Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas čempionāta medaļnieki slēpošanā dominē Ziemas skolēnu čempionāta 1. posmā Pļaviņās

Latvijas čempionāta medaļnieki slēpošanā dominē Ziemas skolēnu čempionāta 1. posmā Pļaviņās
Foto: "S!-Fischer”

Slēpošanas un biatlona sporta bāzē “Jankas-Jaujas”, kas atrodas Pļaviņās, aizvadīts pirmais no kopumā trīs posmiem “S!-Fischer 2023” Ziemas skolēnu čempionātā slēpošanā, uz starta pulcējot 171 skolēnus no 25 vispārizglītojošām skolām, kuri mērojās spēkiem slidsolī, bet SV10 grupa klasiskajā solī.

Vecākajā grupā puišiem (V18) pirmajā vietā ierindojas Artūrs Filips Igaviņš (Gulbenes novada vidusskola) ar laiku 13:48. Otrajā vietā sekoja Filips Mikulovs (Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskola) ar laiku 13:55, bet trešajā vietā ierindojās Niks Berģis (Gulbenes novada vidusskola). S18 grupā pirmo vietu ieņēma Latvijas čempionāta medaļniece un uzvarētāja Madara Veckalniņa (Madonas Valsts ģimnāzija) ar laiku 11:02. Otro vietu ieguva Līna Bērziņa (Madonas Valsts ģimnāzija), krua bija minūti lēnāka, bet trešajā vietā - Līva Salmiņa (Gulbenes novada vidusskola).

V16 grupā pirmo vietu izcīnīja pirms trim nedēļām LČ 1. Posmā zeltu un sudrabu izcīnījušais Bruno Bilāns (Siguldas pilsētas vidusskolas). Viņam sekoja Kristaps Paijo (Siguldas Valsts ģimnāzija) ar otro vietu, bet trešajā vietā ieridnojās Žanis Mačionis (Daugavpils centra vidusskola). S16 grupā pirmo vietu ieņēm LČ medaļniece Keita Marcinkēviča (Siguldas Valsts ģimnāzijas), otrajā vietā ierindojās zeltu LČ nopelnījusī Martīne Djatkoviča (Krāslavas ģimnāzija) un trešajā vietā Keita Kolna (Madonas Valsts ģimnāzija).

Puišiem V14 grupā pirmo vietu ieņēma sudraba medaļas ieguvējs LČ klasikas distancē Leo Bilāns (Siguldas pilsētas vidusskola), kam sekoja Māris Lazdāns (Daugavpils Valsts Ģimnāzija) un pērnā gada medaļnieks Ginters Bērziņš (Madonas Valsts Ģimnāzija). Meitenēm šajā grupā pirmās divas vietas LČ uzvarētājai Lāsmai Beķerei un vicelīderei Alisei Plātei, bet trijnieku noslēdza Keria Krēmere (visas no Madonas Valsts Ģimnāzijas).

Puišiem V12 kategorijā pirmā vieta LČ bronzas medaļniekam Jāzepam Kubliņam (Lejasciema pamatskola), aiz viņa Maksims Šķitovs (Madonas pilsētas vidusskola) un Miķelis Salmiņš (Lejasciema pamatskola, savukārt meitenēm priekšgalā bija Luīze Čodere (Laurenču sākumskola), Sabīne Mālniece (Madonas pilsētas vidusskola) un Evelīna Kubera (Daugavpils Vienības pamatskola).

V10 klasiskajā stilā pirmo vietu ieņēma LČ 1. posma uzvarētājs Ernests Berkolds (Lejasciema pamatskola), viņam sekoja Kalvis Rūdolfs Kupcis un Rojs Strods (abi no Madonas pilsētas vidusskolas), bet meitenēm pirmajās divās vietās tika LČ pirmā posma medaļnieces - uzvarēja Ance Arama (Madonas pilsētas vidusskola), bet otrā bija Reičela Melānija Ozoliņa (Siguldas pilsētas vidusskola), savukārt trešo vietu ieguva Anete Čable (Lejasciema pamatskola).

Čempionāta ideja radusies Siguldā, kur čempionāts ik ziemu tiek organizēts kopš 2015.gada, ik reiz piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Čempionāts no vietēja mēroga sacensībām ir izaudzis līdz nacionālam mērogam. Pēdējās sezonās čempionāts pulcēja kopumā vairāk nekā 700 skolēnus no 53 Latvijas vispārizglītojošajām skolām. Pasākuma mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt veselīgu konkurenci un sadarbību starp skolām un skolēniem sporta jomā.
Sacensību seriālā skolēni sacenšas par kopvērtējuma galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei no “Fischer Latvia”.
Otrais posms paredzēts jau 17. februārī Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis”, kur skolēniem būs jāveic distance klasiskajā solī. Distances garums tiks precizēts, izejot no sniega apstākļiem. Trešais un noslēdzošais posms plānots 10. martā Siguldā, “Fischer slēpošanas centrā” ar šķēršļu un veiklības distanci brīvajā stilā un sprinta posmu, kurā arī noskaidrosim skolu kopvērtējuma uzvarētāju, kura saņems galveno balvu.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.