Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Mūsu jaunās slēpotājas atbilstoši reitingam iesākušas pasaules junioru čempionātu

Mūsu jaunās slēpotājas atbilstoši reitingam iesākušas pasaules junioru čempionātu
Samanta Krampe. Foto: Loru Creative.

Pasaules čempionātā junioriem un U23 grupai distanču slēpošanā, kas šodien sākās Somijas pilsētā Vuokati, juniorēm (2001.g.-2005.g.) sprintā klasiskajā stilā 84 dalībnieču konkurencē Latvijas pārstāves Samanta Krampe un Līva Šahno bija septiņdesmitniekā, ieņemot attiecīgi 65. un 69.vietu, bet Estere Volfa ierindojās 73.vietā. Par čempioni kļuva Patrīcijas Eidukas komandas biedrene Monika Skindere.

Kā allaž ar sprintu pasaules junioru/U23 čempionātu atklāj junioru vecuma slēpotāji. Pirmās uz starta izgāja meitenes, kur 84 dalībnieču vidū bija arī trīs Latvijas pārstāves – rīdziniece Samanta Krampe (2003.g.), madoniete Līva Šahno (2003.g.) un viena no visjaunākajām čempionāta dalībniecēm Estere Volfa (2005.g.) no Cēsīm. Visām mūsējām tā bija debija pasaules junioru čempionātā. Pēc FIS punktu reitinga Krampe ar Šahno bija septītajā desmitā, bet 15 gadus vecā Volfa, tā kā nebija līdz šim startējusi FIS sacensībās un nebija reitinga punktu, tad viņai bija piešķirts viens no pēdējiem numuriem, jo vēl tādas bija pāris dalībnieces. Vecuma ziņā vairāk nekā piecdesmit konkurentes bija gadu vai divus vecākas.

Juniorēm startēja arī pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušās dalībnieces, kā poliete Monika Skindere un ķīniete Dinigēra Jilamužianga. Līdz ar to atpalikšana no vadošajām nevarēja būt 10-15 sekunžu robežās, bet gan vairāk. Janvārī kontroltreniņā, kas bija arī atlase uz čempionātu, sprintā pārliecinoši labākā no mūsējām bija Samanta Krampe, kura arī Vuokati sprinta kvalifikācijā sasniedza labāko rezultātu mūsu meiteņu vidū. Rīdziniece uzrādīja 65.laiku (+25,47 sek.), par nepilnām četrām sekundēm un četrām vietām apsteidzot Līvu Šahno, abām ierindojoties atbilstoši savam reitingam. Jauniņā Volfa spēja apsteigt vairāk nekā desmit konkurentes un ieņemt 73.vietu (+38,68 sek.). Madonietei Šahno un Volfai no Cēsīm, kurām biatlons ir primārais un kuras cenās neizlaist nevienas slēpošanas sacensības Latvijā, klasikas sprints nav tā stiprākā puse, un viņas mēģinās labāk nostartēt sev tuvākajā otrajā disciplīnā – 5km brīvajā stila ar intervāla startu.

Kvalifikācijā labāko laiku uzrādīja Patrīcijas Eidukas komandas biedrenes Veronikas Kaletas jaunākā māsa un pagājušā čempionāta 24.vietas ieguvēja sprintā Karolina, kura arī ir Justīnas Kovaļčikas komandā un kura bija otra aiz Patrīcijas decembrī Slāvu kausā. Pārliecinoši kvalifikāciju pārvarēja un trīsdesmitniekā iekļuva visas igaunietes – Kaidi Kāsiku (14.laiks, +7,18 sek.), Johanna Udrasa (19.laks, +8,05 sek.) Keidi Kāsiku (22.laiks, +9,20 sek.). Tikmēr visas četras lietuvietes palika aiz Latvijas slēpotājām.

Ceturtdaļfināli, kur sacentšiies trīsdesmit ātrākās, sāksies plkst.12.00.

Pasaules junioru čempionāts distanču slēpošanā, sprinta kvalifikācija klasiskajā stilā juniorēm, 84 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Karolina KaletaPolija2:40.26
2.Moa HansoneZviedrija+0.42
3.Aļona BaranovaKrievija+2.32
4.Monika SkinderePolija+2.74
5.Marija Hartca MellingaNorvēģija+3.95
6.Merta RosenbergaZviedrija+4.88
65.Samanta KrampeLatvija+25.47
69.Līva ŠahnoLatvija+29.31
73.Estere VolfaLatvija+38.68

Fināls sprintā klasiskajā stilā juniorēm

V.SportisteValstsRezultāts
1.Monika SkinderePolija2:33.24
2.Moa HansoneZviedrija+0.71
3.Karolina KaletaPolija+0.73
4.Veronika StepanovaKrievija+6.87
5.Vilma RītiSomija+6.90
6.Marija Hartca MellingaNorvēģija+8.44

, 2021-02-09 14:36, pirms 3 gadiem
Monika baigi laiž, paņēma divas medaļas vienā distancē!

1. Monika Skindere Polija 2:33.24
2. Moa Hansone Zviedrija +0.71
3. Monika Skindere Polija +0.73
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.