Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā lielās snigšanas dēļ sāksies dienu vēlāk

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā lielās snigšanas dēļ sāksies dienu vēlāk
Foto: AP.

Pasaules čempionātā kalnu slēpošanā, kas norisināsies 1956.gada Olimpisko spēļu mājvietā Kortīnā d’Ampeco (Itālija), šodien vajadzēja sadalīt pirmās godalgas, taču lielās sniegšanas dēļ čempionāta sākums būs dienu vēlāk un pirmās sacensības tiks aizvadītas otrdien.

Šodien uz starta Alpu kombinācijā (slaloms+supergigants) gatavojās iziet sievietes, taču spēcīgās snigšanas dēļ sacensības tika atceltas. Pagaidām jauns datums Alpu kombinācijas norisei vēl nav noteikts. Taču saskaņā ar kalendāru rītdien supergigantā labākos noskaidros gan sievietes, gan vīrieši, kuru vidū redzēsim arī mūsu Elvi Opmani, kurš ātrumdisciplīnās piedalījās arī pagājušajā čempionātā.

Pēdējo 25 gadu laikā Itālija trešo reizi uzņem pasaules čempionātu, bet tieši Kortīnā d’Ampeco tas nebija norisinājies 80 gadus. Taču 1941.gadā Kortīnā notikušā čempionāta rezultātus anulēja, jo, sākoties II Pasaules karam, bija ļoti mazs dalībnieku skaits. 1956.gadā pasaules čempionāts Kortīnā d’Ampeco bija kopā ar Olimpiskajām spēlēm (tā tas turpinājās vēl līdz 1980.gadam – aut.piez.). Pēdējās desmitgadēs Itālijai piešķirtos pasaules čempionātus uzņēma Bormio un Sestriēre.

Par Dolomītu karalieni dēvētajā Kortīnā d’Ampeco priekš pasaules čempionāta ir sagatavotas piecas trases, bet 14 dienu laikā par 13 medaļu komplektiem kalnu slēpotāji sacentīsies četrās trasēs, jo viena ir paredzēta kvalifikācijai tehniskajās disciplīnās. Uz čempionātu ir ieradušies ap 600 kalnu slēpotājiem no 70 valstīm, kuru vidū būs arī mūsējie.

Pasaules čempionāta sākotnējā programma:

DatumsDisciplīna
8.februārisAlpu kombinācija sievietēm
9.februārisSupergigants sievietēm un vīriešiem
10.februārisAlpu kombinācija vīriešiem
13.februārisNobrauciens sievietēm
14.februārisNobrauciens vīriešiem
16.februārisParalēlais slaloms sievietēm un vīriešiem
17.februārisKomandu sacensības
18.februārisMilzu slaloms sievietēm
19.februārisMilzu slaloms vīriešiem
20.februārisSlaloms sievietēm
21.februārisSlaloms vīriešiem

Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.