Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kobajaši triumfē Četru tramplīnu turnejas kopvērtējumā, pēdējā posmā paliek bez uzvaras

Kobajaši triumfē Četru tramplīnu turnejas kopvērtējumā, pēdējā posmā paliek bez uzvaras
Rjoju Kobajaši. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Japānas tramplīnlēcējs Rjoju Kobajaši ceturtdien Bišofshofenē izcīnīja uzvaru Četru tramplīnu turnejas kopvērtējumā, taču pēdējā posmā uzvaru svinēja austrietis Daniels Hūbers.

Kobajaši ceturtdien svinēja savu otro uzvaru sacensību kopvērtējumā, sacensībām notiekot 70.reizi. Tomēr viņam neizdevās kļūt par pirmo, kurš sasniedzis divus "Grand Slam".

Kobajaši bija uzvarējis iepriekšējās trīs šīs sezonas Četru tramplīnu sacensību posmos, tostarp arī iepriekšējā posmā, kas laika apstākļu problēmu dēļ notika uz Pola Auserleitnera vārdā nosauktā milzu tramplīna tajā pašā Austrijas pilsētā Bišofshofenē.

Tomēr pirmais lēciens tikai 133,5 metru tālumā atstāja viņu piektajā vietā posmā, un arī otrais lēciens nebija tālāks, summā iegūstot 277,8 punktus un neuzlabojot savu pozīciju. Tas bija vairāk nekā pietiekami, lai ar 1162,3 punktiem nodrošinātu savu otro uzvaru Četru tramplīnu sacensību kopvērtējumā pēc 2018./2019.gada sezonas uzvaras visos četros posmos.

Ceturtdien uzvaru izcīnīja Hūbers, ar 286,8 punktiem (136,5 un 137 metri) pirmo reizi uzvarot Pasaules kausa sacensībās. Otrais bija norvēģis Halvors Egners Granerūds ar 282,4 punktiem (136,5 m/136 m), bet trešais ar 281,9 punktiem - vācietis Karls Geigers (140,5 m/132 m). Kobajaši ceturtdienas lēcienus sāka ar 17,9 punktu pārsvaru pār norvēģi Māriusu Linnvīku, un pēdējās cerības izcīnīt titulu norvēģim beidzās ar pirmo lēcienu 126 metru tālumā, pēc otrā finišējot desmitajā vietā. Viņš ar 1138,1 punktu saglabāja otro vietu kopvērtējumā, par 9,9 punktiem apsteidzot Granerūdu.

Kobajaši pirms trim gadiem kļuva tikai par trešo, kurš uzvarējis visās četrās vienas sezonas Četru tramplīnu sacensībās, pievienojoties vācietim Svenam Hannavaldam (2002.) un Kamilam Stoham no Polijas (2018.). Sezonas sākumā japānis kādu laiku bija spiests izlaist sacensības Covid-19 infekcijas dēļ, taču ir atguvies, izcīnot piecas uzvaras pēdējos septiņos Pasaules kausa posmos un ar 841 punktu izvirzoties līderpozīcijās kopvērtējumā. Ar 785 punktiem seko Geigers un ar 613 punktiem - Granerūds.

Iepriekšējā sezonā tūrē uzvarēja un trešo reizi "Zelta ērgļa" trofeju ieguva Stohs, kurš šosezon jau pirmajā posmā zaudēja cerības uz titula nosargāšanu.

Izmantotie resursi:
LETA


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.