Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Norvēģijas distanču slēpošanas zvaigzne Juhauga paziņo par karjeras beigām

Norvēģijas distanču slēpošanas zvaigzne Juhauga paziņo par karjeras beigām
Terēze Juhauga. Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Trīskārtējā Pekinas olimpisko spēļu čempione norvēģiete Terēze Juhauga gatavojas beigt savu distanču slēpotājas karjeru, piektdien savā "Instagram" kontā ierakstīja sportiste.

Juhauga sociālajā tīklā "Instagram" raksta, ka jutīsies kā veikusi pilnu apli, kad sestdien Holmenkollenā sacentīsies 30 kilometru distancē, jo būs pagājuši 11 gadi pēc viņas pirmās individuālās uzvaras pasaules čempionātā tajā pašā distancē un tajā pašā trasē Oslo pievārtē.

Paredzams, ka 33 gadus vecā slēpotāja pabeigs sezonu nākamnedēļ Zviedrijas trasē Fālunā.

"Es ļoti nevēlos, lai ceļojums beidzas, bet visam ir savs laiks, un domāju, ka man ir pienācis laiks darīt ko citu, nevis ieguldīt visu savu laiku distanču slēpošanā," viņa raksta.

Juhauga piebilst, ka "karš Ukrainā var likt daudzām lietām likties bezjēdzīgām, un arī mana sirds ir kopā ar ukraiņu tautu, kas cīnās par savu brīvību".

Juhauga pagājušajā mēnesī Pekinā izcīnīja savas pirmās individuālo disciplīnu zelta medaļas olimpiskajās spēlēs, uzvarot 10 kilometros, 15 kilometru skiatlonā un 30 kilometru distancē ar kopēju startu. Viņas kontā ir arī zelts, sudrabs un bronza no 2010. un 2014.gada spēlēm.

Tāpat norvēģietei ir 19 pasaules čempionātu medaļas, no kurām 14 - zelta.

Viņas karjera varētu būt bijusi vēl spilgtāka, ja vien viņai daudzu gadu garumā nebūtu bijis jātiekas ar izcilo tautieti Marita Bjergenu. Tāpat Juhauga izcieta divus gadus ilgu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu, kas lika viņai izlaist 2017.gada pasaules čempionātu un 2018.gada olimpiskās spēles.

Viņa trīs reizes uzvarējusi Pasaules kausa kopvērtējumā, un viņas kontā ir 80 uzvaras Pasaules kausa posmos.


, 2022-03-04 21:19, pirms 2 gadiem
Izcila slēpotaja, žel, ka tik stulbi ar dopingu sanāca, bet stāsts par lūpu krēmu tomēr tā baigi nepārliecināja.
, 2022-03-04 22:51, pirms 2 gadiem
jep, armstrongs bija izcils ritenjbraucejs, tik stasts par vezi neparliecinaja... cik cilvekiem shitadi dzives saboja ? nevajag te liekuljot...
, 2022-03-05 08:21, pirms 2 gadiem
gadas rakstīja: jep, armstrongs bija izcils ritenjbraucejs, tik stasts par vezi neparliecinaja... cik cilvekiem shitadi dzives saboja ? nevajag te liekuljot...
Totie Getlinam izdevās pārliecināt divas(!) reizes ...par otro reizi pienākas mūža diskvalifikācija...a nekā noticēja
, 2022-03-05 09:25, pirms 2 gadiem
Norvēģijai krīzes situācija dāmām !Reāli par uzvaru nav nevienas kas var cīnīties pasaules kausā. Un es neticu kad kāda var cīnīties par top3! Faktiski no tādām stiprākajām ir palikusi vien Heidi Wenga!
, 2022-03-05 10:51, pirms 2 gadiem
tads rakstīja: Norvēģijai krīzes situācija dāmām !Reāli par uzvaru nav nevienas kas var cīnīties pasaules kausā. Un es neticu kad kāda var cīnīties par top3! Faktiski no tādām stiprākajām ir palikusi vien Heidi Wenga!
Sprintā ir, tā pati Falla, bet distancē tiešām nav. Krievu gan jau arī nākamsezon nebūs, tādēļ būs zviedru dominance diezgan liela.
, 2022-03-05 12:15, pirms 2 gadiem
Aiziet vienīgā dzelzs lēdija tūrē pēc tautietes Bergenas. Palikušās ir vienkārši sievietes-sportistes. Ja saprotat, ko domāju, dažas ieskatam - Sārinena, diCenta, Kulakova ... Labi, ne pirmā plāna, bet Išida paliek, ja arī neaizies.

Ne viss ir tik drūmi, tukša vieta nepaliks. Patrīcijai būs iespēja izšaut Top10
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.