Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Raimo Vīgantam iedzīšanā divu vietu kāpums, Krievija gūst dubultuzvaru

Raimo Vīgantam iedzīšanā divu vietu kāpums, Krievija gūst dubultuzvaru
Aleksandrs Boļšunovs. Foto: EPA/Scanpix

Svētdien, 3. janvārī, tiek aizvadīta pēdējā diena Val Mustairas sacensībām "Tour de Ski" slēpošanas seriālā. 15 km iedzīšanas distancē brīvajā stilā vīriešiem paredzamu uzvaru izcīnīja Krievijas sportists Aleksandrs Boļšunovs, savukārt Latvijas slēpotājs Raimo Vīgants spēja pakāpties par divām pozīcijām augstāk.

21 gadu vecais madonietis Raimo Vīgants, pirms šīm sacensībām ieņemdams 66. vietu "Tour de Ski" kopvērtējumā, šodien startēja lielajā slēpotāju vilnī, kas devās trasē 3:20 minūtes aiz līdera Aleksandra Boļšunova no Krievijas. Taču patiesībā Vīganta atpalicība bija 5:22 minūtes, kas tika pieskaitītas klāt viņa šīs dienas uzrādītajam rezultātam.

Finišu Vīgants sasniedza 34:46.9 minūtēs, kas starp visiem 75 dalībniekiem bija 57. labākais rezultāts. Kopsummā tas viņam ļāva pakāpties par divām pozīcijām un pēc trim posmiem "Tour de Ski" kopvērtējumā ierindoties 64. vietā (+7:57).

Pārliecinošais līderis Boļšunovs (startā viņa pārsvars pār otro vietu bija tieši viena minūte) distanci iesāka manāmi lēnākā tempā nekā sekotāji, kā rezultātā jau pēc pirmā pusotra kilometra Artjoms Maļcevs un Dario Kolonja spēja pārsvaru sadeldēt gandrīz par 10 sekundēm. Pēc tam, saņēmis informāciju no treneriem trases malā, 24 gadus vecajam krievu slēpotājam nācās ātrumu palielināt, un 3.7 km kontrolpunktā viņa pārsvars jau atkal bija gandrīz minūte.

Distances vidusdaļā ievērojami samazinājās ātrums mājiniekam Dario Kolonjam, un viņš izkrita no tuvāko sekotāju pāra. Artjoms Maļcevs tādējādi kļuva par "vientuļnieku" cīņā par otro vietu, jo viņa pārsvars pār pārējo četru sportistu grupu, kurā tagad ietilpa šveicietis Dario Kolonja, francūzis Moriss Manifikā un krievi Deniss Spicovs un Ivans Jakimuškins, pārsniedza 20 sekundes. Trīs kilometrus līdz finišam francūzis no šīs grupas aizbēga cerībā panākt Maļcevu, un viņam turēt līdzi centās arī Spicovs. Manifikā spēja samazināt deficītu līdz aptuveni 10 sekundēm, taču Maļcevu tā arī noķert nespēja. Finišā gan viņš bija diegzan priecīgs, jo, startēdams ar septīto numuru, tika uz pjedestāla. Uzvarētāja Boļšunova pārsvars finišā sasniedza 53.7 sekundes.

Šogad Val Mustairas posmā tika ieviesta arī jauna "Val Müstair Trophy" balvas izcīņa, kuras balvu fonds ir 10 000 Šveices franku (9,2 tūkstoši eiro). Pusi no balvu fonda iegūst katra dzimuma sportists, kurš atrodas "Tour de Ski" kopvērtējuma vadībā pēc trim Val Mustairas posmiem. Tas nozīmē, ka Boļšunovs par šīs dienas uzvaru balvā saņēma 5000 Šveices franku (4,6 tūkstoši eiro).

Pārsteigums pagaidām "Tour de Ski" kopvērtējumā ir Andoras slēpotāja Irineu Esteves Altimirasa atrašanās 13. vietā pēc trim posmiem, no līdera atpaliekot par 2:21 minūtēm. Sprinteris zviedrs Oskars Svensons, kurš startēja ar trešo numuru, līdz finišam noslīdēja līdz pat 23. pozīcijai (+3:27.7). Cits sprinta speciālists Federiko Pellegrīno no Itālijas šodien finišu sasniedza astotajā vietā (+2:08.3).

Šodien pulksten 16:25 pēc Latvijas laika 10 km iedzīšanas sacensības notiks arī sievietēm, kur ar 25. numuru startēs Patrīcija Eiduka 2:35 minūtes aiz līderes. Ar pirmo numuru trasē dosies pirmo divu posmu uzvarētāja Linna Svāna no Zviedrijas.

15 km iedzīšana brīvajā stilā vīriešiem, "Tour de Ski" 3. posms, Val Mustaira (Šveice)

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija32:11.1
2.Artjoms MaļcevsKrievija+53.7
3.Moriss ManifikāFrancija+1:07.0
4.Deniss SpicovsKrievija+1:10.7
5.Ivans JakimuškinsKrievija+1:34.2
6.Dario KolonjaŠveice+1:34.7
64.Raimo VīgantsLatvija+7:57.8

, 2021-01-03 18:00, pirms 3 gadiem
Kamēr nav norvēģu, krievs paņems visu, ko var paņemt!
, 2021-01-03 19:26, pirms 3 gadiem
Starp citu, šodien ātrākais bija Spitsovs, Manifikā otrs ātrākais.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.