Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Tongas puskailais karognesējs grib startēt arī ziemas olimpiskajās spēlēs

Tongas puskailais karognesējs grib startēt arī ziemas olimpiskajās spēlēs
Pita Taufatofua
Foto: AFP/Scanpix

33 gadus vecais Pita Taufatofua, kurš Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā kļuva par interneta slavenību, jo Tongas karogu stadionā ienesa puskails un ieziedies ar eļļu, paudis apņēmību startēt arī ziemas olimpiskajās spēlēs.

"Visu mūžu pavadīju, dzenoties pakaļ olimpiskajam sapnim, un šogad tas piepildījās. Ar savu sapni gribu spert vēl vienu soli uz priekšu," sacīja Pita Taufatofua. Viņš izteicis apņēmību piedalīties arī 2018. gada olimpiskajās spēlēs, kas norisināsies Dienvidkorejā, startējot distanču slēpošanā. "Vispirms man jākvalificējas. Taču mans mērķis paliek nemainīgs: pierādīt cilvēkiem – ja to varu es, var aŗī viņi. Mans mērķis ir un paliek olimpiskā medaļa."

Riodežaneiro 33 gadus vecais sportists piedalījās taekvondo, zaudējot un no cīņas izstājoties jau pirmajā kārtā. Par Tongas pirmo ziemas olimpieti 2014. gadā kļuva kamaniņu braucējs Bruno Banani, kurš Sočos ieņēma 32. vietu 39 sportistu konkurencē. Arī viņš kļuva slavens savāda iemesla dēļ: 2012. gadā kamaniņu braucēju sauca Fuahea Semi, bet viņš nolēma mainīt vārdu, lai tas sakristu ar sponsora – Vācijas apakšveļas ražotāja – nosaukumu.

Tonga atrodas Klusajā okeānā un sastāv no vairāk nekā 170 salām. Gada vidējā temperatūra ir no 24 līdz 29 grādiem. Valsts pazīstama ar labajām regbija izlasēm. 2018. gada olimpiskās spēles Dienvidkorejā norisināsies no 9. līdz 25. februārim.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com


, 2016-12-06 16:43, pirms 7 gadiem
Diez tad arī pus pliks karogu nesis iekšā ?
, 2016-12-06 18:54, pirms 7 gadiem
Lin#7 rakstīja: Diez tad arī pus pliks karogu nesis iekšā ?
Tak tā ir viņa parastā slēpošanas forma.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.