Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Bikše neturpina "Tour de ski" seriālu, līderi pirms pēdējā posma Kolonja un Ūstberga

Bikše neturpina "Tour de ski" seriālu, līderi pirms pēdējā posma Kolonja un Ūstberga
I.Bikše
Foto: Infoski.lv, A.Šuriņš.

LETA--DPA. Latvijas distanču slēpotājs Indulis Bikše sestdien neizgāja uz starta "Tour de Ski" seriāla priekšpēdējā, piektajā posmā, pēc kura līderis kopvērtējumā ir šveicietis Dario Kolonja, bet dāmu sacensībās vadībā atrodas norvēģiete Ingvilda Ūstberga.

Bikše pirms šī posma, kur vīri spēkojās 15 kilometru masu startā klasiskajā stilā, kopvērtējumā bija atrodams pēdējā vietā starp 67 dalībniekiem, taču sestdien uz starta neizgāja.

Sestdien notikušajā sacensībās uzvarēja Kazahstānas distanču slēpotājs Aleksejs Poltoraņins, kurš otrās vietas ieguvēja Andreju Larkovu no Krievijas pārspēja par 0,4 sekundēm. Savukārt trešais bija kanādietis Alekss Hārvijs, kurš Poltoraņinam zaudēja 0,9 sekundes, bet vēl īsu brīdi aiz viņiem finišēja Kolonja.

Kopvērtējumā līderis joprojām ir Kolonja, kurš par vienu minūti un 14,4 sekundēm apsteidz Poltoraņinu, bet trešais ir pagājušās sezonas tūres čempions krievs Sergejs Ustjugovs, kurš atpaliek vienu minūti un 21,5 sekundes.

"Tour de Ski" noslēgsies svētdien ar deviņu kilometru posmu, kurā pēdējie trīs kilometri jāveic pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem, kur tiek rēķināti arī "Tour de Ski" izcīnītie punkti, pārliecinošs līderis ar 752 punktiem joprojām ir norvēģis Juhaness Klēbo, otro vietu ar 550 punktiem ieņem krievs Aleksandrs Boļšunovs, bet trešais ir Ustjugovs, kurš ticis pie 525 punktiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka trešdien pārāk spēcīga vēja dēļ tika atceltas "Tour de Ski" ceturtā posma sacensības vīriešiem, kuriem bija paredzēts sacensties klasiskā stila sprinta sacensībās. Līdz ar to kopējā vērtējumā tiks rēķināti sešos etapos sasniegtie rezultāti.

Pirms nedēļas sprintā brīvajā stilā Bikše ieņēma 79.vietu, tobrīd apsteigdams 15 konkurentus. Sasniegtais rezultāts latvietim deva 102,28 FIS kategorijas punktus. Svētdien 15 kilometru distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu latvietis bija 83.pozīcijā un tika pie 106,84 FIS kategorijas punktiem, bet pirmdien 15 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā viņš ieņēma 73.vietu, nopelnot 108,02 FIS kategorijas punktus. Tikmēr ceturtdien viņš ierindojās pēdējā vietā starp 67 dalībniekiem ceturtajā posmā, kura sportisti sacentās 15 kilometru masu starta brīvā stila sacensībās.

Sacensībās dāmām sestdien desmit kilometru distancē ar masu startu pirmā finišēja norvēģiete Heidi Venga, kura otrās vietas ieguvēju Kristu Permekoksi no Somijas apsteidza par 7,6 sekundēm, bet trešā bija austriete Terēza Štadlobera, kura bija vēl sekundi lēnāka. Savukārt piektā finišēja seriāla kopvērtējuma līdere Ūstberga.

Šo sacensību līdere pēc pieciem posmiem ir Ūstberga, kura vairs tikai par nieka 1,8 sekundēm apsteidz Vengu, bet trešā, atpalikdama jau vienu minūti un 33,5 sekundes, ir Permekoksi.

Venga sieviešu konkurencē ir pašreizējā "Tour de Ski" čempione.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm Ūstbergai ir 727 punkti, bet otrā ar 704 punktiem ir Venga. Šīs nedēļas sākumā līderpozīciju zaudēja 610 punktus guvusī zviedriete Šarlote Kalla, kura arī izlēma "Tour de Ski" nepiedalīties, jo galvenais ir sekmīgi sagatavoties olimpiskajām spēlēm.

Bikše "Tour de Ski" seriālā piedalījās otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš kļuva par pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš piedalās šajā tūrē, kopvērtējumā izcīnot 40.vietu. Turklāt pērn pēdējā etapā Bikše kļuva par vēsturē pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš ieguvis Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Katrai valstij uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm ir garantēta pa vienai vietai dāmu un vīru konkurencē, bet, lai tiktu pie otrās ceļazīmes uz Olimpiādi, kādam sportistam jātiek starp 300 labākajiem rangā. Bikše šobrīd ieņem 341.pozīciju sprintā un 474.vietu distancē.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-01-07 02:15, pirms 6 gadiem
Indulim šogad trūkst jaudas, varbūt arī labāk laicīgi piestāt, nekā mocīt sevi vēl, it sevišķi, ņemot vērā olimpiādi. Bet labs treniņš viņam sanācis būs!
Savukārt līderu kaujas šogad bez rozīnēm, daudzu trūkst, un večiem Kolonja, acīmredzot, ir nenoķerams. Meičas gan vēl kožas, kas man patīk!
, 2018-01-07 03:38, pirms 6 gadiem
denebs rakstīja: Indulim šogad trūkst jaudas, varbūt arī labāk laicīgi piestāt, nekā mocīt sevi vēl, it sevišķi, ņemot vērā olimpiādi. Bet labs treniņš viņam sanācis būs!
Savukārt līderu kaujas šogad bez rozīnēm, daudzu trūkst, un večiem Kolonja, acīmredzot, ir nenoķerams. Meičas gan vēl kožas, kas man patīk!
Sievietēm jau arī skaidrs, ka Venga vinnēs.
, 2018-01-07 06:52, pirms 6 gadiem
Pēc tam,kad ceturtdien sev mīļākajā brīvajā stilā,viņš priekšpēdējai vietai zaudēja pāris minūtes,bija skaidrs,ka šogad labāk nemocīties.
, 2018-01-07 09:56, pirms 6 gadiem
večukiņš rakstīja: Pēc tam,kad ceturtdien sev mīļākajā brīvajā stilā,viņš priekšpēdējai vietai zaudēja pāris minūtes,bija skaidrs,ka šogad labāk nemocīties.
protams....galvenais vizināties pa pasali..kārtejais tūrists....
uzvedība kā pasaules klases slēpotājim...
jāpataupās olimpiādei....un tad savākšu kārtējo medaļu ražu....
vai ne bikše...vai kā tevi tur sauc...
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.