Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Olimpietis Zvejnieks tiek pie labākā FIS punktu skaita šosezon

Olimpietis Zvejnieks tiek pie labākā FIS punktu skaita šosezon
Kristaps Zvejnieks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latviešu vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš februārī aizstāvēja valsts godu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, pirmdien Japānā Tālo Austrumu kausa ietvaros sasniedza savu šīs sezonas labāko rezultātu nopelnītajos Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktos.

Zvejnieks pirmdien piedalījās milzu slaloma sacensībās, kur izcīnīja piekto vietu. Par uzvarētāju kļuva zviedrs Antons Kasmans, kuram latvietis divu braucienu summā piekāpās par 0,52 sekundēm. Šāds sniegums Latvijas labākajam kalnu slēpotājam ļāva tikt pie 15,50 FIS punktiem, kas ir viņa labākais sasniegums šajā sezonā. Šī ir arī pirmā reize šosezon, kad viņam izdevies izslēpot zem 16,00 FIS punktiem.

Vēl 35.vietā pirmdienas sacensībās vīriešu konkurencē palika Miks Zvejnieks, par to nopelnīdams 61,31 FIS punktu. Kopumā divus braucienus veica 53 kalnu slēpotāji. Pirmdien Tālo Austrumu kausa ietvaros milzu slaloma sacensības aizvadīja arī dāmas, kur 15.vietā ierindojās Agnese Āboltiņa, par to nopelnīdama 65,84 FIS kategorijas punktus

Otrdien un trešdien Tālo Austrumu kausa sacensībās tiks aizvadīts arī slalomā. Pirms diviem gadiem K.Zvejnieks tieši Tālo Austrumu kausa sacensībās sasniedza savu karjeras rekordu FIS punktus, slalomā iegūstot 8,40 punktus. Jau ziņots, ka K.Zvejnieks piedalījās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Viņš izcīnīja 26.vietu Alpu kombinācijā, kas viņam olimpiskajās spēlēs ir karjeras rekords, bet milzu slalomā viņš ierindojās 35.pozīcijā, kamēr slalomā līdz finišam netika.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-03-05 17:38, pirms 6 gadiem
Pa lēto latvieši cīnās.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.