Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bikše "Tour de Ski" iedzīšanā uzrāda priekšpēdējo rezultātu

Bikše "Tour de Ski" iedzīšanā uzrāda priekšpēdējo rezultātu
Indulis Bikše. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Norvēģijas distanču slēpotājs Juhaness Klēbo ceturtdien prestižo "Tour de Ski" sacensību 15 kilometru brīvā stila iedzīšanā vien par mata tiesu apsteidza sīvāko konkurentu Sergeju Ustjugovu no Krievijas, kamēr latvietis Indulis Bikše bija otrs lēnākais no finišējušajiem, bet vēl viens no konkurentiem tika apdzīts par apli.

"Tour de Ski" kopvērtējuma līderis Klēbo ceturtdien iedzīšanu pār Ustjugovu sāka ar 15 sekunžu finālā, tomēr vadību viņš nosargājis vien niecīgā līmenī, jo sacensībās uzvarēja vien ar 0,4 sekunžu pārsvaru. Savukārt trešais ceturtdien bija vēl viens Krievijas slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs, kurš atpalika vienu minūti un 8,2 sekundes.

Tikmēr Bikše kopā ar vājākajiem sportistiem startēja pēdējā plūsmā, trīs minūtes un 30 sekundes pēc Klēbo. Slēpojumā šodien Latvijas sportists bija otrs lēnākais no finišējušajiem sportistiem. Klēbo viņš zaudēja trīs minūtes un 5,8 sekundes, bet par desmit sekundēm tika apsteigts amerikānis Bendžamins Lastgartens. Par savu sniegumu latvietis nopelnīja 125,10 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktus.

"Tour de Ski" kopvērtējumā pēc piecām sacensībā līderis Klēbo apsteidz Ustjugovu par 5,4 sekundēm, kamēr trešajā vietā esošais Boļšunovs zaudē vienu minūti un 18,2 sekundes. Tikmēr Bikše ir pēdējais starp 57 slēpotājiem un no pirmās vietas atpaliek par 13 minūtēm un 45,5 sekundēm, gana ievērojami zaudējot arī priekšpēdējai pozīcijai.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 519 punktiem ir Boļšunovs, kamēr 480 punktus iekrājis Klēbo. Trešais ar 466 punktiem tikmēr ir norvēģis Ēmils Īvešens.

Vēlāk ceturtdien desmit kilometru iedzīšanu brīvajā stilā aizvadīs arī dāmas. Līdz "Tour de Ski" noslēgumam atlikušas vēl divas sacensības sestdien un svētdien.

Vēl 2016./17. gada sezonā šo sacensību pēdējā etapā Bikše kļuva par vēsturē pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš ieguvis Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

Vēlāk ceturtdien desmit kilometru iedzīšanu brīvajā stilā dāmām vēl vienu uzvaru guva norvēģiete Ingvilda Ūstberga, kura par iespaidīgām 30,4 sekundēm apsteidza krievieti Natāliju Ņeprajevu, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās amerikāniete Džesika Diginsa, kura fotofinišā apsteidza Jūliju Belorukovu no Krievijas.

Sacensību kopvērtējumā līdere ir Ūstberga, kura par 35,4 sekundēm apsteidz Ņeprajevu, bet trešā ir Diginsa, atpalikdama jau vienu minūti un 22,6 sekundes.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 652 punktiem ir Ūstberga, kurai ar 600 punktiem seko šajā seriālā nestartējošā norvēģiete Terēza Juheuga. Trešā ar 557 punktiem ir somiete Krista Permekoksi, kura ceturtdien bija piektā.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007. gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Lai distanču slēpotāji varētu turpināt sacensības, viņiem būs jānoturas laika limitā - intervāla starta distancēs labākajiem nedrīkstēs zaudēt 15% laika, sprintā 20%, bet masu starta etapos nedrīkstēs tikt apdzīts par apli.

"Tour de Ski" seriālā distanču slēpotāji sadala 560 000 Šveices franku (500 000 eiro) lielu balvu fondu.


, 2019-01-03 17:06, pirms 5 gadiem
Mjā, kāpēc jāraksta muļķības un vēl jāliek virsrakstā?

Ja pareizi saprotu, tad Bikšem jau iedzīšanas startā bija +10:24 pret Klebo (startēja gan viņš pēdēja vilnī 3:30 pēc Klebo, bet rezultātos, protams, rēķināja pilno atpalikšanu). Finišā +13:30. Jā, šķiet, ka arī šodien Bikše ir bijis lēnākais no finišējušajiem, taču vienu vietu augstāk esošajam igaunim mūsējais šodienas distancē ir zaudējis nepilnas 40 sekundes, ne jau četras minūtes! Tās četras minūtes sanāk kopā ar pirms starta esošo trīs minūšu handikapu.
, 2019-01-03 17:13, pirms 5 gadiem
Rādās, ka raksta autoram īsti nav izpratnes par to, kas šodien notika. Saprotu, ka šo publicējis LETA, Sprtacentrs tikai pārpublicē. Atkārtošu vēlreiz - NAV IZPRATNES!!! Pirmkārt, Bikše šodien finišēja pēdējais, taču lai cik tas dīvaini nebūtu rezultātā ir priekšpēdējais, jo pēdējās vietas ieguvējs tika apsteigts par apli un distanci nebeidza, taču arī tā ir reāla vieta, tātad iedzīšanā Bikšem 57.vieta, bet PĒDĒJĀ 58.vieta ukrainim Krasovskim. Bet tā ir tikai puse no bēdas par raksta kļūdām. Otra lieta ir par faktisko laiku. Jā, Bikše šodien vairāk kā 3 minūtes atpalika, bet nevis no priekšpēdējās vietas, kā nekorekti norādīts, bet no šodien ātrākā slēpotāja norvēģa Sundbī (Bikšes laiks 38.13,3, Sundbī laiks 34.36,8).
, 2019-01-03 17:29, pirms 5 gadiem
kasagrande rakstīja: Rādās, ka raksta autoram īsti nav izpratnes par to, kas šodien notika. Saprotu, ka šo publicējis LETA, Sprtacentrs tikai pārpublicē. Atkārtošu vēlreiz - NAV IZPRATNES!!! Pirmkārt, Bikše šodien finišēja pēdējais, taču lai cik tas dīvaini nebūtu rezultātā ir priekšpēdējais, jo pēdējās vietas ieguvējs tika apsteigts par apli un distanci nebeidza, taču arī tā ir reāla vieta, tātad iedzīšanā Bikšem 57.vieta, bet PĒDĒJĀ 58.vieta ukrainim Krasovskim. Bet tā ir tikai puse no bēdas par raksta kļūdām. Otra lieta ir par faktisko laiku. Jā, Bikše šodien vairāk kā 3 minūtes atpalika, bet nevis no priekšpēdējās vietas, kā nekorekti norādīts, bet no šodien ātrākā slēpotāja norvēģa Sundbī (Bikšes laiks 38.13,3, Sundbī laiks 34.36,8).
Kuš, čalim centi kabatā par LETAs relīzes ielikšanu SC, un aizmirstam!
, 2019-01-03 17:55, pirms 5 gadiem
Par "Tour de Ski" jau visa pasākuma laikā LETAi ir nožēlojamas preses relīzes. It kā kādu interesētu, vai mūsējie atkal palikuši pēdējie vai priekšpēdējie...
Turklāt, nevienā reizē nepasakot galveno, proti, vai mūsējie ir iekļāvušies 15% laika limitā un drīkstēs startēt tālāk!
Neesmu pārliecināts, bet vai LETAi PR neraksta Megnis? Ja nē, tad atvainojos!
, 2019-01-03 18:23, pirms 5 gadiem
Bet vai ta jūs biatlonā iedzīšanā tagad vietas un atpalicību arī skatīsities pēc tā, cik Andrejs bijis ātrākais konkrētajā distancē un dosit viņam medaļu par ātrumu? Vai arī tomēr ņemsiet vērā kopējo laiku, kas tomēr ir galvenais
, 2019-01-03 18:28, pirms 5 gadiem
[quote garsigstomats]
Bet vai ta jūs biatlonā iedzīšanā tagad vietas un atpalicību arī skatīsities pēc tā, cik Andrejs bijis ātrākais konkrētajā distancē un dosit viņam medaļu par ātrumu? Vai arī tomēr ņemsiet vērā kopējo laiku, kas tomēr ir galvenais
Nevar salidzinot TURI,AR PK POSMU!TAPEC biatlona iedzisanu ar tures iedzinsanu salidzinat mazliet nekorekti!
, 2019-01-03 18:30, pirms 5 gadiem
nejega rakstīja: [quote garsigstomats]
Bet vai ta jūs biatlonā iedzīšanā tagad vietas un atpalicību arī skatīsities pēc tā, cik Andrejs bijis ātrākais konkrētajā distancē un dosit viņam medaļu par ātrumu? Vai arī tomēr ņemsiet vērā kopējo laiku, kas tomēr ir galvenais
Nevar salidzinot TURI,AR PK POSMU!TAPEC biatlona iedzisanu ar tures iedzinsanu salidzinat mazliet nekorekti!
Te nav runa par sacensību mērogu. Arī OS medāli nedod par to, ka tev individuāli bijis labākais laiks iedzīšanā, bet gan skatās kopējo laiku
, 2019-01-03 18:36, pirms 5 gadiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Neesmu pārliecināts, bet vai LETAi PR neraksta Megnis? Ja nē, tad atvainojos!
Ints tak prom no letas jau kādu laiku.
, 2019-01-03 18:57, pirms 5 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ints tak prom no letas jau kādu laiku.
Ints,tu doma tads biku budigs? Man liekas agrak rakstija par sportu!
, 2019-01-03 19:45, pirms 5 gadiem
kāds viņu uzskata par sportistu? Interesanti
, 2019-01-03 19:59, pirms 5 gadiem
Jāatgādina, ka sacensības uzsāka vairāk nekā 100 dalībnieki, tā, ka Bikšes starts un cīņasspars jāuzslavē. Vispār jau normāli čalis rukā; - trenējoties par saviem līdzekļiem, pats smērējot slēpes u.t.t. spēj startēt vienā no pasaulē prestižākajām distanču slēpošanas sacensībām. Arī konkurence te nesalīdzināma: teiksim vienā Igaunijā ar distanču slēpošanu nodarbojas vairāk iedzīvotāji nekā pasaulē skeletonisti, kamaniņnieki vai bobslejisti.
, 2019-01-03 20:13, pirms 5 gadiem
Lai čalis cīnās!
, 2019-01-03 21:06, pirms 5 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: Bet vai ta jūs biatlonā iedzīšanā tagad vietas un atpalicību arī skatīsities pēc tā, cik Andrejs bijis ātrākais konkrētajā distancē un dosit viņam medaļu par ātrumu? Vai arī tomēr ņemsiet vērā kopējo laiku, kas tomēr ir galvenais
Atšķirībā no biatlona slēpošanā ir mistiskie FIS punkti, kas atspoguļo konkrētā sportista sniegumu konkrētās sacensībās. FIS punkti nav tas pats, kas Pasaules kausa ieskaites punkti, un tiem ir diezgan dīvains aprēķins, kuru pārzina tikai lietpratēji (lieki piebilst, ka tāds dīvāna eksperts kā es, to nepārzinu). Jēga ir tāda, ka jo mazāki punkti, jo krutāks ir sportists. Konkrēti šodien konkrēti šajās sacensībās viskrutākais bija Sundbī (attiecīgi 0 FIS punkti), tas arī parādās viņa oficiālajā rezutātu listē, skatīt te https://www.fis-ski.com/DB/general/... var redzēt, ka 03.01.2019. PK posmā bijis pirmais. Jo rezultāts tieši laika ziņā tuvāks uzvarētājam, jo mazāki punkti tiek piešķirti. Kaut gan uzreiz jāpiebilst, ka PK ieskaites punktus un naudas balvas tas neietekmē. Tās tāpat saņem pirmais finišētājs. Tas nelielam ieskatam par atšķirību no biatlona. Bet sākotnēji rakstā tā lielā kļūda bija, ka tika norādīts, ka Bikše šodien esot bijis pārliecinoši pēdējais un finišējis gandrīz 4 minūtes pēc pirmspēdējās vietas, par ko arī cepšanās, jo tā vienkārši nebija. Tika saputrots tūres kopvērtējums ar šodienas startu.
, 2019-01-04 10:18, pirms 5 gadiem
Divi sc lohi - Bože un Šupeizda
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.