Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Norvēģi: "Boļšunovs speciāli brauca virsū Klēbo"; arī citi aizstāv Klēbo

Norvēģi: "Boļšunovs speciāli brauca virsū Klēbo"; arī citi aizstāv Klēbo
J.Klēbo (no kreisās) un A.Boļšunovs saduras pirms finiša koridora sākuma. Foto: Bjorn Landgsem/Dagbladet

Kamēr Krievijas puse dedzīgi aizstāv savu slēpotāju, vainojot visā norvēģi Johannesu Klēbo, tikmēr norvēģi un arī citu valstu pārstāvji pauž neizpratni par Klēbo diskvalifikāciju. Vēl atklātāk izteikušies zelta medaļu saņēmušais Emīls Iversens un Norvēģijas slēpošanas izlases treneris Eiriks Nosums, kuri apgalvojuši, ka Boļšunovs speciāli ir braucis virsū Klēbo.

Pasaules čempionātā 50km distancē cīņā par uzvaru finiša taisnes sākumā Aleksandrs Boļšunovs, cenšoties nogriezt ceļu Johannesam Klēbo, sadūrās ar norvēģi pirms finiša koridora un pats nejauši salauza nūju. Beigās Klēbo tika diskvalificēts, uzvaru piešķirot norvēģim Emīlam Iversenam, bet sudrabu Boļšunovam.

Emīls Iversens: “Boļšunovs speciāli brauca virsū Klēbo”

“Noskatījos pēc sacensībām ierakstu. Tas ir “sacensību incidents”, un nav godīgi, ka Klēbo ir diskvalificēts. Johannes ir ļoti laipns trasē, bet to pašu nevar teikt par to otru, jo viņš ik pa laikam pārkāpj noteikumus. Uzskatu, ka Boļšunovs centās Johannesu izstumt no trases un to darīja speciāli. Tas mani nepārsteidz. Boļšunovs ir bīstams trasē. To esmu teicis iepriekš un varu pateikt arī tagad.”

Norvēģijas izlases treneris Eiriks Nosums: “Boļšunovs vairāk koncentrējās uz Klēbo nekā uz koridora ieņemšanu”

“Nepiekrītu žūrijas lēmumam, ka Johannesam piesien traucēšanu. Šis gadījums ir par to, ka viens dalībnieks neievēro normālu trajektoriju. Viņš ir vairāk aizņemts ar Klēbo, nevis ar koridora izvēli. Saprotu, ka viņš cenšas darīt visu savā labā un sagādāt sarežģījumus pretiniekam, taču šajā situācija bija skaidri redzams, ka Boļšunovs neseko dabīgai līnijai, bet brauc virsū Klēbo, lai patraucētu.

Slēpošanas eksperts Zviedrijas TV, Olimpiskais medaļnieks un pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs Matiass Fredriksons: “Kur citur Klēbo varēja likties?”

«Sezonas laikā līdzīgas situācijas ir bijušas vairākas, bet diskvalifikācija tika piemērota pirmo reizi (Krievijas komandu janvāra stafetē Lahti diskvalificēja par Boļšunova nesportisku rīcību – aut.piez.). Viņi abi kopā brauca, notika cīņa, abi centās saglabāt ātrumu. Klēbo lielākā ātrumā pa ārmalu uzmanīgi gāja garām. Ko citu Klēbo tajā situācijā varēja izdarīt? Kur citur viņš varēja likties? Uzskatu, ka par to nevajag diskvalificēt.”

90-tajos vadošais vācu slēpotājs Johans Bēle: “Boļšunovs pats ir vainīgs.”

“Viņš pats ir vainīgs, ja reiz turpina pieļaut tās pašas kļūdas. Boļšunovs bieži izrāda necieņu. Vienalga kāda medaļa, tas tomēr nozīmē, ka esi izcīnījis medaļu. Varu saprast viņa asaras finišā, jo viņu reizēm tracina tas, ka vienatnē jācīnās ar šo dominējošo spēku distanču slēpošanā,” izteicās vairākas reizes PK posmos trijniekā tikušais un pasaules čempionātos sešiniekā iekļuvušais Bēle.

Vairākkārtējais Olimpiskais un pasaules čempions Tomass Alsgords: “Klēbo diskvalifikācija ir muļķīgākais lēmums slēpošanas vēsturē.”

“Es kaut ko tādu līdz šim nebiju redzējis. Nekāds pārkāpums no Klēbo puses nebija. Diskvalificēt Klēbo ir muļķīgākais lēmums slēpošanas vēsturē. Tas ir skandāls.”

Bijušais franču biatlonists, pasaules čempionātu medaļnieks Simons Furkāds: “Par ko diskvalificēja Klēbo?”

“Paskatījos pasaules čempionāta 50km distances apskatu. Vai kāds var paskaidrot, par ko diskvalificēja Klēbo? Es nesaprotu, par ko.”

NBC komentētājs Čeds Salmela: “Boļšunovs saprot, ka augstāk par otro vietu tāpat netiktu.”

“Klēbo ir tās dienas uzvarētājs, bet ne sacensību. Pat ja neņem vērā oficiālos rezultātus, viņš mūsu sirdīs ir Nortuga līmenī (Nortugs uzvarēja sprintā un 50km vienā čempionātā (2015.g.) – aut.piez.). Mēs nevaram izmainīt to, ko redzējām. Boļšunovs ar piešķirto sudrabu ieguvis maksimālo, ko varēja iegūt arī finišā bez šķēršļiem. Viņš to labi saprot, un tāpēc arī raudāja pēc finiša, bet ja nu gadījumā ne tāpēc, tad noteikti vajadzētu.”

Pasaules čempions komandu sprintā Devons Keršovs: “Boļšunovs vairāk centās pamaisīt Klēbo, nekā ieņemt koridoru.”

“Boļšunova pozīcija nebija ideāla, kad viņš sadūrās ar norvēģi. Visi saprot, ka koridora izvēles priekšroka finišā ir tam, kas ir pirmais. Bet ko skaitīt par pirmo – slēpju galu vai slēpju zābaka galu? Tāpēc žūrijai bija sarežģīta situācija lēmuma pieņemšanai. Uzskatu, ka Boļšunovs vairāk gribēja pamaisīt Klēbo, nekā pats izrauties uz priekšu. Johannes mēģināja pa ārmalu iet garām, jo citur jau nebija iespēju. Viņš negaidīja tādu krievu slēpotāja rīcību.”

Izmantotie resursi:
dagbladet.no
sport-express.ru


, 2021-03-09 17:28, pirms 3 gadiem
Neiedziļinoties noteikumu niansēs, man izskatījās, ka stafetē, kur līdzīgā tika sodīts Boļšunovs, Makī rīkojās nepareizi. Tas, protams, neattaisno vēlāko Boļšunova rīcību. Par to viņš arī saņēma sodu (bet ne par pārkāpumu distancē), tiesa, pārāk mazu. Tādu rīcību slēpošanā pieļaut nedrīkst. Savukārt Klebo Boļšunovam, manuprāt, netraucēja. Drīzāk krievs traucēja norvēģim. Droši vien FIS noteikumus tomēr pārskatīs.
, 2021-03-09 17:40, pirms 3 gadiem
Bļeģ, Boļšunovs ir mēsls, ne cilvēks. Pēc šī ieraksta ir skaidrs, ka tas dalbajobs speciāli gāja uz kontaktu ar Klebo, lai viņu izspiestu aiz tiem zilajiem klučiem. VIENĪGĀ trajektorija, par kuru viņam nevarētu pārmest būtu, ja viņš no līkuma iekārtotos pēdējā iespējamā sliedē. Bet viņš mīzals juta, ka Klebo ir ātrāks (un apdzīs pa to malu starp pēdējo sliedi un norobežojumu) un suka speciāli gāja virsū. Urla sranais.
Slēpts komentārs: smaidiigaizzz
, 2021-03-09 17:56, pirms 3 gadiem
Nu taka gopnjiks
, 2021-03-09 18:02, pirms 3 gadiem
smaidiigaizzz rakstīja: Autors taču ir deģenerāts un rusofobs.... visur kur ir Boļšunovs viņš viņu apvaino... tiesnešit taču pieņēma lēmumu par labu Boļšunovav, ko vēl var ņemties... lai autors vēl uzraksta oficiālu sūdzību...
te tik rusofīliskus rakstus var drukāt?
, 2021-03-09 18:24, pirms 3 gadiem
Autor:
- ja jau uzrakstīji Furkada viedokli, tad kāpēc tajā pat sport-expres "nepamanīji" cita slavena biatlonista norvēģa (!) J.T.Bē viedokli, kurš neuzskata, ka Boļšunovs būtu vainīgs ?
https://www.sport-express.ru/skiing...
- ja jau uzrakstīji kanādieša Keršova viedokli, tad kāpēc tajā pat sport-expres "nepamanīji" cita, 2x čempiona kanādieša A.Harvey viedokli, kurš arī uzskata, ka vainīgs ir Klebo ?
https://www.sport-express.ru/skiing...
, 2021-03-09 19:49, pirms 3 gadiem
blasunovs-meslu vabole
, 2021-03-09 21:04, pirms 3 gadiem
didzuks rakstīja: Neiedziļinoties noteikumu niansēs, man izskatījās, ka stafetē, kur līdzīgā tika sodīts Boļšunovs, Makī rīkojās nepareizi.
Boļšunovs epizodē ar Meki tika sodīts nevis par situāciju finiša taisnē, bet par uzvedību pēc finiša. Par notikumiem finiša taisnē Boļšunova vs Meku duelī neviens netika sodīts.
, 2021-03-09 21:09, pirms 3 gadiem
"un pats nejauši salauza nūju" - šis saprotu ir autora viedoklis. Vai žurnālistam (ai, aimirsu, te žurnālistu nav) ir pieņemts uzstiept savu viedokli? izeikt var, bet ja tas notiek regulāri un speciāli, tad tas ir vairāk nekā dīvaini.
Speciāli tiek meklēts vienas puses viedoklis. Es vēl saprastu ka ir raksti ar abiem viedokļiem, uzturot diskusiju, komentārus, pelnot kliķšus un skatījumus, jo ir tak ažiotāža, bet šis ir stulbi.
Paskaties venreiz video lēni un rūpīgi! Nūja tiek salauzta pēc Klēbo nejauša uzsitiena Bolšunova nūjai. Un no noteikumu traktējuma vainīgs ir Klēbo, jo apdzīt drīkst tikai netraucējot priekšā esošo sportistu.
Tad kad Maki vēl rupjāk izstūma (bloķēja) Boļšunovu Lahti, tad rakstus par to neviens necepa un neviens norvēģis pat neiepīkstējās. Jā, uzmanības lokā Boļšunova rīcība pēc finiša (kas nav attainojama), bet par Maki pilnīgi neviens neko neteica, tieši otrādi aizstāvēja visi. Taču Boļšunova rīcība toreiz bija tikai sekas, nevis cēļoņi, kurus neviens necentās novērst, lai neatkārtojas. Dubultā morāle. Tagad sacēla baigo brēku, ka līdzīgi rīkojās Boļšunovs.
Par Fredriksona komentāru. Jā, sezonas laikā droši vien sprintos vai tūrēs ir daudz gadījumi bijuši, bet tad dod soda sekundes, jo pārkāpumi tik būtski neietekmē gala rezultātu. Šeit ir finišs un 50km. Es arī uzskatu ka Klēbo dikvalificēt nevajadzēja, bet iedot kādas 10 sek sodu, kā līdzīgi sezonas laikā citos gadījumos. Bet sodu viņš pēc noteikumiem pelnījis bija.
, 2021-03-09 21:52, pirms 3 gadiem
Principā lielākais labums būtu šobrīd dabūt godīgu nostāju no Bolsunova un krieviem. Jo Maki gadījumā Bolsunovs bija tikpat vainigs ka Klebo soreiz, un Maki toreiz tikpat nevainigs kâ Bolsunovs soreiz. Ja krievi to spētu atzīt, visu cieņu, bet abās situācijās grib būt apbižotie.
Un ja arī Bolsunovs nebutu salauzis nūju, Klēbo tāpat vinu vinnētu, bet tas jau ir mans personīgais iedoklis, jo Klēbo bija baigā štosē, kuru Bolsunovs nenoturētu.
, 2021-03-10 10:06, pirms 3 gadiem
boleks rakstīja: "un pats nejauši salauza nūju" - šis saprotu ir autora viedoklis. Vai žurnālistam (ai, aimirsu, te žurnālistu nav) ir pieņemts uzstiept savu viedokli? izeikt var, bet ja tas notiek regulāri un speciāli, tad tas ir vairāk nekā dīvaini.
Speciāli tiek meklēts vienas puses viedoklis. Es vēl saprastu ka ir raksti ar abiem viedokļiem, uzturot diskusiju, komentārus, pelnot kliķšus un skatījumus, jo ir tak ažiotāža, bet šis ir stulbi.
Paskaties venreiz video lēni un rūpīgi! Nūja tiek salauzta pēc Klēbo nejauša uzsitiena Bolšunova nūjai. Un no noteikumu traktējuma vainīgs ir Klēbo, jo apdzīt drīkst tikai netraucējot priekšā esošo sportistu.
Tad kad Maki vēl rupjāk izstūma (bloķēja) Boļšunovu Lahti, tad rakstus par to neviens necepa un neviens norvēģis pat neiepīkstējās. Jā, uzmanības lokā Boļšunova rīcība pēc finiša (kas nav attainojama), bet par Maki pilnīgi neviens neko neteica, tieši otrādi aizstāvēja visi. Taču Boļšunova rīcība toreiz bija tikai sekas, nevis cēļoņi, kurus neviens necentās novērst, lai neatkārtojas. Dubultā morāle. Tagad sacēla baigo brēku, ka līdzīgi rīkojās Boļšunovs.
Par Fredriksona komentāru. Jā, sezonas laikā droši vien sprintos vai tūrēs ir daudz gadījumi bijuši, bet tad dod soda sekundes, jo pārkāpumi tik būtski neietekmē gala rezultātu. Šeit ir finišs un 50km. Es arī uzskatu ka Klēbo dikvalificēt nevajadzēja, bet iedot kādas 10 sek sodu, kā līdzīgi sezonas laikā citos gadījumos. Bet sodu viņš pēc noteikumiem pelnījis bija.
tu stulbs esi? paskaties cik Maki bija priekšā Bolsunovam un cik Bolsunovs bija priekšā Klebo ? pirmajā gadījumā par slēpju tiesu, otrajā par pāris centimetriem !! Izskatās, ka tu izej uz variantu- savs sū... nesmird. Smird un vēl kā !
, 2021-03-10 13:52, pirms 3 gadiem
filguds rakstīja: tu stulbs esi? paskaties cik Maki bija priekšā Bolsunovam un cik Bolsunovs bija priekšā Klebo ? pirmajā gadījumā par slēpju tiesu, otrajā par pāris centimetriem !! Izskatās, ka tu izej uz variantu- savs sū... nesmird. Smird un vēl kā !
pats tu esi stulbs. Nav pilnīgi nekādas nozīmes cik cm, vai cik metri, ja esi priekšā tā ir priekšrocība. Priekšrocību nemēra pēc attāluma.
Bet attiecībā uz manu pieminēto par Lahti gadījumu, tad apskaties kārtīgi, kur uzskatāmi var redzēt ka Maki sākumā slēpoja pa vidu, nekas netraucēja viņam (kā šajā gadījumā pagriezienā izejot no līkuma), bet tāpat divas reizes uzskatāmi piebrauca priekšā Boļšunovam
https://www.youtube.com/watch?v=aQa...
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.