās Marte Munrada-Hansena, aiz sevis atstājot Astrīdu Eiri Slindu un Tuvu Tuftdālu Stāveri. Šogad vairs desmitniekā neizdevās iekļūt igaunietei Laurai Rohtlai, kura palika 22.vietā (+4:01).

Līdz ar to piekto reizi Latvijā un otro reizi Madonā Skandināvijas kausa posms ir noslēdzies. Madonā bija ieradušies 150 sportisti no 9 valstīm. Ļoti atzinīgus vārdus organizatoriem veltīja visu valstu pārstāvji. Šīsdienas uzvarētājs Karlsons no Zviedrijas bija sajūsmā par sacensību norisi, vietu, trasi un organizāciju, atzīstot, ka no visām vietām, kur viņš ir bijis Skandināvijas kausa posmos, tieši Latvijas posmā ir bijis vislabāk. Skandināvijas kauss noslēgsies šo sestdien un svētdien Igaunijā, uz kurieni devusies arī Latvijas komanda.

Detalizētāki rezultāti: 2011/2012 gada sezona : Rezultāti : Distanču...


, 2012-02-10 11:38, pirms 12 gadiem
Vai tad tiešām Latvijā ir tik švaki ar slēpošanu, ka pat savās mājās nav kam piedalīties sieviešu sacensībās?
, 2012-02-10 22:11, pirms 12 gadiem
Malači visi tie, kas piedalījās un pārstāvēja mūsu valsti. Daži izdomāja, ka labāk nestartēt, lai nedabūtu vājākus FIS punktus un nezaudētu Liepiņam. Bet vismaz kāda no meitenēm varēja startēt. Tak ilgu laiku iepriekš bija zināms, ka Madonā būs 15km masu starts. Kaut vai pēdējā, bet nobraukt. Citādi skandināvi domā, priekš kam mēs braucam uz Baltiju, bet viņi nevar nevienu dalībnieci uzlikt.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.